Milenec

Milenec https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20696/bmid_milenec-i1H-20696.jpg 4 111 20

Erotický román z viktoriánské Anglie o tom, jak si bohatá svobodná žena na měsíc najme služby bývalého gigola. Šestatřicetiletá stará panna Anne chce poznat, jaké to je pocítit tělesnou rozkoš. Odhodí všechny zábrany a zásady zavedené ve viktoriánské společnosti a pro tento účel si vybere Michela des Agnes, který byl vyhlášený svou schopností uspokojit každou ženu. Ale už pět let práci gigola nevykonává, protože ho tehdy popálil oheň. Od té doby Michel touží po pomstě. Díky němu Anne odhaluje tajemství sexu a erotiky a zase naopak ona v Michelovi probudila city, o nichž si už dávno myslel, že jich není schopen. Tyto všechny prožitky Anne ovládnou natolik, že v téměř v poslední chvíli rozpozná hrozící nebezpečí v podobě Michelova dávného nepřítele. Kniha má volné pokračování nazvané Gabrielova žena a je o příteli Michela – druhém gigolovi Gabrielovi... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Lover , 2000


více info...

Přidat komentář

LenkaVes
29.11.2023 4 z 5

Poeticky erotický příběh s tajemnem. Za mě ano. Líbil se mi styl autorky. Kniha je něčím jiná, liší se, zaujala. Jdu na pokračování :-)

Ewiczka_areebah
31.07.2023 1 z 5

Nerozumím těm nadšeným komentářům. Za mě nezajímavá kniha, napsaná nezajímavým stylem.


Barbora H
02.06.2021 1 z 5

No, ........ není můj šálek čaje...

jaja10
07.04.2021 5 z 5

Úžasné a můžu určitě doporučit.

Myška43
12.03.2021 5 z 5

,,Proč jste si ze všech mužů vybrala mě?....protože jsem spatřila mnoho mrtvých, než aby mě zaskočilo pár jizev. Možná že toužím vidět anděly."

Další skvělý počin této autorky. Tedy aspoň pro mne. Oblíbila jsem si její styl. Kniha je neuvěřitelně čtivá. Detektivní zápletka se rozvíjí velmi pozvolna a nutí vás číst dál a dál. Pořád jsem přemýšlela, co z toho vzejde. Proč stále Michael opakuje, že je mrtvý muž. No, byla jsem překvapená.
Anotace vystihuje jasně, co můžeme očekávat, takže se připravte na opravdu hodně erotiky. Prakticky od začátku do konce. Popis milostných scén se mi zamlouvá a oceňuji jejich pestrost. Vyzařuje z nich vzrušení, touha, vášeň, chtíč a také něha, cit. Snadno se vžijete do postav příběhu a budete všechny emoce prožívat s nimi.
Původně jsem chtěla dát jen čtyři hvězdy, protože oproti Učiteli lásky byl děj prostý, ale za ten konec dávám nakonec plný počet. Rozhodně si přečtu i Gabrielův příběh.
Co mě dost pobavilo byl ,,párek s ohrnutým límečkem". Zajímavé přirovnání.

zbožňuju_knihy
04.08.2020 5 z 5

Přečteno kdysi dávno, náhodně objeven skvost v Městské knihovně.. Moc pěkné počteníčko.

peitho.1
21.03.2018 3 z 5

Tak já nevím, nejsem zrovna prudérní, ale tohle už na mě bylo trošku moc... Mám z knihy dost rozporuplné pocity a přiznám se, že jsem asi čekala něco jiného, k podobné četbě se většinou uchyluji jako k oddechu a čekám dávku romantiky a jiskření, tady jsem se ho moc nedočkala, celý příběh je dost temný, sex netradiční, zvlášť vzhledem k době, kdy se příběh odehrává a tu lásku jsem jim nějak nemohla uvěřit. Každopádně autorce ještě šanci dám, mám další dvě její knihy, ale už budu lépe vědět, co můžu nebo nemůžu očekávat, romantika v pravém slova smyslu to asi nebude :)

sylva8672
21.02.2017 1 z 5

Uuuf, konečně jsem to dočetla. Musím říct, že mě kniha vuuuubec nebavila. Děj byl hrozně zmatečný, no vlastně tam dej spíš žádný nebyl....
Dočetla jsem to jen proto, že neodkládam nedočtené knihy. A tohle byl pro mě opravdu boj a přemáhání, dočíst to do konce....

petvet
14.11.2015 4 z 5

Knihy autorky R.Schoneové jsou všechny ve směs podobné - příběh z 19.století, nějak poznamenané a nešťastné hlavní postavy - smutek léčí sexem (milostné scény jsou sepsány tak, že čtenáře nepobuřují, i když je vše detailně popisováno), celá kniha je detektivka, která vás nutí příběh počíst :) konec stojí ale za to :) doporučuji

Šárka5875
12.10.2015 5 z 5

Knihu jsem četla před několika lety, ale s chutí bych si ji dala znovu. V příběhu najdete nejen svět erotiky 19. století, ale jako třešinku na dortu skvěle vymyšlenou napínavou zápletku, z níž vám bude hodně nepříjemně. Určitě doporučuji k přečtení.

havrmoni
02.05.2015 5 z 5

Četla jsem a četla,ale nevím co se mi na ní líbilo. Fakt je,že sotva jsem začala musela jsem jí dočíst,je napsaná způsobem,který člověka nutí přestat číst a přemýšlet o právě přečteném a zároveň ho nutí číst dál,aby se dozvěděl odpovědi na všechna proč?. Právem si zaslouží 5*,protože zaujme.

modranka
25.02.2015 5 z 5

Jeden z najerotickejších príbehov, ktoré som kedy čítala. Úplne sa vymyká príbehom s eroticko-pornografickým námetom, ktorých je v posledných rokoch neúrekom. Štýl písanie je hodne poetický, a práve to zaraďuje knihy k tým kvalitnejším. Erotika je spracovaná veľmi jemne, vzrušujúco a odporučila by som knihu prečítať najmä mužom, aby vedeli, čo žena od milenca očakáva. Samotný príbeh je zaujímavý, exteriéry oblasť prostitúcie, ale nie tej vulgárnej, ale tej, ktorá sa zaoberá ľudským telom, ľudskou mysľou, chtíčom, vášňou.

PomněnkaPrvní
26.09.2014

Řekla bych spíše, že se jedná o erotický thriler než romanci. Ale autorka opravdu umí. Knížka velmi napínavá. Erotika nápaditá. Ale když byla zasazená do takových vyhrocených scén plných strachu a nejistoty, ani nepůsobila vzrušujícím dojmem. Místy knížka pro mě komplikovaná, občas jsem se ztrácela v Michaelových myšlenkových pochodech. Ale rozhodně nechápu, proč prostě před pěti lety (nebo už mnohem dřív) nepřelezl tu zeď...

Aquarii
24.09.2014 5 z 5

rozhodně lepší než 50 odstínů šedi!

malazluta
29.07.2013 4 z 5

Zajímavý příběh, který se vymyká ze zástupu celé řady tzv. románů pro ženy. Pohnutý osud "poznamenaného anděla" určitě stojí za přečtení.

bibi.r
30.11.2012 4 z 5

Robin Schone umí napsat krásné erotické scény.

kika 13
25.11.2012 3 z 5

Nevím co si o knížce myslet.

hykavec
27.09.2012 5 z 5

Milenec i Gabrielova žena patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Gabrielovu ženu mám o trošičku raději než Milence :-) U obou knih mě zaujal mě autorčin styl psaní (mimo jiné :-)

dalfy
26.10.2011 5 z 5

Všechny tři romány - Milenec, Učitel lásky, Gabrielova žena jsou pro mě knižky, které mám zaškatulkované jako nejerotičtější knížky co jsem četla. Líbí se mi vykreslení ponurých osudů postav a celkově i vykreslení pocitů

Bardislawa
12.01.2011

Kdo nečetl.. ať si přečte!! :) .. holky! :D