MiniPohádkopsaní

MiniPohádkopsaní https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447348/bmid_mini-pohadkopsani-eWi-447348.png 3 11 11

Nejoblíbenější pohádky z knihy Pohádkopsaní pro klidné spaní jsem přetvořila do kratších chytlavých básniček. Ilustrátorka Lenka Šeráková pak vytvořila zcela nové celostránkové ilustrace. A to vše ve formátu leporela s tvrdými stránkami, tedy přesně do malých dětských ručiček. Děti si v knize mohou samy listovat bez toho, abyste se báli, že potrhají stránky. Navíc k sobě knihy ladí jako krásný set. Může si listovat batole, obdivovat obrázky a maminka tak získá pár minut pro své vlastní čtení.... celý text

Přidat komentář

makushenka
06.01.2023 1 z 5

Bohužel souhlasím s prvními dvěma komentáři. Když jsem ji malé četla, skřípala jsem u toho zuby. Jednou stačilo. Ale její odborné knihy o dětském spánku jsou opravdu vynikající.

katerina7226
22.06.2022 4 z 5

A nám se ta knížka moc líbí! :) Ideální k naladění spánku, známe ji nazpaměť.


verden
13.03.2022 odpad!

Lenku si vážim ako odborníčku na detský spánok, je to jediná spánková poradkyňa široko-ďaleko, ktorá naozaj rozumie deťom, aj ich rodičom. Obe jej odborné knihy sú toho úžasným a láskavým dôkazom.

Bohužiaľ, Minirozprávkovanie je pre mňa obrovským sklamaním. Básne nefungujú ani rýmovaním, a za mňa ani obsahovo. Bohužiaľ musím skonštatovať, že je to asi najhoršia detská kniha, s akou som sa zatiaľ stretla.

tereya
20.01.2022 1 z 5

Krásně ilustrovaná kniha s velice nekvalitními verši, bohužel, protože myšlenka v pozadí je moc pěkná. Kulhavý spád, gramatické rýmy, násilné přízvukování nepřízvučných slabik, samoúčelné inverze... Přijde mi, že autorka má nulovou literární erudici a tím, že dílko vydává na vlastní pěst, ji na otřesnou kvalitu veršů nikdo neupozornil. V seriózním nakladatelství by jí někdo řekl, že takhle prostě ne, a ve spolupráci s redaktorem či spoluautorem by vznikl krásný kousek.
Pro ilustraci:

Mašinka maminku přivolá,
zážitky do vzpomínek ukládá.
Maminka ji uspává a naladí spánek,
cestují spolu do snových pohádek.

Nebo naše oblíbené dvojverší:

Od sousedů dvojčata
vždy uspává jen táta.

Knihu jsme dostali darem a pouze si ji prohlížíme, protože tomuhle svého syna v tak formativním věku prostě vystavovat nechci.

Autorovy další knížky

2018  91%S láskou o dětském spánku
2020  90%Batole
2017  84%Pohádkopsaní pro klidné spaní
2020  64%MiniPohádkopsaní
2021  90%Pohádkosnění