Meteorit z Mušlovky

Meteorit z Mušlovky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498465/bmid_meteorit-z-muslovky-8j6-498465.png 3 10 4

Tušíte, kde se v Praze nachází lom Mušlovka? Právě tam totiž pátrají Tom, Matouš a Bětka po zkamenělinách. Kdyby tak našli dinosauří kost! To by byl objev! Místo toho ale naleznou něco jiného. Zvláštní černý kámen ve tvaru vejce, který přiletěl ze vzdáleného kouta vesmíru. Od té chvíle se kamarádi nestačí divit: každý, kdo ho nosí u sebe, má náhle neuvěřitelné štěstí. Už žádné čekání na autobus nebo tramvaj, všechno jede jako na zavolanou. Žádné špatné známky, s kamenem děti při zkoušení ve škole vypočítají i ty nejsložitější příklady. Jenže všechno je za něco. Ten, kdo má kámen u sebe, ztrácí fyzickou sílu, a navíc podezírá všechny kolem, že mu zázračný meteorit chtějí ukrást. Když se do party připojí Dan, počítačový nerd, od svých kontaktů na internetu zjistí, že o kámen má zájem ještě někdo… někdo velmi vlivný… Vypravte se na napínavou, nebezpečnou cestu za tajemstvím meteoritu z Mušlovky a za smyslem přátelství, které je křehké i silné zároveň. Pátrejte s odvážnou čtveřicí v Národním muzeu i na Petříně. Bavila vás Prašina? Tohle se vám bude líbit taky.... celý text

Přidat komentář

Karolína18
19.03.2024 4 z 5

No, k Prašině bych to tedy nepřirovnávala. Tento příběh nebyl vůbec tak dotažený, ani napínavý, ani promyšlený a propracovaný jako Prašina. Nebyl zde žádný aha moment, žádné překvapení. Na druhou stranu pro šestý ročník celkem pohodová nenáročná četba, v níž lze vše pochopit, aniž by žáci museli složitě přemýšlet, co tím chtěla autorka vlastně říct, či hledat skrytou hlavní myšlenku. Zároveň sledujeme poměrně rozdílné charaktery, v nichž se může nejeden čtenář najít. Moc se mi líbily ilustrace. Ten konec je docela zklamání, ale zároveň velmi racionální a elegantní zakončení, které nepředpokládá pokračování příběhu.

Jadla
18.03.2024 4 z 5

Jednoduchý příběh bez odboček, bez složité zápletky. Ale příjemný k přečtení, plynule plyne, líbilo se mi napravení jednoho hráče i přátelství napříč školami. A vlastně i to, že děti jdou hledat pomoc do muzea. Nebo samy do přírody.


Nielada
13.02.2024 5 z 5

Určitě jednodušší než Prašina, ale přesto moc fajn. Určitě doporučuji, klidně od čtvrté třídy.

Žirka
17.11.2022 3 z 5

První polovina mně docela bavila, druhá mnohem méně a určité momenty mně přišly uhozené. Pokud bych měla porovnat s Prašinou, jak se nabízí v anotaci na obálce, tak tady není tolik napětí a text i děj je mnohem jednodušší. Doporučuji pro 5.- 7. třídu.