Metallica

Metallica https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93745/metallica-93745.jpg 4 16 7

První velká biografie thrashmetalové hvězdy Metalliky sleduje její kroky od dob nové vlny britského heavy metalu dále a vysvětluje, jak se z členů kapely stali oslavovaní metaloví průkopníci s tehdejšími 20 milióny prodanými alby. Kniha obsahuje přes 150 barevných i černobílých obrázků a obsáhlou diskografii. Všechna fakta z kariéry Metalliky jsou uvnitř. Kniha pro fanoušky Metalliky!!!... celý text

Literatura naučná Hudba a zpěv
Vydáno: , Champagne Avantgarde
Originální název:

Metallica , 1992


více info...

Přidat komentář

Dani419
24.10.2020 4 z 5

Jo, to tenkrát ješta byla Metallica. Akční, svižná, divoká...pak zažali s těmi ploužáky a improvizovat a tak nějak ztratili to původní kouzlo. Tato kniha vypráví o tom, když ještě byli divocí a zlí.

1972Sixo
05.06.2020 5 z 5

Metallicu som obdivoval už od ich albumu "Master...", keď sa to na slovensku ani nedalo zohnať. Teraz po 35 rokoch sa mi dostala do rúk tlač, za ktorý by som niekedy vtedy (no nie - neublížil by som nikomu) zaplatil riadne mastnú sumu. Album je plný raritných fotografií a rozprávania členov kapely a ich nohsledov práve v dobe kedy metal niečo znamenal. A keď práve jedným z pilierov tohto "opovrhovaného" žánru bola táto kapela. Rozhovory sú hneď z prvej ruky, neprikrášlené a surové, tak ako ich hudba v polovici 80tých rokov. Vďaka za takýto počin. V neposlednej rade VĎAKA aj požičiavateľovi 3nitke. Master! Master! Cha - cha - cha - cha!


kalinka99
07.12.2018 5 z 5

V roce vydání úžasný kus v knihovně. Fotografie napříč jejich kariérou v začátcích. Dnes se mi pěkně hodí do sbírky mých metalových knih.

adelholmes
03.02.2017

Metalica je boží

eraserhead
21.09.2015 4 z 5

Metallica mě tu blízce tu vzdáleně doprovází životem už celé čtvrtstoletí. Pravda, jsem možná z těch, o nichž kniha píše v závěru, protože nejvíce a nejraději mám Metallicu do osudné černé desky, po níž jsem ji na čas přestal registrovat. Dnes ji už opět poslouchám skoro celou, i když alba Load/Reload často rovnou přeskakuji (zrovna poslouchám "Acoustic Metal"). Ještě si živě pamatuji, když se mi tato kniha u známého někdy před dvaceti lety dostala na čas do ruky a já bylk naprosto uchvácen těmi fotkami. Považoval jsem to za poklad. jen jsem ji tehdy neměl možnost si přečíst. Dostal jsem se k tomu až teď. A i když jsem si myslel, že vím o Metallice pár věcí, popisy jejích začátků mě doslova překvapily. Bylo by něco podobného dneska? Na textové stránce knihy je parádní hned několik věcí, zmínky o názorech a postojích fanoušků k jednotlivým deskám, které se tak nějak míjí s mým vnímáním (nejradši mám asi jednu z nejvíce kritizovaných ... and Justice for All), některé historky byly fakt zábavné, ale taky mi text dával mnohokrát za pravdu. Jak z celkovým vývojem a posunem kapely, tak třeba co se týče Larse Ulricha, kterého uznávám jako bubeníka, ale jako člověka ho rád moc nemám. Na druhou stranu jsem rád, že jsem se dozvěděl hodně o mém oblíbenci Cliffu Burtonovi a byl jsem hodně překvapen, že když zemřel, bylo mu tepre 24 let, celou dobu jsem si myslel, že byl starší. Každopádně, co se týče obrazové stránky, fotek, plakátů apod. je to naprosto parádní kniha, která jistě potěší i toho, kdo přesně ví, kdo si kdy z Metallicy kde uprdl.

Rudykri
04.08.2015 3 z 5

Věřím tomu, že v roce 1993 to musela být pecka se dostat ke knize, kde je spousta fotografií a příběh kapely v první dekádě jejího života. Já tuto knížku měl ve třinácti letech půjčenou od staršího "metallisty" a byl jsem z ní paf, byť se již nějakou dobu nepsal rok 1993.
O nějakých deset let později jsem na knihu narazil v knihovně a už mi tak úžasná nepřišla. Spoustu informací o kapele jsem mezitím načerpal z jiných zdrojů a pocit exkluzivity byl pryč. Když jsem si ji před časem koupil na aukru, tak to bylo spíš z nostalgie a pro pocit z vlastnictví. Nicméně jedná se o knihu, která není nijak obsáhlá, a proto může být zajímavá buď pro novopečené fanoušky k seznámení se s Metallikou, nebo pro zaryté fandy k doplnění sbírky. Nic mezi tím.

Jack Bauer
30.10.2011 5 z 5

Vkusně udělaná kniha pro největší fanoušky téhle skvělé skupiny se spoustou zajímavého čtení a obrázků