Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu

Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175242/bmid_mesto-z-kosti-oficialni-obrazovy-pr-Y4O-175242.jpg 4 98 23

Fantastický obrazový průvodce nabízí těm, kdo se nechali okouzlit světem lovců stínů, pohled do zákulisí přípravy filmu The Mortal Instruments: Město z kostí. Najdete v něm jedinečné fotografie z natáčení, rozhovory s herci i štábem, podrobnosti o obsazování rolí, hledání vhodných míst, o výrobě rekvizit, kostýmech či tricích a mnoho dalšího.... celý text

Fantasy Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

City of Bones: The Official Illustrated Movie Companion , 2013


více info...

Přidat komentář

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Skvělý průvodce pro fanoušky Nástrojů smrti. Dozvíme se tady, jak to vlastně celé probíhalo. Pro mě, jakožto fanouška je to úžasná knížka!

Luigi1
04.02.2023 5 z 5

To bylo počteníčko paráda doporučuji


JitulHa
19.08.2020 5 z 5

Město z kostí je jedním z filmových průvodců, které skutečně povedly! Nabízí čtenáři vhled do ranných začátků natáčení, od hledání herců, přípravy kostýmů, kulis, hudebních aranží, scénaře atd. Dostatek informací posléze doplňuje velké množství obrazového materiálu, včetně kreseb. Čtení jsem si moc užila a dokonce jsem se k některým pasážím na přeskáčku vracela. Průvodce proto tvoří půvabný doplněk pro všechny milovníky skvělé knižní série Cassandry Clare.

InaSeLoki
08.11.2018 4 z 5

Původně jsem si knihu nechtěla přečíst, ale nakonec jsem se sama přemluvila. Argumentů pro přečtení bylo dost - viděla jsem film a líbil se mi, přečetla jsem si knižní předlohu a mám ráda takové zajímavosti ze zákulisí.

Dozvěděla jsem se plno zajímavých faktů okolo natáčení onoho filmu. Právě prostřednictvím tohoto filmového počinu jsem začala objevovat svět lovců stínu a rozhodně toho nelituji. Samotný film, jak jsem již napsala se mi líbil, ale mám k němu své výhrady, ale po téhle knize se trošičku obrousily.
Text obrazového průvodce samozřejmě doprovází kvalitní fotografie z natáčení a nejprve nám sděluje, jak Cassandra Clare vytvořila svůj svět atd.
Jsem ráda, že je zde vysvětleno, jak tvůrci obsazovali postavy a proč vybrali zrovna tohohle herce či herečku. Ne všichni vypadají jako v knize (knihách), ale mě to tahle sedlo. Chápu, že toho muselo být hodně uzpůsobeno potřebám filmu a také jsem došla k názoru, že to nebylo vůbec nic lehkého zfilmovat Město z kostí.
Dozvíte se také o něco o kostýmech, interiérech a exteriérech, trošičku o runách, jak se vyráběly rekvizity, jak to bylo s kaskadérskými kousky nebo o tom, že ne všechno je práce počítačových triků.
Kniha mohla být obsáhlejší, ale zřejmě musela splňovat maximální počet stran.
Jediné, co se mi na knize nelíbí, jsou ty rámečky s citacemi, které si čtenář znovu přečte v textu, což mi přišlo otravné.

Tato kniha je skvělým doplňkem povedeného filmu, který má zajímavou knižní předlohu, která je slušným začátkem šestidílné knižní série a jednou z bran do světa lovců stínů. Pro fanouška laskomina.

Adelschutzova
22.06.2017 4 z 5

moc se mi to líbilo,300 bych za to teda nedala ale 39 v levných knihách klidně jo :) pár stránek mě sice zas tak nebavilo,ale fajn dojem to na mě udělalo :)

Kirina
24.05.2017 5 z 5

Miluji tuto spisovatelku. Mám zatím přečtené první dva díly ale nevím co by jsem četla kdyby této série nebylo.

asita125
16.05.2017 5 z 5

Tahle kniha je naprosto bombastická. Od autorky jsem četla skoro všechny její knihy, ale Nástroje smrti byli nejlepší. K této knize byl natočen i film, ale knižní podání bylo pro mě lepší. Tuhle knihu jsem četla asi 3x společně s dalšími díly. Strašně mě to chytlo, a bavilo mě t i když jsem to četla už po třetí.

Judi007
14.03.2017

Úžasný. Nejdříve jsem viděla fim a ten byl bombastický, tak jsem si přečetla knihu a ta je ještě lepší!!!

orangerose
03.10.2016 5 z 5

krasný doplněk k filmu město z kostí, bavila mně :)

kejss044
13.08.2016 5 z 5

Kniha, která mě ještě více utvrdila v tom, že Nástroje smrti jsou prostě DOKONALÉ nic je nepřekoná :3
Díky tomuhle průvodci jsem se dozvěděla a došlo mi, jak moc je tento čtivý příběh výjimečný :3 Dozvídáme se, jak Cassandra získala srdce milionů fanoušků, jak se svět Lovců stínu přenášel do reality.... dozvídáme se každý detail a já mohu na nekonečno procent říci, že jedno ze srdcí, které Cassandra touto sérii získala je moje :))

Napůlanděl
12.08.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Zavedla mě do zákulisí k filmu a zdělila vše důležite...a překvapivé věci o kterých jsem neměla ani páru.

LucaMera
12.07.2016 4 z 5

Zajímavá knížka, která je příjemným doplněním k filmu i knihám od Cassandry. Dozvěděla jsem se hodně zajímavých informací o kterých sem neměla ani páru. Po přečtení této knihy jsem začla film i herce vidět v jiném světle. Upřímně, film neměl tak velký úspěch a najde se vůči němu hodně kritizantů ale nikdo si už neuvědomí, jak velkou práci celá příprava a natáčení dalo. A právě tohle uvědomění mi knížka přinesla.
Zároveň mě trochu mrzí že do knihy nedali trochu víc názorů samotných herců, zajímalo by mě z jakého úhlu pohledu to vidí oni...
Ale jinak moc super knížka a pro každého fandu filmu i knih je to nutnost! :)

milunka21
29.02.2016 5 z 5

Krásný doplnění k filmu a i ke knihám :-)

LyP
27.12.2015 5 z 5

Knihu jsem dostala na vánoce i presto ze mi kamosky radili at si to nekupuju ze to je zbytecný a ze ten film se nepovedl... Me se ale film zdál supr az na nekteré nedostatky jako napr ze Jace mel místo zlatavých očí modré ,že Clary mela mít zrzavé vlasy a ne rudé atd. atd... Ale me to vyhovovalo protoze bych si Treba Clary jinak nez Lily Collins uz nedokázala predstavit....
Této knízce tedy dávám 5 hvezdicek :))

mona5629
24.12.2015 4 z 5

Kniha je fajn , ale nemůžu překousnout to přeskloňování příjmení třeba z West-Westová..... za to bych asi vraždila... :D Jinak opravdu palec nahoru :)

Suzísek
25.01.2015 5 z 5

Kniha byla SUPER, děj mě vtáhl do sebe a nechtěl mě pustit ani když jsem si ve dvě hodiny ráno říkala že za tři hodiny vstávám, stejně jsem knihu nedokázala odložit.
dávám 5 hvězdiček :D ani nad tím nemusím přemýšlet

Veeria
10.10.2014 4 z 5

Svělá knížečka mapující zrod filmového zpracování Měst z kostí....:) dozvíte se detaily od obsazování herců přes hledání vhodných míst pro natáčení, návrhů kostýmů a náročnosti některých natáčecích scén. Vše je doplněno fotkami. :) Komu se líbil film, neváhejte...kdo je fanouškem celé ságy, neváhejte podruhé....:D Jediné mínus - mohla mít daleko, daleko více stránek.

Megi67
25.09.2014 5 z 5

Kniha je to opravdu úžasná!! Tolik zajímavostí z natáčení a... Já prostě nemám co dodat!! Prostě úžasné!!

nerrferr
22.05.2014 5 z 5

Je to bombováááááá!!!!!! kniha ano jak jste uhodli líbí se mi. Jak jsem slyšel knihu si ch válí, díval jsem se na film, líbil se mi. Proto dávám pět hvězdiček.

paja5
22.05.2014 4 z 5

Jj mohla by se více zaměřit na jednotlivá znamení.:-) Proto pouze ****:-)

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy knížky

Mimi O'Connor
americká
2013  86%Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu

Kniha Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu je v

Právě čtených2x
Přečtených137x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených10x
Knihotéce78x
Chystám se číst21x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x