Čtvrtý rozměr noci

Čtvrtý rozměr noci https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24406/bmid_ctvrty-rozmer-noci-Kxm-24406.jpg 4 81 81

Městečko Moonlight Bay série

< 2. díl

2. kniha série Městečko Moonlight Bay. V dalším románu Deana Koontze se opět objevuje na scéně jako hlavní hrdina Christopher Snow, známí čtenářům již z knihy Ničeho se neboj. Christopher, trpící zvláštní nemocí, která mu brání vystavovat se dennímu světlu, má při pátrání po dětech mizejících ze svých domovů i z ulice nespornou výhodu – noční svět zná lépe než kdokoliv jiný, dokonce lépe, nežli jeho tajemní protivníci. Stopy zmizelých dětí, včetně pětiletého syna Christopherovy bývalé přítelkyně, vedou opět k vojenské základně Fort Wyvern a přísně tajným experimentům, které na základně probíhají. Christopher nepřestává doufat, že se mu podaří děti nalézt živé, ale někdo je ochoten udržet výzkum v tajnosti za každou cenu… Kromě Christophera se v knize čtenáři setkají i s dalšími známými: dívkou Sashou, inteligentním psem Orsonem, Christopherovým přítelem Bobbym i zvláštní, moudrou kočkou Mungojerrie. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Seize the Night , 1999


více info...

Přidat komentář

wlado
03.06.2023 3 z 5

Koontz je zvláštny spisovateľ. Niektoré knihy sa čítajú jedným dychom, iné sú komplikované a ťažko čitateľné. Do tejto druhej kategórie radím aj túto knihu. Vety sú veľmi komplikovane stavané, niektoré treba čítať dvakrát, aby človek pochopil o čo ide. Ináč kniha stojí za prečítanie, no možno treba čítať pomalšie.

Charlie119
24.06.2018 4 z 5

Mi se to i líbilo. Dílo mělo rozhodně větší potenciál, ale práce s postavami a jejich vykreslení, byla docela ucházející, a proto zvedám hodnocení o stupínek výš.


IWINDA
26.05.2016 5 z 5

Tak nemohla jsem si vzpomenout na knihu, respektive na název knihy, kterou mě tento spisovatel "uhranul". Už vím. Je to právě tahle kniha, kdy jsem poznala že je to moje krevní skupina.Kvůli této knize, kterou si čtu už po druhé a pořád nemám dost.Nejlepší, jak co se týká výběru hlavních představitelů,které si musíte zamilovat,tak napínavým příběhem.Doporučuji. Navazuje na druhou jeho knihu, která podle mě už nemá takový grády.

Kexina
23.11.2015 4 z 5

O knížku jsem zakopla vlastně náhodou (děkuji za akci místní knihovny "kniha do vlaku"... ), ale rozhodně nelituji. I když uznávám, že se nejedná o žádný mistrovský kousek, po dlouhé době jsem se do nějaké knížky začetla tak, že jsem zapomněla na svět kolem sebe.
Pro mě dokonalá oddechovka, příjemné spojení sci-fi, detektivky a "hororu". Hvězdičku dolů dávám jen za konec, čekala jsem trochu víc.

Vlasta610
04.04.2013 5 z 5

Kniha stejně perfektní jako první díl. I kdyby se první díl nečetl základy z něj jsou napsány tak že jsi stále v obraze. Byla jsem tak spokojená, že se ráda ke knize časem vrátím.

petka-2007
16.02.2013 5 z 5

Tak to já byla velmi spokojená. Kniha pohodově navazuje na 1.díl, důležité okamžiky z něj nenásilnou formou připomíná, aby byl čtenář v obraze. Jako v předchozím díle kniha obsahuje spoustu myšlenkových pochodů, ale neotravuje to, prostě to do toho sedí. Opět velmi čtivá, s nápadem.

KKK
06.03.2012

Tak takhle zklamaná jsem už dlouho nebyla.Připadalo mi,že spisovatel dostal za úkol napsat určitý počet stran a vlastní děj se vejde tak do 70 stránek.Děsně zdlouhavé a stále se opakující věty.Zajímal mě konec a tak jsem to přelouskala.

Štítky knihy

noc Kalifornie

Autorovy další knížky

Dean Koontz
americká, 1945
2009  85%Intenzita
2005  84%Podivný Thomas
1994  85%Chladný plamen
1996  83%Přízraky
2019  68%Ashley Bellová