Milníky na mé cestě

Milníky na mé cestě https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86334/bmid_milniky-na-me-ceste-K7E-86334.png 4 114 19

Chci tady vztyčit milník - přímo v tomhle ohybu cesty - než se jeho obraz začne rozplývat, jak se budu posouvat dopředu. Téměř přes noc vyletěla Miley Cyrusová vzhůru jako superstar a stala se televizním i zpěváckým divem. Ještě přednedávnem to byla docela obyčejná holka, která žila na farmě v Tennessee. Její život zaplňovala rodina, přátelé, škola, vystoupení roztleskávaček a každodenní povinnosti na farmě. Pak náhle, jako mávnutím kouzelného proutku, vystřídaly tuto klidnou pohodu vyprodané koncerty, televizní vystoupení, fotografování pro časopis a filmování. Miley však přesto zůstala blízká své rodině, přátelům a jižanským kořenům, které jí dodávají sílu. Kniha Milníky na mé cestě je upřímný, humorný a často dojemný příběh jedné - přestože velmi známé - dospívající dívky. Miley vzpomíná na problémy se zlomyslnými spolužačkami, píše o dramatech a rozchodech, jež prožila, i o snech, které se jí splnily. Tato kniha je opravdu jedinečným pohledem do světa jedné z dnešních největších a nejzářivějších hvězd, jež se ohlíží zpět, a přitom postupuje vpřed. Zábavné a poutavé čtení pro fanoušky. Bezkonkurenční bestseller na americkém knižním trhu.... celý text

Biografie a memoáry Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Miles to Go , 2009


více info...

Přidat komentář

PlaszCZ
25.03.2022 2 z 5

Knihu jsem si koupila před xy lety v antikvariátu za 10Kč. Při úklidu skříně jsem ji náhodou našla, a tak jsem si řekla, že si ji přečtu. Neměla jsem velká očekávání, a taky že se to nakonec i potvrdilo. Nikdy jsem nebyla skalní fanynkou Miley - pokud bych byla, možná by se mi kniha četla jinak. Dávám dvě hvězdy, to stačí. Koneckonců, inteligentnější výplod z pera 17leté pisatelky jsem ani nečekala ...

marrie5227
04.07.2021 2 z 5

Knihu jsem četla ještě jako teenager před spoustou let, tehdy jsem ji hltala. Byla jsem obrovskou fanynkou Miley Cyrus i Hannah Montany a tak v mé knihovničce nesměla chybět. Nevím, jak bych reagovala dnes, ale třeba ji ještě někdy ze zvědavosti přelouskám.
Pro každého fanouška určitě dobrý kousek.


TimetoStyle
04.05.2021 5 z 5

Byla jsem Smiler a už navždy jím budu.
Právě jsem dočetla tuhle životopisnou knížku a připadám si, že mi je znovu 12 a čekám před televizí, než začne Hannah Montana. Tenhle seriál mě hodně ovlivnil. Každou sobotu mi dokázal zlepšit náladu a rozzářit už tak optimistický pohled na svět.
Miley v knížce vypráví o tom, jak se dostala na casting na Hannu Montanu, jak si procházela šikanou a taky o vzniku písniček na nové CD. Sice jsem při čtení věděla, že tu roli dostala, ale i tak jsem to nemohla odložit. Bylo tam hodně nových informací, o kterých jsem nevěděla. Sice nejsem věřící, ale vložené citáty z Bible krásně dotvářely celý příběh. Pokaždé jsem se těšila na další úryvek.

„Nechávám obě ruce volně putovat po klavíru, když hledám ty správně tóny. Moje ruce řídí mé myšlenky, když píšu do svého časopisu. Probírají se Biblí, když hledám pravdu. Rytmus nové písničky se vynořuje z bubnování na desku stolu. Hmatem hledám cestu v těžkých chvílích. Chci, aby všechno, co dělám, bylo umělecké a láskyplné. Kdo jsem, co říkám a jakákoli naděje nebo radost, kterou rozdávám – to všechno pochází z mých dvou vlastních rukou.“

Jediné, co je mi líto, že jsem tuhle knihu nedostala tehdy, co jsem byla Hannou poblázněná. Určitě bych skákala metr vysoko :-D Sbírala jsem její časopisy, dívala se každou sobotu na nový díl a taky jsem si kupovala věci s její fotkou. Vlastně jsem nikdy neviděla úplně ty poslední díly. Letos jsem si objednala po internetu všechny boxy s jednotl. sériemi a rozhodla se podívat na všechny díly tak, jak šly za sebou. Jaké překvapení přišlo, když jsem se dozvěděla, že letos je výročí 15 let od prvního dílu.
Jsem ráda, že v knize bylo hodně situací, které popisovala i s jejími pocity. Jak už jsem psala, byla na základce šikanovaná. Vím, že tohle období musela mít hodně těžké, i já jsem to zažila. Překvapilo mě, jak dokázala být nad věcí i později jako slavná. Moc tomu nepřidalo, že se musela vzdát roztleskávaček, která jsem i já sama dělala.
Taky se mi moc líbila historka, jak jela na casting s jejími rodiči. Když Miley obsadili do hlavní role, přemýšleli nad tím, koho dají za jejího seriálového tátu. Mamka Miley ze srandy nadhodila, že by to mohl být její reálný táta. Sice to byla jen legrace, ale tu roli fakt oba dostali.
Jediný, co mě fakt zklamalo, byl český překlad. Demi Lovato skloňovali jako mužské jméno. Proč? Copak je těžké si to zjistit na internetu, když danou osobu neznám?
K téhle knížce se určitě jednou vrátím. Dokázala mi vykouzlit úsměv na rtech tady v té těžké době pro nás všechny.
Jak by řekla Miley „Jednou Smiler, navždy Smiler.“

Knihomolka506
31.08.2020 5 z 5

Životopis jedné ze slavných celebrit a zpěvaček Ameriky. Četla jsem jako teenager a zůstane mi v hlavě pořád. Krásné napsáno.

claudiavas89
10.05.2020 5 z 5

Nikdy jsem nebyla fanoušek miley, ale kniha se libila

Cleo De Nile
06.06.2019 5 z 5

Miley byla mým velkým vzorem a hrozně jsem ji zbožňovala, a nezanevřela jsem na ni ani po té její velké změně vizáže i chování - zkrátka když začala být sama sebou, ja to prezentovala. Je až úsměvné, jak moc se změnila - ale na to není nic špatného, měníme se všichni. Jen se takhle zpětně musím smát, jak tam psala, že si na party raději zlije triko colou, než aby se zlila :-D Ale kupříkladu to, jak se v knize loučila se svým dědečkem, mě rozplakalo.
A velmi mě zklamal český překlad, to je vážně otřes (Shia Labeoufová, Demi Lovato tam byl taky...), to byl pro překladatelku takový problém zapnout google?

Peťule159
26.09.2017 4 z 5

Zajímavá knížka .... docela dobrý náhled do jejího života ..a do hereckého života jako takového ....takže docela čtivá a zajímavá knížka :)

LucyBrand
15.07.2017 5 z 5

Je to zajímavá a příjemně čtivá kniha. Líbí se mi způsob zpracování i to, že to psala sama Miley. Jsou tam některé myšlenky, kde je vidět že to má Miley srovnané v hlavě a někde zase létá s hlavou v oblacích. Když knihu psala bylo jí 15 let a myslím, že na její věk je to velmi příjemná kniha, která stojí za přečtení, pokud vás zajímá o Miley něco víc, než co píšou všude možně na netu, nebo pokud jste její bezhlavý fanoušek, pak se vám tato kniha bude úžasně vyjímat v knihovně.

petra3242
13.08.2016 2 z 5

Tuhle knihu jsem si koupila v době, kdy jsem měla Miley ještě ráda. Bylo zajímavé nahlédnout do jejího života, který byl před tímhle vším. Dnešní Miley ráda nemám, nelíbí se mi její účes ani to jak se prezentuje. Na její koncert bych v životě nešla, ne že bych měla něco proti jejím písním, to vůbec ne, ona má skvělý hlas a spoustu jejích písniček je opravdu velmi povedených, ale její koncerty mají být jako co? Nějaký úvod do porna?? Tohle má být ta Miley, která podle vlastní knihy chtěla vykouzlit dětem úsměv na rtech?? Rodiče na ni musí být jistě velmi "pyšní"...

Zpět ke knize. Je na ní znát, že ji psala puberťačka, ale i tak byla místy opravdu zajímavá, bohužel bylo více míst, kde jsem se nudila a dočetla jsem ji jen proto, že jsem neměla nic lepšího na práci.

steph.tey
08.07.2015 4 z 5

Tuhle knihu jsem četla hodně dávno, ale tehdy jsem z ní byla nadšená. I když Miley Cyrus mi už nic neříká.

Milujem
12.07.2014 5 z 5

Knihu jsem přečetla asi za 3 dny, četla se mi doslova jedním dechcem. Je opravdu o staré Miley, kdo ji měl rád, jen doporučuji. Mluví se zde hodně i o vzniku písních, co ji inspirovalo a tak. Opravdu doporučuji.

Natalis
30.03.2014 2 z 5

Já teda nevím, ale přišla mi chvílemi strašně zbytečná ta "teenagerská" mluva, opravdu mě chvílemi dost rozčilovala. Jinak byla knížka hezká, a i když moje kamarádka tvrdí, že je vtipné číst tuhle knížku po tom, jak se chová dneska, já si myslím, že když nepochopíte starou Miley, nemůžete pochopit tu novou.

lola 1999
30.01.2014 5 z 5

Jsem Smiler a navždy budu. Knihu jsem dostala když mi bylo asi11. A měla jsem ji přečtenou hned. Ještě dnes se ke knize rada vracím. Miley je proste dokonalá

Linu
16.08.2013 4 z 5

Knihu jsem četla asi když mi bylo jedenáct. Líbila se mi, protože jsem měla Miley hodně ráda.

Ashlee7
18.08.2012 5 z 5

Zajímavá knížka, doporučuji přečíst a to nejen těm, co mají Miley rádi.. Doporučuji ji přečíst i všem ostatním... =)

dendisek3
15.08.2012 5 z 5

Jelikož mám Miley ráda, tak jsem si ji prostě musela od kamarádky pujčit a přečíct. Měla jsem ji hned přečtenou, moc mne bavila.

Kikina182
15.08.2012 1 z 5

Nejsem sice její největší faninka, ale tu knihu jsem četla. Četla se mi velmi dobře a bylo tam hodně zajímavých informací.

kacabicek
23.08.2011 5 z 5

Tuto kniho o životě Miley jsem četla. Dostala jsem jí k Vánocům a opravdu mě zaujala. Myslela jsem si, že toho vím o Miley hodně, měla jsem o ní dlouho i blog, ale v téhle knize jsem se toho dozvěděla spoustu a jsem za to ráda. Určitě doporučuji k přečtení i těm, kteří nejsou zrovna Mileyinými velkými fanoušky ;)))

Nikoleta'
23.08.2011 4 z 5

Tuhle autobiografickou knihu, jsem jednoduše musela ze zvědavosti přečíst. Myslím že to zcela změnilo můj pohled na Miley. Ne žebych zrovna patřila do jejího fanclubu, ale tahle kniha se ji opravdu povedla, takže po ní vždy s radostí sáhnu a znaova si ji přečtu. Zajímavé čtení..

Štítky knihy

životopisy, biografie zpěvačky zfilmováno – TV seriál

Autorovy knížky

Miley Cyrus
americká, 1992
2009  72%Milníky na mé cestě