Mládí na hřišti

Mládí na hřišti https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524968/bmid_cinacu-kano-6536153a13f09.jpg 4 20 8

Mladí na hřišti série

1. díl >

Taiki Inomata z badmintonového klubu se zamiluje do starší spolužačky Činacu Kano z basketbalového klubu, jejíž zápal pro trénink mu dočista uhrane. Brzy však zjišťuje něco nečekaného... Jsou si blízko, ale jejich cíl je daleko. Příběh o lásce dvou mladých lidí právě začal.

Přidat komentář

Atlantis
11.03.2024 3 z 5

3,5* Dál číst nebudu. Není to tím, že by manga byla špatná, ale velice očividně vidím, že tohle není pro mě. Ať už věkově nebo genderově, nesedí mi to. Je to takový ten příběh: "Proboha, tak si normálně promluvte." a na to já nemám. Ale jinak jde o krásně nakreslenou i relativně vtipnou mangu, jen ne pro mne.

dam.si.knihu
09.01.2024 4 z 5

Tohle byla moje první manga ze školního a zároveň sportovního prostředí a musím říct, že to bylo opravdu bezva! Sledujeme zde skvělý zápal hlavních hrdinů pro různý druh sportu, a to, jak jsou schopní bojovat o to, aby byli úspěšní. Dále je tu opravdu roztomilá romantická zápletka, kde se povedlo ukázat strasti první lásky, jako je například žárlivost, nerozhodnost, bojovnost. Bylo vtipné sledovat, co se hlavnímu hrdinovi děje v hlavě. :)

Tenhle příběh je určitě vynikající volbou pro mladé čtenáře, ale i pro ty starší, protože mě to opravdu bavilo a nemůžu se dočkat dalšího


trudoš
19.12.2023 3 z 5

Teenagerská romance ze sportovního prostředí, která se od jiných liší vlastně jen tím sportovním prostředím (badminton a basket). Jinak je to klasická verze nesmělého zamilovaného, který se bojí oslovit vyvolenou, ale zároveň je do ní tak strašlivě zakoukaný, že udělá prakticky cokoliv, jen aby si jej všimla. Ale protože je do příběhu zapojeno i pár dalších dívčích a chlapeckých postav, je dost pravděpodobné, že se celá, zpočátku jednoduchá vztahovka ještě maličko zamotá.
Proti kresbě ani humorným gagům nemůžu říct nic, oboje se nese v sympatické rovině, kterou si snadno oblíbíte. Ale buď jsem už všech těch zamilovaných komiksů vážně přeslazený, nebo na můj vkus Kódži Miura zvolil až příliš okoukanou šablonu. Všechno to nejisté přešlapování na místě i záměrné chyby v komunikaci a křečovité reakce na obyčejné doteky mě spíš unavovaly, než motivovaly k dalšímu čtení. Ono to samozřejmě k žánru patří, jenže když to samé čtete bez výrazných obměn už po miliontý šestý, krapet se vám to přejí.

Peťula96
11.12.2023 4 z 5

Po dlouhé době se mi do rukou dostala manga, která má čistě romantickou linku, a musím říct, že to byla příjemná změna. Prostředí sportovní školy mě velice zaujalo a líbila se mi rozmanitost sportů, které tam můžete studovat. Neskutečně jsem všechny obdivovala za to, jaký zápal pro ten svůj daný sport mají a jak jsou ochotni tomu věnovat hromadu svého volného času.

Zápletka příběhu tu není zase až tak originální, ale je napsána velmi povedeně a bavila mě. Taiki i Činacu mi byli velmi sympatičtí a úplně Taikimu rozumím, proč se do ní zamiloval, neboť mi přišla neskutečně roztomilá. Doufám, že Taiki v dalších dílech sebere trochu odvahu a přestane se podceňovat, už se totiž těším na to, jak se bude jejich vztah dále vyvíjet.

Celkově byl příběh velmi čtivý a ke všemu doplněný zdařilou kresbou. Pokud hledáte nějaké feel good oddechové čtení, u kterého se budete často usmívat, tak s touto mangou neuděláte chybu.

Za #recenznivytisk děkuji @crew_komiks
#crewmanga #svetovekomiksycesky

Áňa 998
04.12.2023 5 z 5

Nová manga, už jsem prostě rezignovala na to, že nebudu začínat novou. Tahle nám navíc byla představena na podzimním setkáním s @crew_komiks, a mě hlodla zvědavost!
.
Mám pocit, že je to moje první manga ze sportovního prostředí. Je tu i školní prostředí, ale ten sport tady hraje velkou roli. Hlavní postavy jsou totiž sportovci, Taiki Inomata je badmintonista a Činacu Kano je baskeťačka!
.
Taiki je takový outsider, ale to mu nebrání v lásce. Platonicky se zamiluje do Činacu, která je nejenom starší, ale díky své oblíbenosti zoufale mimo Taikiho ligu.
.
Zlom nastává v momentě, kdy se Taiki dostane k Činacu blíž. Je to mžik, událost, která otočí Taikimu život naruby. Zároveň je ale krásně vidět, jak moc mu láska leží v hlavě. Na co myslí, jak uvažuje, jak si chování vysvětluje jinak, než Činacu.
.
Příběh je krásným odrazem mladé lásky, se vším co k ní patří. Například se žárlivostí, nedorozuměním. Ukazuje, jak důležitá jsou rozhodnutí.
.
Kresba je jemná, něžná a místy strašně roztomilá!
.
Manga je skvělá pro náctileté, ale i já jako dospělák jsem si ji užila! Moc mě bavila a jsem strašně zvědavá, jak bude příběh pokračovat!

Vjeerus
28.11.2023 5 z 5

Jelikož jsem si ve školních letech prošla spoustou sportů i s vyhlídkami, že to budu dělat profesně, řekla jsem si, že by tahle manga mohla být přesně něco pro mě. A po prvním díle můžu říct, že jsem měla pravdu. A taky vidím, proč se má sportovní kariéra rozplynula, protože až takový zápal, jaký mají hlavní hrdinové, jsem neměla.
Příběh sledujeme z pohledu Taikiho, nadějného badmintonového hráče, který se zamiloval do starší spolužačky a mi s ním prožíváme jeho občas dost neohrabané činy, aby si ho vysněná dívka všimla. Bylo opravdu osvěžující dívat se na vztahy z pohledu mladého muže a dozvídat se, co se mu honí hlavou. Že i kluci hodně přemýšlí o tom, aby nevypadali jako pitomci a snaží se odhadnout myšlenky protějšku.
V prvním díle jsme si prošli obrovským množstvím krásných i trapných momentů, velkých rozhodnutí a dokonce i vypořádáváním se se žárlivostí ve zdravé míře. Myslím si, že to je přesně to, co by náctiletí v romantickém příběhu měli dostat. Na konci příběhu jsme dokonce měli možnost nahlédnout do hlavy hlavní hrdince a jak ona vnímá ten potenciální vztah. Myslím, že se máme v dalších dílech na co těšit.
Za knihu děkuji @crew_komiks

EvikU.
26.11.2023 5 z 5

Já ty mangy pro náctileté mám opravdu ráda. To postupné oťukávání, první zamilovanost, jak to dát druhému vědětaby to nebylo trapné. K tomu to krásně doplňují obrázky, které jsou opravdu povedené a dokonale vystihují pocity hlavních postav.

Hlavní hrdinka Činacu, hračka basketbalu, která míří do národního družstva okouzlí Taikiho, hráče badmintonu, který je sice o rok mladší, ale začne na sobě makat, aby ho vzali do nároďáku dříve

Okolnosti tomu chtějí, že bydlí blízko sebe. Jsou blízko a přesto tak dalekoani jeden se nedokáže vyznat z lásky k tomu druhému. A tak se potkávají doma i na hřišti, ale stydí se dát před druhými najevo, že se znají. Hlavně Taiki to hrozně řeší.

Žárlí na spolužáka, který ji dokáže oslovit a bavit se s ní. Činacu si zase myslí, že Taiki a Hina, Taikiho spolužačka spolu chodí.

Moc krásně zpracované, mnoho dospívajících se v tom pozná. A samozřejmě to postupuje pomalu, protože budou další díly, tak jim budu přát, ať jim to vyjde. :)

cestina_s_linus
26.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Dostáváme se na soukromou střední sportovní školu. Hned v úvodu se setkáme s hlavními “hrdiny - Činaču a Taiki. Činaču hraje basket a je fakt dobrá... Taiki je do ní zamilovaný až po uši a rozhodne se, že jí získá (ale mezitím se věnuje svému bembajsu). Souhra náhod a vtipných okolností vede k tomu, že Činaču začne bydlet s Taikiho rodinou a on je z toho v háji, protože neví, jak se má ovládat a zároveň se dostat do národní ligy, aby dokázal, že je Čiči hoden... Celý první díl se nese v duchu “bože, jak já ji miluji, ta bude jen moje... ale v průběhu čtení nacházíme náznaky, že možná společná cesta Čiči a Taikiho si projde nejedním úskalím a do hry vstoupí mnoho nečekaných proměnných.

Je to milá oddechovka a Taiki je totální, ale totální telátko!

Autorovy další knížky

Kódži Miura
japonská
2023  87%Mládí na hřišti
2024  93%Normální holka
2024  0%Skóruj!

Kniha Mládí na hřišti je v

Přečtených24x
Knihotéce9x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x