Miloval prostitútku

Miloval prostitútku https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529416/bmid_miloval-prostitutku-6595bbdce0f55.jpg 3 4 2

Román Miloval prostitútku je strhujúcim príbehom päťdesiatnika, ktorý sa zaľúbi do mladej prostitutky Blanky. Jeho morálne a etické hodnoty sa postupne menia, keď sa k nej a k jej matke presťahuje a postupne sa vzďaľuje svojej žene Klaudii. Neskôr, keď do manželského trojuholníka vstúpi Blankina matka, začína sa jeho osobná dráma. Laco v ošiali nespútaného sexu opúšťa manželku. Žije s prostitútkou, pomáha jej, a snaží sa ju dostať z pazúrov pasáka. Neodcudzujú ho iba jeho psy – vlčiaky. Vyhrabe sa Laco z tohto bahna? Poradí si s osobnou drámou, z ktorej podľa neho niet návratu? A čo urobí jeho žena Klaudia?... celý text

Přidat komentář

Jidu
26.03.2024 4 z 5

Tak si to povíme narovinu, jo? Laco je debil. To jen tak z úvodu. A proto se chová tak, jak se chová. Má vše. Úspěšný kariérní život, tlupu vlčáků, která ho bezmezně miluje a manželku, která je nejen krásná, ale i šikovná a oddaná. No, ale Laco si řekne, že to je docela nuda.

Adrenalin je potřeba! Proto když vidí mladou vyzáblou prostitutku, neodolá. Joo, člověk by ještě pochopil nějaký otcovský sklony, že ji chce pomoct, ale to ne! Laco s ní začne spát. A nejen to, začne ji pomáhat úplně se vším. Ke všemu se stará i o její matku. Je to velmi svědomitý hoch, takže obě ženy zaopatří se vším všudy, doslova.

Já nevím, já za prostitutkami nechodím, ale fakt je normální, když přijdete k takové osobě domů, si říct, že ty dveře potřebují promazat? Jak říkám, svědomitý muž.

Měla jsem škodolibou radost, když se mu to vše začalo bořit jako domeček z karet, takový chlap si nezaslouží nic moc lepšího, ale samotný konec jsem teda nečekala.

Myslela jsem si, že kniha bude maličko větší bizár, ale on je to spíše román, který se často zaměřuje na jiné postavy a jejich vztahy, také hodně na psy apod, což bylo překvapení, ale ne nemilé.

Ve výsledku mě kniha ale moc bavila. Je čtivá, je prdlá, ale je reálná. Druhá míza je potvora! Za mě doporučuji, jsem fakt spokojená.

PosPol
01.03.2024 3 z 5

"Nadávaj mi, Lacika, len mi nadávaj... ty smilník, kurevník..." Slovník mala naozaj vychytený a Laco si ani neuvedomoval, že odkedy obe ženy pozná, tiež ostošesť hreší.
"Najpr ma dobre pomágaj, pocapkaj, môžeš ma aj nabiť a potom ma pokefuj. Veď ti to robí dobre! No tak, nedaj se prosiť!"
"Však sa nedám, ty hnusoba jedna!"
"Ja že som hnusoba!" uštipla ho do zadku. "Ty debil neukojený!"

Laco má všechno. Nádhernou ženu, krásný barák, vysněnou dílnu a svoje milované psy. Jenže pak uvidí na silnici šlapat Blanku a v tu ránu převezme řízení mozku jiný orgán... A tak můžeme sledovat sešup úspěšného padesátníka až na dno společnosti.

Blanka je prostoduchá dívka, které vlastně ani nevadí šlapat, hlavně když z toho jsou dobré prachy. Nemá problém střídat si chlapy se svojí matkou, však ta ji k řemeslu přivedla. Laco se rozhodne spasit je obě a protože mozek má v tuto chvíli ve stavu hibernace, začne tajně vybírat peníze ze společného účtu a domů chodí už jen pomazlit své vlčáky.

Ve chvíli, kdy se nastěhuje k Blance a její matce začne jakási bizarní prapodivná trojka, chvílemi jsem nestačila zírat. Bohužek autorka často skáče v čase, kde se občas zapomene a příběh je zbytečně natahovaný. Je zde i dost zbytečných postav, působících jako takové podřadné křoví. Těšila jsem se na prostředí prostituce, to je sice dobře zpracované, ale je ho pomálu.

Knihu bych asi spíše doporučila starší generaci, ostatně autorce bude 75 let. Dějová linka je vláčná, občas až nudná, jde spíše o takový odlehčený román o muži, který má 80 % štěstí a když najde těch zbývajících 20 %, přichází krutá realita a probuzení. Asi nejvíce bych vyzdvihla výstižnost předsudků a především proměnu Laca. Konec jsem četla 3x, protože jsem měla pocit, že mi něco uniklo. A tím autorka dílo povýšila, protože je skvělý!

Hodnotím 2,5/5* a děkuji nakladatelství Naše vojsko za poskytnutí knihy.


Štítky knihy

nevěra ženy milostný trojúhelník prostitutky

Kniha Miloval prostitútku je v

Přečtených3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x