Mladá můžeš být jen dvakrát

Mladá můžeš být jen dvakrát https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264633/bmid_mlada-muzes-byt-jen-dvakrat-mlada-m-264633.jpg 4 51 51

Laskavý román o tom, že věk je jen číslo Ellie Jerome je sice 75 let, ale v srdci je stále mladou dívkou, která se nemůže smířit s tím, že ji okolí bere jako stařenku. Vždyť toho má tolik společného se svou devětadvacetiletou vnučkou Lucy!! Rozhodně mnohem více, než se svou upjatou dcerou, která terorizuje celou rodinu svými rozmary a mindráky. Při sfoukávání svíček na svém narozeninovém dortu si Ellie z celého srdce přeje být znovu alespoň na jeden den mladá. Jak se však říká, nikdy si nic nepřejte, mohlo by se vám to vyplnit… a třeba vám i změnit život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

29 , 2009


více info...

Přidat komentář

cori
15.08.2021 3 z 5

Milá pohádka s životním poselstvím, že nikdy není pozdě na změnu, přináší příběh Ellie, která na jeden den omládne a společně se svou dcerou a přítelkyní Fridou si ujasní priority a změní své životy.

MojeMonca
19.10.2019 1 z 5

Oddechovka


aliisalounu
23.08.2018 5 z 5

Příběh byl sice nereálný, ale o to víc se mi líbil. Připadalo mi, jako kdybych byla v nějakém dokonalém světe bez problémů a tak trochu mě to donutilo uvědomit si a ocenit to, co mám (hlavně skvělou rodinu). Bylo to příjemné odpočinkové čtení.

yvett239
26.06.2018 4 z 5

Milý a laskavý odpočinkový příběh. Myslím, že by si ho mohly přečíst starší dámy, které dělají vědu ze stárnutí, a mohly by si vzít aspoň trochu příklad z Ellie. :) Knížka má sympatické postavy, které mě bavily, nepostrádá ani vtipné průpovídky starší potřeštěné čupr babči. Takovou babičku bych brala. :D Klenot literatury to sice není, ale je to vtipné a klidné čtení.

Garfinela
19.10.2017 3 z 5

Zase tak moc mě to neoslnilo. Celkem milé, na ukrácení chvíle proč ne? ale zase tak hlubokomyslné to nebylo a vtipné taky moc ne.

Damato
18.09.2017 4 z 5

S ironií, kterou mají moje děti zděděnou po mně, jsem tuhle knihu dostala jen tak, bez výrazného výročí, svátku a pod., a to z důvodu toho, že jim partner hned za tepla vyklopil, že jsem nedávno omylem strčila náplně ho kávovaru do domácí lékárničky a pak prošmejdila celé auto, protože jsem věděla ( a před očima naprosto přesně viděla), že jsem je tutově kupovala a do auta dávala. A když jsem je našla, měla jsem depresi z toho, že jsem sklerotická a naprosto neupotřebitelná. Tahle knížečka mě ale z depresí dostala. Pokud jsem babička, kterou pustí na diskotéku a na trampolíně ještě dokážu rozesmát vnučky svými kreacemi - tak to stárnutí nebudu brát tak tragicky ...

MOu598
30.05.2017 4 z 5

Super, vtipné, hezké, i úvahy o životě.
Spousta milého humoru v částech, když dcera a kamarádka hledají 75 letou matku a kamarádku.

grafinka
09.03.2017 5 z 5

Neskutečný příběh. Hodně čtivé a nemohla jsem odložit. I když vím, že v realitě se toto přihodit nemůže, hltala jsem každé slovo jako by mohlo. Doporučuji !

červ.hruška
30.12.2016 4 z 5

Trochu ztřeštěné, přitom laskavé. Moc se mi to líbilo. A člověka to donutí zamyslet se nad vlastním životem.

alnahu
28.12.2016 3 z 5

V této odpočinkové knize, se nám představí Ellie ,75 letá stařenka s duší mladé dívky ,na svých narozeninách si přeje být alespoň jeden den mladá, což se jí vyplní .

Anette Abeja
26.11.2016 5 z 5

Kniha mi přišla úžasná...úplně jsem si představovala jak mohla asi vypadat za mlada, chvílemi jsem se do děje dokonce tak zabrala, že mi přišlo, jak kdybych koukala na film :D Jen mě jistým způsobem chvíli mrzelo, že nemohla zůstat mladá a užít si druhý život, s mužem, který by pro ni hned jak ji poznal, udělal vše...za mě palec nahoru a víc takových knih!

Liduka
14.07.2016 3 z 5

Většina lidí by se chtěla vrátit do určitého věku a zažít něco jinak. Přesto jsem si myslela, že kniha bude trochu o něčem jiném a ne jen převážně o jednom dni hlavní hrdinky. SPOILER: Představovala jsem si, že bude žít ve své době a prožívat dilema, zda změní svůj osud a vzdá se tak svého budoucího manžela a dcery ve prospěch nějaké nové lásky. Tak jak byla kniha napsaná to mělo takový skoro smutný konec.

amysa
28.06.2016 3 z 5

Hezký, zajímavý námět, jen jsem asi tento příběh nečetla v ten správný okamžik, abych si knížku užila naplno... Přiznávám, že jsem nebyla zrovna trpělivou čtenářkou a při čtení jsem se kolikrát přistihla, že mi mé myšlenky utíkají úplně jinam, mimo příběh a občas jsem i získávala pocit, že mě některé ty stále opakující se pasáže spíše štvou než baví... Ale vydržela jsem, dočetla a výsledek není vůbec špatný... Zkrátka takové příjemné a ideální čtení třeba na dovolenou...

Šánka
05.04.2016 5 z 5

Milá, pěkná knížka s jemným humorem. Vůbec nic jsem neočekávala a dostala jsem příběh se spoustou chytrých myšlenek a postřehů, příběh, který mi po dočtení zanechal úsměv na tváři a taky vzkaz, že život je fajn, a může nám být 29 nebo 75 jako Ellie, jen si ho umět vychutnat a vážit.
Krásně optimistická kniha.

Peace
13.03.2016 4 z 5

"Jestli něčeho lituji? Samozřejmě, člověk bude vždycky něčeho litovat. Na druhou stranu existuje opravdu spousta krásných věcí, které převáží momenty, kterých litujete."

Zajímavá kniha - nejde totiž o klasickou oddechovku, při níž se budete pobaveně usmívat. Kniha toho nabízí mnohem víc. Mimo jiné v sobě nese uvědomění si, že nic netrvá věčně a člověk si má vážit každé chvilky, která mu ještě zbývá.

Ankavi
10.03.2016 5 z 5

Skvělá kniha. Jsem ráda, že jsem na ni narazila "už" ve svém věku a ne třeba v pětasedmdesáti, i když - ani tehdy by asi nebylo pozdě. To je vlastně poslání, které jsem si z knihy odnesla. Je potřeba ŽÍT. Pokud toto byl záměr autorky, pak se jí kniha skutečně povedla. Bavilo mě rozplétání rodinných vztahů a peripetií, které vlastně všichni dobře známe - a ještě více mě bavilo, jak se s tím vším hrdinky příběhu popraly a vyrovnaly. Po přečtení této knihy mám pocit, že bych ani takový "jeden den" vlastně nepotřebovala, stačilo, že ho prožila Ellie a podělila se o to se mnou.

matilda74
12.02.2016

Výborná oddechovka , pěkně se čte. Skvělá na dlouhé zimní večery!!!!!

Knižní střípky
06.02.2016 3 z 5

Pohodová oddechovka na jeden zimní večer, kniha se četla dobře, svižně, děj měl spád, doufám, že i já budu jednou v tomto věku tak mladé mysli jako hlavní hrdinka:-)

Pivísek
29.01.2016 3 z 5

Milá, veselá a čtivá kniha na dovolenou nebo jen tak pod deku s teplým čajem v zimě... V některých věcech jsem se poznávala a nejspíš se budu poznávat i v budoucnu, ale hlubší smysl bych v tom nehledala. 3,5*

anibeni
24.11.2015 5 z 5

Tak tohle pro mne bylo velmi milým překvapením.... Výborná kniha, se zajímavým námětem, velmi vtipnými scénkami a přitom vlastně docela vážným příběhem o vztazích v rodině... Doporučuju přečíst tuto knihu, která vás nakonec donutí se zamyslet nad sebou samým..

Autorovy knížky

Adena Halpern
americká
2015  70%Mladá můžeš být jen dvakrát