Mezi námi lháři

Mezi námi lháři https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413623/bmid_mezi-nami-lhari-QbV-413623.jpg 3 49 21

Dramatický román s prvky thrilleru, dechberoucí a pohlcující příběh ze současnosti, příběh o přátelství a vztazích, ale také o tajemstvích, zradách a lžích… Opravdu znáte své nejlepší přátele? Co se děje za zavřenými dveřmi úhledných rodinných domků? Jak dlouho může zůstat temné tajemství utajeno, než dojde k jeho prozrazení s katastrofálními následky? Nick a Lisa mají svatbu, ale jejich kamarádka Penny sedí na okenním parapetu ve čtvrtém patře hotelu a chystá se skočit. Snoubenci a vůbec všichni přítomní jsou v šoku… Jenomže brzy se ukáže, že každý z party dlouholetých přátel má nějaké své tajemství a že jejich vztah nebyl rozhodně založen na důvěře. Jednotlivé lži a tajemství postupně vyplouvají na povrch a je zřejmé, že dosavadní životy celoživotních přátel se mohou najednou zhroutit jako domeček z karet.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

My Husband’s Lies , 2018


více info...

Přidat komentář

schvomis
18.04.2024 2 z 5

Zdlouhavé. Po zajímavém začátku se snad 200 stran nic moc nedělo
Poslední čtvrtina knihy trochu spravila celkový dojem..
I když mi byly postavy sympatické, kniha mi nesedla.

Leena
18.03.2024 2 z 5

Tak to byla opravdu ztráta času.
Postavy mi bohužel splývaly, všechny ploché, šedé.
Ale to bylo zřejmě stylem psaní, který mi nesedl.
Ke konci už jsem přeskakovala, abych to měla za sebou.
Za mne tedy ne.


Kekik
18.02.2024 5 z 5

Knihu jsem si koupila jen díky komentáři od ArwenAragorn. Děkuji za něj. Jinak bych přišla o čtení skvělé knihy.

Z počátku naprosto nezajímavé postavy se mně nějakým způsobem dostaly pod kůži, že jsem jen nerada přerušovala čtení.
Nejvíce mě zajímal příběh o Jen. Velice moc mě mrzelo, jak to nakonec vše dopadlo. S čímž souvisí osud další postavy, a tou je Penny. Vyprávění o ní mě vůbec nebavilo, ale poslední kapitola s ní mi vyrazila dech. Neskutečné, jaký konec autorka zvolila.
Osud Dana mě dlouho nechával chladným, ale svým rozhodnutím mě naštval. Ovšem tak to bývá.
Nejvíce zvratů za mě nastalo ve vyprávění o Nickovi. Šokující.
U někoho došlo k happyendu, u někoho ne. A pro někoho se nestane už nic. Hned po dočtení jsem byla zklamaná, že příběh ještě nemá pár kapitol. Jen nerada se loučím s A týmem a jejich rodinami.


Čtenářská výzva 2024: Téma 16. Kniha s více než dvěma perspektivami vyprávění.

maličkán
07.01.2024 3 z 5

Taková oddychovka. Četlo se dobře. Neuvěřitelné, kolik tajemství kolem pár přátel. Nejzajímavější se mi zdál příběh Nicka.

melien
03.09.2023 4 z 5

Za mě zajímavá kniha.. plná překvapivých tajemství... Každý z nás má své tajemství...

pam225
01.08.2023 3 z 5

Četlo se dobře a bavilo mě to. Jen konec byl až moc absurdní a ne moc domýšlený, aspoň z mého pohledu.

dagusa
07.04.2023

Více postav, takže trochu chaos než se člověk zorientuje, poté napínavé, četlo se to dobře.

Aneleh
07.10.2022 5 z 5

Překvapilo mě tak nízké hodnocení. Možná někoho odradil ten začátek, také jsem se nejdříve nevyznala v jednotlivých lidech, kdo patří ke komu. Ale postupně se všechno skvěle ukazuje, dostáváme se do myšlení a do hlav všech zúčastněných. Vypadá to, jak jsou všichni v pohodě a přitom všichni žijí ve lžích a v tajemství, která se odhalují kousíček po kousíčku, a to mě na tom právě bavilo. Nejvíce mi to přišlo jako psychologický román, ale na konci se dočkáme i thrilleru. Škoda, že není víc knih od této autorky, její psaní mě zaujalo.

zimolka
01.05.2022 4 z 5

Mě se kniha líbila a konec můžu říct ,že jsem vůbec nečekala.

L.Helena
08.12.2020 4 z 5

Thriller to teda není ani náhodou, ale spíš docela slušný společenský román.
Fakt je, že dost dlouho trvalo, než jsem knize přišla na chuť. Zpočátku jsem se pořád vracela zpět a listovala kdo je kdo a ke komu patří. Začínat příběh tak, že všechny postavy se naráz ocitnou na jednom místě, nebylo zrovna přehledné. Pak ale svatba skončila, všichni se vrátili do svého prostředí, tak to začalo být přehlednější. Faktem je, že poměrně dlouho to bylo takové povídání skoro o ničem, ale postupně se začínala rozkrývat tajemství, od malých k těm větším až po opravdové kostlivce ve skříni. Druhou půlku knihy jsem přečetla už doslova jedním dechem.

JitkaH83
14.10.2020 3 z 5

Do čtení jsem se musela vyloženě nutit, až poslední třetina byla zajímavější a to díky tomu, že čtenář poznal postavy blíž, jejich životy a tajemství se postupně odkrývala. Jako thriller to tedy z mého pohledu nebyl, ale to nevadí, neměla jsem od knihy velká očekávání, po přečtení recenzí tady.

DominaCZ
04.08.2020 odpad!

Nuda jak svině. Nic se tam neděje, natož tak thriller !!!!
To si o té knize někdo moc myslí.

Je to nudnej deníček o dospělých kámoších, kteří jen postávaj se sklenkou v ruce a baby kecaj o bubnu jedné z nich a chlapi vzpomínaj na sportovní úspěchy v kriketu.
Prostě trapas.

ArwenAragorn
30.07.2020 5 z 5

Knížka se mi nakonec moc líbila. Jsou tam tak krásně vykreslené postavy, že je vám zatěžko je opouštět. Některé mi byly bližší, jiné méně a s chápáním jejich chování to bylo stejné. Autorka si pro nás připravila spoustu zvratů, ten největší si nechala na konec. Rozhodně ale nečekejte nějaký thriller!

Pitbullka
15.04.2020 3 z 5

Čekala jsem víc thriller. Tohle bylo hodně táhlé a moc mě nezaujal styl psaní autorky.

Kočička911
29.03.2020 2 z 5

Jéžiš, tak to mě těžce nebavilo.
Osoby se tam furt mlely kolem sebe, občas jsem si uvědomila, že nevím kterou postavu čtu..
A celkově děj nic moc..
A konec utrápenej

bookcase
26.03.2020 5 z 5

Já jsem byla spokojená, sice to mělo pomalejší rozjezd, ale pak to bylo jedno velké tajemství. Asi to neuchvátí milovníky svižných dějů, ale ty, kteří mají rádi pozvolnější dávkování napětí. A to jsem já.

mikika
26.03.2020 3 z 5

od téhle knihy je lepší neočekávat thrillerové zvraty, pak se vám bude líbit víc. já pořád čekala, že se něco stane, a ono nic (moc dramatického)
Když knihu budete brát jako společenský román o tajnostech a lžích mezi přáteli, uděláte líp.

Charmedka
22.03.2020 2 z 5

Čekala jsem něco ve stylu Liane Moriarty. V podstatě takovou oddechovku, zároveň ale s vážnějším tématem a hlavně ze života. A to jsem i dostala, nemůžu říct, že ne, ale bohužel Caroline England zdaleka jako Liane rozhodně nepíše.

Celé je to takové pomalé, rozvleklé a když jsem se dostala na konec, tak jsem vlastně zjistila, že kniha nemá ani pořádný příběh a už vůbec ne konec. Kniha je naprosto bez konce, což by dle mého nebyl takový problém, uzavřené konce bývají někdy fajn a dávají prostor k vlastní fantazii, ale tohle bylo najednou tak divně ukončené a furt přemýšlím nad tím, zda mi na konci něco uniklo a nepochopila jsem ho, nebo dává až moc velký prostor oné fantazii.

Jediné plus asi beru to, že postavy řeší opravdu reálné a zcela běžné problémy jako je nemožnost otěhotnět, nebo naopak nejistota v rodičovství a pubertální děti, pochyby a krize ve vztahu. Líbilo se mi, že ve výsledku se vlastně všechny ty jejich tajemství a kostlivci ve skříni tak nějak vzájemně propojovaly.

Pípasek
21.03.2020 5 z 5

Zdání klame, na pohled úžasné životy sousedů a známých , mohou skrývat nepředstavitelná trápení i smutnou minulost. O tom Vás tato kniha přesvědčí

Monika164
21.03.2020 5 z 5

Kniha se mi že začátku zdála zbytečně zdlouhavá, přesné popisy osob atd, ale potom jsem věděla proč.... Všechny jsem si je zamilovala, měla jsem pocit že jsem s nimi byla úplně od začátku až do konce. Moc krásně napsáno... Děkuji