Miluj mě, nebo střelím

Miluj mě, nebo střelím https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/187737/miluj-me-nebo-strelim-187737.jpg 3 15 8

V přátelském vztahu muže a ženy je vždy určitá míra erotiky. Kde je hranice, za kterou už se nesmí? Je tato hranice stejná z pohledu muže i ženy? A co všechno je láska? Šimon a Dita jsou oba ve středním věku a žijí léta ve spokojených manželstvích. Od prvního náhodného setkání si rozumějí a jejich vztah se postupně prohlubuje. Společně si vytvářejí fiktivní svět, do kterého smějí jen oni dva. A když má člověk další svět, má přece také další život... A tak Šimon s Ditou vyzráli na čas. Jenže některé zákonitosti platí v každém světě…... celý text

Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Miluj mě. nebo střelím , 2014


více info...

Přidat komentář

zdenaR
28.05.2022 3 z 5

Kniha se sice četla dobře, ale děj byl velmi jednoduchý - nevěra a čekání na to, kdy to praskne a co se bude dít potom. Postavy Niny a Šimova mi nebyly sympatické, "umělecké vsuvky představ" nic nového nepřinášely.

babiočka
19.11.2021 1 z 5

Na rozdíl od knih, které jsem od pana Grubera již četla, se mi tato vůbec nelíbila. Celý "děj" se mi jevil dost jednotvárný a tak nějak plochý. Oba hlavní aktéři na mě působí spíš jako stařešinové znudění životem, kteří nevědí, co chtějí.


EvikU.
27.04.2018 3 z 5

Kniha o nevěře. A o tom, že se to může stát opravdu každému...A jak se s tím popere a koho si vybere když to praskne...život není přesně nalinkovaný.

Pedruska01
27.11.2014 3 z 5

Knihu jsem si vybrala, přiznávám, podle názvu a trochu i podle obálky, které mě zaujali. Hned na prvních stránkách jsem poznala, že tohle není žádná typická kniha, kterou jsem kdy četla. Přirovnala bych ji, těžko vybírat, k pravítku. Je lehce pružné, ale člověka láká ho zlomit. Ten příběh nebyl vůbec poddajný. A ano, souhlasím s předešlým komentářem - není to žádný zázrak! Četlo se to celkem dobře, i když text kurzívou - "vsuvky", které mi ze začátku nedávaly smysl, jsem rovnou přeskakovala. Dle mého zbytečnost, i když malým procentem to tam patří (kvůli těm jejich světům).
Dita mi nevadila, četla jsem a brala ji takovou jaká je. Neodsuzovala jsem ji za nemanželské aférky.
Šimon se zdál jako ten správný chlap. Jenže zdání klame. Na něj mi to prostě nesedělo. Protiřečil si a byl povrchní. Miluje Kateřinu, je pro něj vše, bla bla bla... Ale prostě je s Ditou? Tak tohle nebylo fér.
V závěru knihy jsem jim docela i přála ten "průser", že to prasklo. Šimon mě zklamal, Kateřinu obdivuji, že se tak zachovala, že mu dala i druhou šanci. Zasloužil by si vytrestat. Prostě,... tohle se nedělá. Kdyby měl Šimon doma problémy, hádali se, neklapalo by jim to - neřeknu. Ať si tu bokovku najde, ať najde to, co mu žena nedá nebo nemá. Ale on měl až pohádkové manželství, tak se ptám proč? Zachoval se infantilně.
A Dita? O ní škoda mluvit. Ke konci knihy jsem jí až nesnášela. Zprotivila se mi. Pořád si ho přivlastňovala, s manželem nic neřešila, nechala to být a místo toho si hledala milence. Namyšlená, sobecká, vychytralá. Celý můj pohled na ni radikálně změnila její jedna věta: Když nám to nevyjde, můžeš se k ní vrátit... Za tohle by si zasloužila facku. Kdyby jí to přestalo bavit, ať se klidně vrátí domů?! Jako obnošená,(pře-,vy-, ob-)používaná věc?! A jak by se potom musela cítit Kateřina? A on sám? Jak říkám, sobecká - mrcha.
V závěru Zdeňka nechápu. Manželka ho nejen podvádí, ale i postřelí, jedno jestli s jasným úmyslem či nikoliv (a taky, není ona magor, někoho ohrožovat, jenom proto, že jí nechtěl dát?), ale vše odpuštěno, druhá šance (nebo kolikátá) a s úsměvem se žije dál. Happyend. Prostě to nechápu. Autor asi zapomněl v tomhle příběhu někoho za své "hříchy" potrestat!

1alena1
26.06.2014 3 z 5

Knížka se mi četla celkem dobře, ale žádný zázrak to není. "Vsuvky" v textu mi přišly často zbytečné a rozvleklé, nic nového neříkající, měla jsem momenty, kdy jsem je i vynechávala, abych se dostala dál.

VladkaBU
20.03.2014 4 z 5

... pro mě odpočinkové čtení, podobné dvěma předchozím, co jsem od pane Grubera četla. Vztah Šimona a Dity měl svoje kouzlo, čekala jsem, jak to dopadne.

MartinaF
28.02.2014 4 z 5

Příběh se mi opravdu líbil. Mám ráda tyto romány ze života, které někdy končí optimisticky, jindy smutně. Ale takový už je život, někdy veselý, někdy smutný, záleží na okolnostech.

zylla
26.02.2014 2 z 5

Kniha neurazí, ale mě osobně ani nenadchla. Milenecký vztah dvou hlavních postav byl tak nějak nevýrazný a časné "umělecké" vsuvky které ovšem popisovaly vždy v podstatě to samé, co už v textu bylo mě jen otravovaly.