Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2

Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316930/bmid_ekho-zrcadlovy-svet-1-a-2-E5i-316930.jpg 4 187 33

Hned dva díly komiksu Christophe Arlestona, jednoho z nejpopulárnějších francouzských tvůrců současnosti! 1. New York: Mravena Draapulová letí do New Yorku – a skutečně tam i přistane. Jenže přistane v trochu jiném New Yorku. V New Yorku, kde funguje magie a nefunguje elektřina, žijí obludy, draci a podivné bytosti závislé na čaji... a ona podědila po mrtvé tetičce uměleckou agenturu. Jo a občas ji taky posednou mrtví lidé. 2. Císařská Paříž: Ani v Paříži nenajde Mravena klid. Nedávno došlo při podivné havárii dostavníku k tajemnému úmrtí syna Napoleona VII. A Mravena, do které se vtělil duch následovníka trůnu, se znovu ocitá uprostřed událostí, které mohou otřást nejen Eiffelovkou, ale i celou monarchií.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Ekhö: Monde Miroir , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.12.2023 4 z 5

Zajímavě napsané i kresba se povedla

Loxias
18.04.2023 4 z 5

Koupi tohodle komiksu jsem roky odkladal. Bal jsem, ze to bude prilis trivialni a nebude me to bavit. Po precteni muzu rict, ze je to strasne trivialni a dost me to bavi :)


ArkAngel
08.08.2022 3 z 5

Po letech jsem si znovu přečetl Ekho a pořád je to ten krásně namalovaný a pohádkový svět, který je záhadným způsobem propojený s tím naším. Jenže mě to již tolik nebavilo. Samozřejmě je zábava odkrývat ona tajemství, kterými je svět opředený, ale nemá to žádnou přidanou hodnotu. A ženy jsou zde až extrémně sexualizované, protože to Evropa ani jinak neumí.

Karin_Kim55
23.03.2022 4 z 5

Hodně se mi líbí svět. V ilustracích a jednotlivých panelech kreslíř ukazuje hodně ze světa a nesoustředí se jen na hlavní postavy (popř. na ty, které zrovna mluví - jak jsem zvyklá z mangy).
Postavy se mi sice nezdají nijak extra výrazné, ale jsou mi sympatické natolik, abych si přečetla pokračování (když už ho mám doma).

špulo
19.06.2021 4 z 5

Čakal som trošku viac, ale nedostal som o moc menej. Hrdo sa podpisujem pod "trudošov" výraz POPÍK a hopsa hejsa na ďalší DIEL :))

KubaHanzelin
21.05.2021 3 z 5

Praštěná oddechovka, která si na nic nehraje a jejím cílem je vás pobavit, nic víc, nic míň.
Kresba je opravdu příjemná, hlavně pro pánské oči, ženy jsou prostě "sexy bohyně"(: Bohužel, ale příběh, což je pro mě u komiksů pořád zásadnější než kresba, není nějak extrémně inteligentní a po přečtení prvních 4 příběhů mi příjde lehce repetetivní, i když už tu začíná vystrkovat růžky něco většího, což se snad autorovi povede řádně rozvést a nebude se tak jednat jen o hezky vypadající nadpřirozenou detektivku..

trudoš
01.08.2020 5 z 5

Sympatický popík, který je kresebně neuvěřitelně vynalézavý. Christophe Arleston se schválně nemontuje do příliš komplikovaných zápletek a v některých momentech je i znát, že děj schválně natahuje, aby se vešel do předepsaného počtu stran. Ovšem s tím co má, si bohatě dokáže vystačit, hlavně díky výtvarnému zpracování Alessandra Barbucciho. Ten si zas fantasticky vyhrává s živočišně-technickými detaily dopravních, stavebních či užitkových strojů. Nejzábavnější je pak při čtení společně s hrdiny odhalovat záhady kolem zrcadlového světa, s čímž souvisí i fakt, že každá z ústředních postav má dost kuráže pro nejeden šibeniční kousek a díky tomu má gradace po celých osmačtyřicet stran každého z obou příběhů neuvěřitelný drajv. A pak jsou tu samozřejmě holky, jež jsou v Barbucciho podání neuvěřitelně sexy.
Suma sumárum – humoristická fantasy v duchu těch nejlepších francouzských komedií, jejichž humor je občas černější než noc a podprahová erotika smyslně lechtivá. Chci víc a to co nejdřív.

Kate18
28.12.2019 5 z 5

Po grafické stránce naprostý skvost! Mravena Draapulová cestuje letadlem. Najednou se před ní objeví zvláštní stvoření. Představí se jako Sigisbert z Motafiume. Sigisbert je Prikón z Ekhö, zastupuje advokátskou kancelář a řekne Mraveně, že je dědičkou po tetě Odelálii. Ukáže se, že Prikóni jsou závislí na čaji a jsou pověstní čajovými pauzami. Tím začíná celé dobrodružství v New Yorku, který není takový, jak ho známe. V duhé čaśti se Mravena kvůli práci přesune do Paříže, kde musí vyřešit jeden zapeklitý případ.

p3tris
19.07.2019 4 z 5

Tahle kniha se mi dostala do ruky náhodou, když mi přišla jako bonus k předplatnému časopisu. Musím přiznat, že nejsem žádným znalcem francouzského komiksu a mé oko v knihkupectví spíš vždy padne na poličku s mangou. Ale třeba takový Šinkl je můj velký oblíbenec a zaujímá čestné místo ve sbírce. A Barbucciho kresba mi zrovna Rosinskiho Šinkla svou hravostí a lehkou erotičností v mnohém připomíná. Svět Ekhö je vtipně vymyšlený a po svém reflektuje některé události, které se staly v tom našem. A hlavní hrdinka Mravlena, kterou můžou posednout duše mrtvých lidí, se v něm musí naučit žít. Po prvních dvou povídkách jsem nadšen a těším se na pokračování.

Kverulant
25.06.2019 3 z 5

Hezká kresba a dráždivá imaginace, občas dobrý absurdní humor. Hlavní hrdinka je příšerně nesympatická, když z ní zrovna nemluví někdo jiný. Chudák nedobrovolný parťák Jurij je zase často za blbce.

vladenec
21.03.2019 5 z 5

Hravé, vtipné, kresba hodně zajímavá. Alternativní svět a jeho detaily jsou originální.

Norri
27.08.2018 4 z 5

Žánrově je to takový slepenec, který výborně funguje. Je tam hromada vtipů a pop-kulturních narážek. Kresba je famózní a skutečně si ji užijete. Ve všech příbězích je všudypřítomné erotično a rafinovaně odhalovaná nahota. A ženy jsou tam skutečně krásné. Věřím, že tenhle komiks si užívali i sami tvůrci a dobře se u něj bavili. Přesto se najde i něco, co tomu vytknu. První čtyři příběhy, které u nás vyšly, jsou si podobné. Mravena s Jurijem a prikonem Sigisbertem přijedou do nějakého města, do Mraveny vstoupí duch a pak probíhá něco ztřeštěného, co vede k odhalení. Pokaždé. Možná by byl zajímavější jeden delší příběh, ale je otázka, jestli by pak šla udržet svižnost vyprávění. Možná by se i postavy musely začít vyvíjet více, než si scénárista přeje.

Claudius
04.03.2018 4 z 5

Překvapivě nápaditý a zajímavý komiks s překrásným prostředím, které je největším klenotem obecně nádherně nakresleného komiksu. Chemie mezi hlavními postavami funguje na jedničku. Příběhy jsou jednoduché, ale logické a uzavřené. Výborný komiks.

Disease
10.10.2017 3 z 5

Jo, je to fajn, pěkný, leč nijak originální svět, místy vcelku legrace, místy se i ta kozička vloudí. Akorát mám dojem, že za měsíc už si na to ani nevzpomenu.

Hadati
08.09.2017 4 z 5

Autoři vytvořili alternativní svět fungující na magických principech, který je jakýmsi odrazem toho našeho. Výhodou je, že hlavní dva hrdinové se do tohoto světa přesunou z našeho, takže scénáristé mohou fungování této jiné dimenze v klidu postupně vysvětlovat, aniž by to bylo divné. Také si vymysleli dobrý způsob, jak donutit oba hrdiny, aby zůstali pospolu. Každý sešit má dva příběhy o 50 stranách. Komiks má lehce karikaturní kresbu a nebojí se použít trochu erotiky. Je jí tam ale jen tak akorát, aby neodváděla myšlenky od příběhu.
První příběh nás seznamuje o tomto novém světě, o jeho fungování, o jeho obyvatelích a společenské organizaci. Také nás obeznámí o tom, že vlivem nesprávného přechodu do tohoto světa může být hrdinka posednuta duchem zemřelé osoby, kdy je pak nucena vyřešit případ její smrti, aby se tohoto ducha zbavila. Hrdinka tam musí v alternativním New Yorku zjistit, jak zemřela její příbuzná.
Druhý příběh se odehrává v Paříži a je parodií na smrt princezny Diany. Zejména díky posednutí duchem pak mají scénáristé vhodné prostředky pro vytváření komických scén.

FireOfFilth
23.08.2017 4 z 5

První díl New York:
Skvělý díl, ve kterém si poprvé představíme zrcadlový svět New York. Úvodní stránky, kdy se postavy dostávají do onoho světa jsou neskutečně skvělé. Hlavně díky kresbě, která tak krásně vystihuje výrazy jednotlivých hrdinů. Celkově je svět tak krásně navržen a graficky zpracován, že je na co se koukat. Taky se v tomto díle dozvíme něco o závislosti Prikónů (něco jako veverka) na čaji, která hraje poměrně klíčovou roli. Jinak tento úvod do zrcadlového světa hodnotím 4/5*.

Druhý díl Paříž:
Tento díl je trošku tajemnější. Líbilo se krásné grafické zpracování pařížských ikon jako je Eiffelova věž či Notre Dame. Hodnocení 4*

FuriosoR
09.07.2017 5 z 5

Kresba... krásná, rozmanitá a pohádkově barevná. Postavy... sympatické, humorné a občas natvrdlé. Příběh, co se bude, pokud chápu dobře, odehrávat vždy v jiném městě s pořád stejnou zápletkou umírání a nějakým tím vývojem postav a jejich vzájemných vztahů... ? Ok, na mě to zabralo, svět Ekha a známé stavby jsou vykresleny detailně, je to pozitivní komiks, který mě oslovil :)
(navíc... koupil jsem ten komiks kvůli té blondce a zklamaný nejsem, takže za mě dobrý ;D )

Theplaky
18.06.2017 5 z 5

Ilustrace úžasná, přesně podle mého gusta! Příběh poutavý, detektivní, vtipný. Co více si přát? Pokud jste stejní milovníci kresleného fantasy světa jako já tak máte vybráno! :-)

Veve721
01.06.2017 5 z 5

Přestože je děj přehnaně jednoduchý a detektivní zápletka ochuzená, tak se mi Ekhö líbila. Hodně mě ovlivnila dokonalá kresba. Barbucci mě i po letech dokázal ohromit tím, jak ohromný umělecký talent to je. Ale abych nevychvalovala jen grafickou stránku díla, tak musím říct, že tvůrce Arleston za kreslířem nijak nezaostává. Vytvořil zajímavý svět bez elektřiny, s dřevěnou eiffelovkou, křečkoidní sochou svobody, k tomu přidal koženkové korzety, čímž potěšil fanoušky steampunku. Na obloze nechal místo letadel prohánět draky, takže ani milovníci fantasy nepřijdou zkrátka. (Já zbožňuju draky, takže mě si získal stoprocentně). Výsledný příběh opepřil troškou lehké erotiky a doplnil krimi zápletkou. Co víc si přát? Jediným mínusem je malý počet stran, protože takovýto koncept by si zasloužil minimálně jednou tolik.

LordSnape
09.05.2017 4 z 5

Seznámení s Modrou Crewí bylo fajne. Viděl jsem to náhodou v knihovně a musel jsem to mít. Prvně si člověk musí zvyknout na tu barevnou a rozjuchanou kresbu od Barbucciho. Když se pročtete až k jeho medailonku, tak vám dojde, že kreslil pro Disney. Hlavní hrdinka je typická blondska, tedy ne moc chytrá, ale má velký prsa, pěkný zadek a prořízlou pusu. Nicméně prostředí je skvělé. Alternativně steampunkový New York nebo Paříž jsou super. Na obou příbězích je prima hlavně ta hravost a ujetost, kdy se po zabydlení a jiných nezbytných věcech řeší hlavně detektivní zápletky a převtělování mrtvých obětí do hlavní hrdinky, kdy se rázem přepne celá její osobnost. A to ji dostává občas do vážně zajímavých situací. :-)

Štítky knihy

čaj magie bájní tvorové steampunk

Autorovy další knížky

Christophe Arleston
francouzská, 1963
2016  85%Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2
2017  87%Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4
2003  86%Zatrollená historie
2004  85%Okultní oheň
2018  83%Ekhö: Zrcadlový svět 5 a 6

Kniha Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 je v

Přečtených223x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených14x
Knihotéce136x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech6x