Mladí, neklidní a mrtví

Mladí, neklidní a mrtví https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417947/bmid_mladi-neklidni-a-mrtvi-7fR-417947.jpg 3 34 11

Mitfordské vraždy série

< 2. díl

Seznamte se s „rozvernou mládeží“, buřičskými požitkáři dvacátých let, jejichž hony za pokladem byly posedlostí novinářů. Jedna taková hra se koná při narozeninové oslavě čerstvě osmnáctileté Pamely Mitfordové a končí tragicky, když u kostela, sousedícího s domem Mitfordových, zemře hrozný, avšak charismatický Adrian Curtis. Policie rychle vyhodnotí, že vrahem nemůže být nikdo jiný než služebná Dulcie. Ale Louisa Cannonová, gardedáma Mitfordových dívek, sama kdysi trestaná, věří, že je Dulcie nevinná a snaží se její jméno očistit… zatímco se mezi sebou všichni dohadují, netuší, že pravý vrah může přešlapovat jen pár kroků od nich.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Bright Young Dead , 2018


více info...

Přidat komentář

EL.ZA
19.03.2024 2 z 5

Přečetla jsem, protože jsem byla nemocná a vyhovovalo mi něco lehčího. Úplně špatné to nebylo, ale knížku věnuji do knihobudky, doma by mi zabírala místo.

sypalek
15.07.2023 3 z 5

Bylo to fajn, ale oproti jiným detektivkám a thrillerům trošku mdlejší. Podle názvu jsem očekával větší bombu a asi možná kvůli velkým očekáváním jsem byl trošku zklamán. Ale dobré to je, výborné už ale ne.


soukroma
04.06.2023 2 z 5

Pomalé, nezajímavé jak zápletkou, tak postavami: pořád jsem odkládala kvůli lepším knihám, až se mi k ní už nechtělo vůbec vrátit. A protože je to pro mne první z celé Mitfordské série vražd, je pro mne mrtvá.

Navíc nedávno jsem ze stejné doby přečetla Skandál v rytmu charlestonu, kde městské prostředí Londýna i aristokratické kruhy a jejich venkovská sídla (včetně pevných pravidel, jejichž porušení se nepromíjelo nikomu krom Američanů) byly vylíčeny mnohem lépe.

BlaV.
26.02.2023 2 z 5

názory jsou tu různé, mně se líbil 1. díl, ale 2. "koušu dost těžce", myslím, že další díly, pokud vyjdou již kupovat nebudu

Awča
08.11.2022 4 z 5

Četla jsem bezprostředně po prvním díle. Líbil se mi popis prostředí, Londýna, venkova, života smetánky i života na opačném konci společenského žebříčku.
Hlavní hrdinka, ač jsem ji chápala, ztratila svým chováním něco z mých sympatií.
Místy je kniha opravdu rozvleklá, tu a tam jsem něco překočila.
Škoda, že není k dispozici audio kniha, poklidné tempo příběhu si o ní přímo říká.
Jelikož jsem byla zvědavá, jak bude Luisin život pokračovat, nakoukla jsem i do dalšího dílu, zatím v originále.

Ignis
30.05.2022 3 z 5

Tak jestli o tomhle někdo napíše, že je to čtivější než první díl, tak vím, že ten rozhodně číst nebudu, už tohle bylo strašně rozvleklé.
Neříkám, že úplně nezajímavé, ale tohle pátrání nepátrání, kdy se hlavní postava motá sem a tam a nic z toho (ok, možná něco málo z toho je, ale strašně dlouho trvá, než se to začne nějak projevovat), mě dost rozčilují.
Zachraňuje to prostředí, to je moc fajn.

akinomV
03.02.2022 3 z 5

Přiznám se, že jsem od téhle série měla velká očekávání. Líbí se mi prostředí, doba, detektivní zápletky, ale nakonec to celé dohromady byla opět nuda. A to mě fakt mrzí. Nevím vůbec, jestli se mi bude chtít v sérii pokračovat....

pobijecmuch
11.04.2021 odpad!

Už dlouho jsem nečetl tak nudné a hloupé knihy jako jsou ze série Mitfordské vraždy. Prý knihy záhad, pro mně je záhadou, že to někdo může zařadit mezi bestsellery.

Eunike93
29.03.2020 3 z 5

Spoiler:
Příjemné počtení, byť začátek byl poměrně nezáživný. Louisa se opět zamotala do případu a vše se zdálo, že špatně skončí. Nakonec ale téměř happyend a možná i náznak dalšího pokračování. Autorku jsem si docela oblíbila, knihy mají zajímavý děj i spád, ale nečekejte žádnou topovku.

Bráňošek
27.01.2020 4 z 5

Tentokrát za mě čtivější. Narozdíl od prvního dílu to mělo spád a nechtělo se mi s tím "někam šlahnout" jako u jedničky. Dokonce se těším na další díl.

Petra158
05.01.2020 4 z 5

Tento dil je lepsi nez prvni. Neni tak rozvlekly. Take ocenuji, jak autorka vykreslila zivot mlade smetanky v polovine 20. let 20. stoleti. Jsem rada, ze jsem teto serii jeste dala sanci, a urcite si prectu dalsi dily.

Štítky knihy

sebevražda detektivní a krimi romány anglické romány

Autorovy další knížky

Jessica Fellowes
anglická, 1974
2015  93%Panství Downton
2018  65%Mitfordské vraždy
2019  65%Mladí, neklidní a mrtví