Mína a náhodní kolemjdoucí

Mína a náhodní kolemjdoucí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513283/bmid_mina-a-nahodni-kolemjdouci-1xm-513283.jpg 5 35 7

Mít mámu, která vlastní malinkaté knihkupectví, by pro někoho mohl být sen. Třeba pro toho, kdo miluje knihy. Nebo toho, kdo úplně zbožňuje vůni papíru. Nebo možná pro toho, kdo si tuze rád povídá s cizími lidmi, kteří do knihkupectví přijdou a nutně potřebují poradit, jaký příběh si přečíst, aby věděli, jak naložit s tím svým vlastním - životním. Mína nemá nijak zvlášť ráda ani knihy, ani papír, ani lidi. Ze všeho nejradši má balet a melounové žvýkačky. A samozřejmě svoji mámu, která bohužel jedno malinkaté knihkupectví jako na potvoru vlastní. Právě kvůli ní se Mína snaží každé odpoledne po škole v obchodě přetrpět a trochu jí pomoct. Se všemi těmi zvláštními a barevnými knihami, které prodává, i s ještě zvláštnějšími náhodnými kolemjdoucími, kteří do knihkupectví vždycky spíš zabloudí, než aby do něj skutečně mířili.... celý text

Přidat komentář

jasminecka
18.01.2024 3 z 5

Moc se mi libily ilustrace a mnohym vtipum jsem se nahlas zasmala. Postrehy ze vzdelavani i pozorovani lidi jsou tam opravdu trefne, ale "Opravdu dobry konec" bych si predstavovala dost jinak. Nevim, kteremu diteti bych ji dala ke cteni. Docela by me zajimalo stari deti, ktere se u toho chechtaly; ve svem okoli nemam vzorek, ktery by zaroven byl schopen pochopit text i peijmout, ze kniha temer nema zadny dej.
A asi nejsem dost osviceny rodic, ale uplne bych nepotrebovala, aby v detske knizce znelo jmeno hrdinky zrovna pornografickeho romanu nebo se resila takto specificka politika...

Monida
14.01.2024 1 z 5

Mrzí mě, že zrovna tak nádherně ilustrovaná kniha má docela nezáživný, až povrchní děj. Nelíbí se mi, že autorka vkládá do knihy politické věci a rozvod rodičů - myslím si, že to do knihy pro děti nepatří. Obrovská škoda, čekala jsem od knihy mnohem víc, začátek vypadal slibně.


Kulča
09.11.2023 5 z 5

Nejsem nejspíš cílová skupina, ale moc jsem si příběh užila a ty nádherné ilustrace. U takové knihy mě jen mrzí, že ji nemám komu darovat.

petrica
04.11.2023 5 z 5

Tak to je snad nejlepší dětská knížko, co jsem kdy četla - teda rozhodně pro rodiče. Tolik skrytých vtipů a přitom tak milá! Má to ale jeden háček, děti se mi s ní rozhodně uspat nepovedlo, protože se smáli, jak se směju :D! Už se těším na další knížku!

blackoutzuzi
22.09.2023 5 z 5

Přesně takovéhle knížky pro děti chcete mít doma.
Po vizuální stránce? Fantastická:)
Příběh? Nádherně napsaný, s přesahem, co pohladí po duši:)
Co dodat víc? Snad jen: Ach, miluju:))

Jedna z nejkrásnějších dětských knih, co máme doma!

markej
30.05.2023 4 z 5

Mína žije s maminkou, která vlastní zatím ne příliš prosperující knihkupectví a která se rozešla s tatínkem, protože jejich vztah nefungoval.

Do knihkupectví přicházejí různí náhodní kolemjdoucí a každý je něčím zajímavý a nějakým způsobem nevšední.

Krásně ilustrovaná knížka (ilustrovala Eliška Straková) nelíčí nějaký ohromně dobrodružný příběh s velkým poselstvím, jsou to spíš jednotlivé střípky z běžného života, jež Mína vtipně glosuje.

Já osobně bych oželela narážky na politické dění a trochu bych poupravila či dovysvětlila některé formulace (například ohledně důchodové reformy), ale jinak můžu knížku určitě doporučit, je to laskavé a milé čtení.

Hodnocení: 4* z 5*

Terezie.mutt
20.05.2023 5 z 5

Mína je další z ženských postav Pantovič, co mi zlomila srdce. Myslím, že je to příběh pro hodně chytré rodiče, ke kterým se naštěstí řadím :D. To množství skrytých vtipů jako Josefina Mutzenbacherová, Klaus nebo setkání anonymních alergiků bylo na dětskou knihu nečekané a pro mě velmi vítané.
Co ale oceňuju nejvíc je, že se autorce povedlo napsat příběh tak, že se moje dcera nekontrolovaně smála, zatímco mně ukápla i slza. Jo, Justýnka se za svoji mladší sestřičku nemusí vůbec stydět.

Štítky knihy

pro děti knihkupectví

Autorovy další knížky

Kateřina Pantovič
česká, 1989
2023  87%Kdo se postará o Annu
2017  93%Justýnka a asistenční jednorožec
2023  78%Josefíně všichni lžou
2023  91%Mína a náhodní kolemjdoucí

Kniha Mína a náhodní kolemjdoucí je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst24x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x