Plán invaze 1

Plán invaze 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60618/bmid_plan-invaze-1-LXD-60618.jpg 4 7 3

Mise na Zemi série

1. díl >

Mise na Zemi – Nový styl spekulativně fikční epiky, která má kořeny v dnešním tajném světě výzvědných služeb, obchodu s drogami a vládní korupce. Příběh, odvíjející se rychlým tempem, nepostrádá klasické dobrodružné prvky mysteriózního špionážního thrilleru, exoticky okořeněného bohatou příměsí humoru a sexu.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Invaders Plan , 1990


více info...

Přidat komentář

R47
02.02.2021 4 z 5

Uznávám, že je to blbost. Ale já se u toho strašně bavil. Dokonce tak moc, že jsem přečetl všechny knihy ze série, které u nás vyšly. Nicméně to stejně u nás nevyšlo komplet, tak to asi nemá cenu.

ludek.n
11.01.2018 2 z 5

Problémem tohoto díla je mnohými recenzenty opěvovaný rozsah: dekalogie, nebo-li deset navazujících knih (v Česku dokonce dvacet) je opravdu moc. To, co se v běžném románě odehraje na 10 stranách, je tady nafouknuto na 100 stran. O nějakém rychlém tempu díky tomu nemůže být ani řeči. V úvodu knihy se ocitáme na Vendoru, ústřední planetě Konfederace, kde se připravuje Mise na Zemi a po 700 stranách textu jsme pořád na tom samém místě, aniž by se toho mezitím příliš událo. Chápu, že seznámit čtenáře s reáliemi, postavami a tématy takto rozsáhlého díla je třeba, ale čeho je moc, toho je někdy až příliš. Těch hluchých míst je zde prostě moc. Přeskočíte-li při četbě 50 stran dost možná to ani nepoznáte. Autorovi je přesto nutno přiznat jisté mistrovství ve fabulaci a užívání slov, neboť i přes vysokou vatovitost, není text těžkopádný ani kostrbatý. Je jen vysoce uspávací. Příběh se posunuje tempem šneka, postavy jsou šablonovité a prostředí ploché až hrůza. Pročíst se až na konec knihy chce notnou dávku trpělivosti a odhodlání.


Coldevil
12.09.2011 5 z 5

Naprosto skvělé sci-fi,zhruba v polovině série přesun ze vzdálené galaxie do planetu Zemi,plné intrik a klasických sci-fi vymožeností.Sháním poslední dva díly:)