Milujte se

Milujte se https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211562/milujte-se-Q83-211562.png 4 9 1

V knize najdete inspirující slova o lásce, něžnosti, soucitu, péči, sdílení a nacházení souvislostí - o těch nejživotodárnějších lidských pohnutkách. Bez těchto hodnot je život prázdný, i kdybychom se těšili plnému zdraví, měli ten nejpohodlnější domov a nejtučnější bankovní konto. Přestože jsme si toho vědomi, věnujeme pramálo času rozvíjení těchto hodnot. Ve skutečnosti žijeme ve společnosti, v níž slova jako láska a oddanost byla degradována na sentimentální, staromódní nesmysl. Je načase, abychom zapomněli na své malicherné já, přestali se bát, že budeme vypadat sentimentálně nebo naivně, a spojili se ve své univerzální potřebě jeden s druhým. Proč je nám kolikrát zatěžko obejmout beze strachu a se zaujetím jeden druhého? Stačí jen říci: "Člověče, stiskni ruku, kterou ti podávám."... celý text

Přidat komentář

kamibe
28.09.2016 5 z 5

Tuhle knížku jsem četla už hodně dávno. To, že jsem ji nedala už dávno z knihovny pryč svědčí o tom, že jsem si jí nějak více považovala. Listuji v ní a vidím, že jsem si v ní zatrhala spoustu míst. Upoutala mne místa o tom, jak málo se objímáme a co takové objetí dokáže: "Objetím se můžeme zbavit deprese. Umožňuje správné naladění imunitního systému. Obejmutí vdechuje do unaveného těla nový život a působí, že se cítíme mladší a více pulsujeme životem. V rodině upevňuje každodenní objetí vztahy jejích členů navzájem a významnou měrou uhlazuje třecí plochy." To autor citoval nějakého psychiatra z Kansasu.
Na konci knihy je kapitola plná rad. Např.:
* Dívejte se na lidi jako na dobré a krásné bytosti, i když se vám zdá, že dělají všechno možné, aby tak nevypadali.
* Dívejte se na problémy jako na malé zázraky, které přinášejí poznání a změnu.
* To, co se dozvíte sami o sobě, vám bude do nekonečna pomáhat, až se budete snažit chápat druhé.
* Když se na někoho rozzlobíte, bylo by dobře, abyste se přestali na chvíli hněvat a zvážili všechny věci, které máte na tom druhém rádi, dříve než mu odpovíte.
* Nedovolte, aby vaše vztahy zemřely na nedostatek péče.

Autorovy knížky

1993  84%Milujte se

Kniha Milujte se je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst5x