Messerschmitt Me 163 Komet

Messerschmitt Me 163 Komet https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19742/bmid_messerschmitt-me-163-komet-boM-19742.jpg 5 5 5

Jedno z nejkurióznějších bojových letadel světové historie, stroj, jemuž za oběť padlo více vlastních pilotů, než kolik si tento typ mohl na své konto připsat úspěchů na úkor nepřítele... A přesto letoun, který se stal po právu legendou.

Přidat komentář

HerrPilot
28.05.2023 5 z 5

Tenká, leč výborná knížka o roztomiloučce vypadajícím letadle, které lze charakterizovat pomocí slov Kájovy písně: Dám dělovou ránu. BUM BUMBUMBUM!!
Text je čtivý, autor věcně shrnuje vznik myšlenky, vývoj předchůdců Kometu, trnitý vývoj a nasazení samotného raketového dravce jakož i jeho poválečné osudy. K tomu přidejme seznam nasazených strojů, seznam tematických plastikových sad, krátké životopisy letců a techniků s ním spjatých, spoustu fotografií (včetně vzácných fotek dalších vývojových variant, které již naštěstí neměly čas se představit v boji) a barevných bokorysů a máme skvělou publikaci o jednom letadle, které v případě, že by bylo fotbalistou, mělo vysokou odbornost na vlastňáky.

p3tris
16.12.2017 5 z 5

O kometu jsem přečetl několik knih. A z žádné jsem se toho nedozvěděl o tomto přelomovém letadle tolik, jako z téhle úzké publikace. Naprosto vyčerpávající popis vývoje, včetně následujících prototypů, zařazení k jednotkám a zkoušek u spojeneckých letectev. V přílohách je pak třeba seznam všech výrobních čísel předsériových strojů, včetně známých volacích znaků. Pokud se o tento letoun zajímáte, pak kniha nesmí chybět ve vaší knihovně.