Městečko Mamoko

Městečko Mamoko https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356150/bmid_mestecko-mamoko-C1b-356150.jpeg 5 18 6

Za sedmero horami a sedmero lesy, v daleké zemi Akuku, leží městečko Mamoko. Poznejte jeho obyvatele a podívejte se, co se jim přihodilo. Přesvědčte se, koho sleduje detektiv Šimon nebo kam pospíchá Rafael Žirafa. Vypátrejte, co našel Hugo a co potkalo Oldu. A jestlipak víte, kdo ztratil jablka? Pomozte mu je najít! Když si všechny obrázky dobře prohlédnete, objevíte mnoho dalších postaviček, příběhů a ukrytých předmětů. V městečku Mamoko na vás čeká spousta překvapení!... celý text

Pro nejmenší
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Miasteczko Mamoko , 2010


více info...

Přidat komentář

ZůzaSomolka
12.12.2023 5 z 5

Další dětská kniha, ke které jsem byla skeptická, ale předčila moje očekávání. Kniha čtenáře provází městečkem, kde žijí zvířata. Každé má nějaký svůj příběh, který lze sledovat na jednotlivých stránkách - některé překvapí či pobaví. Knížka se řadí mezi leporela bez textu, kde na dvojstraně je nějaký výjev z života postav a jednotlivé stránky na sebe navazují. U našeho tříleťáka velice oblábený typ knížek. Tím, že postavy jsou zvířata, jsou dobře rozlišitelná. Příběhy jsou zajímavé. Navíc každá dvoustrana je laděna do určité barvy.

girdi
13.12.2021 5 z 5

Nápadité ilustrace, jedinečné barevné ztvárnění, hezké dějové linky. S dětmi si můžete vyprávět desítky různých příběhů jednotlivých zvířátek. Na knihu jsem dostala tip a přiznávám, že když jsem ji držela v ruce, byla jsem z ní spíše rozpačitá. Děti si ji ale zamilovaly a já ji nakonec taky propadla. Dokonce jsem ji několikrát koupila jako dárek.


EvikU.
28.06.2021 3 z 5

Kniha s příběhem jenom ilustrovaná. Pevné leporelo. Městečko je plné zvířátek, každé zvlášť sledovat a poznat jeho příběh. Nekonečně mnoho způsobů vyprávění. Nám se líbí.

muchomurka
24.05.2020 2 z 5

Tato knížka u naší malé úspěch neměla a ani mě neoslovila. Ilustrace se nám nelíbily, špatně se nám v nich hledalo. I vymýšlení příběhů zde vázlo. Jiné knihy tohoto typu jsou lepší. Tato poputuje dál.

Dáma s hrnstjm
24.07.2019 5 z 5

Na první pohled kniha působí jako barevných chaos... při podrobnějším zkoumání se ale odhaluje nejen spousta postav a situací, ale hlavně spousta možností, jak se dá kniha "číst." Na každé straně se dá sledovat příběh konkrétní postavy, který poslední stránkou obvykle vtipně končí. Taky je moc pěkně vymyšlené, že každá dvojstrana je laděná do jiné pastelové barvy. Na hledání poztrácených jablek jsem dala synovi lupu - to bylo radosti! Autoři jsou skutečně nápadití.
Jen ta kráva v červených lodičkách... ta se mi teda vůbec nelíbila! :-)

alca.h
03.12.2017 5 z 5

Městečko Mamoko patří do kategorie obrázkového čtení podobně jako známé Jaro, Léto, Podzim, Zima, Noc od Rotraut Susanne Bernerové.

Příběhy, které si při listování knihou a hledání postaviček vytváříte, jsou nápadité a je jich více než hodně. Budete otáčet stránky tam a zase zpátky a objevovat a doplňovat celý příběh. Kniha si čtenáře (i ty malé) umí vtáhnout. Vypátrat ztracená jablka na všech stránkách je také oříšek na několik posezení a stejně s tím nebudete nikdy hotovi. Hlavními aktéry jsou zvířátka a dokonce i mimozemšťánek. Městečko je to proto praštěné, ale přitom plné reálných situací.

Obrázky mě nijak neuchvátily a barevné ladění stránek do různých odstínů také ne. Jenže není důležité, jaké to připadalo mně, ale co si o tom myslel ten můj malý člobrda. A ten byl nadšený. Knížku si v prvních dnech nosil doma stále s sebou a dával ji dospělákům, aby mu četli. I měsíc po pořízení si na ni vzpomene a chce si o ní povídat. Takže pokud řešíte Vánoce pro vaše prťata a právě Jaro, Léto a spol. u vás doma fungovaly, máte šanci udělat radost s Městečkem Mamoko.