Mentální odolnost - Klíč k budoucnosti

Mentální odolnost - Klíč k budoucnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487533/bmid_mentalni-odolnost-klic-k-budoucnost-XIw-487533.jpg 4 12 12

Kniha na poutavém příběhu ze světa vrcholových manažerů objasňuje problematiku zvyšování mentální odolnosti jako nezbytného předpokladu k dosažení úspěchu ve výkonnostním prostředí. Autor osobitým způsobem propojuje své manažersko-ekonomické vzdělání s téměř dvacetiletou praxí v oblasti energetické psychologie a koučinku, čímž vytváří příjemně vyvážený mix zemité racionality a vzdušného abstraktna. Zároveň za pomoci příkladů z každodenního života odnímá pojmu energie pomyslný závoj neuchopitelnosti, a dodává tak celému tématu lidskost a srozumitelnost. Na své si přijdou nejen odborně smýšlející čtenáři, kterých se tato tematika týká, ale i všichni ti, kdo si chtějí zlepšit svou dovednost zvládat stres a životní změny.... celý text

Přidat komentář

Evule734
02.01.2024 5 z 5

Pana Valiguru jsem měla možnost vidět naživo před dvěma lety jako jednoho z přednášejících hostů na Kongresu inteligentního pohybu v Rožnově pod Radhoštěm. Již tehdy mě zaujalo, jak krásně uchopitelně mluví o pro mnohé abstraktním tématu a jak jsme si nemálo poznatků mohli hned prakticky vyzkoušet. Z knihy jsem ovšem naprosto nadšená! Spojuje teorii s praxí a uvedené příklady jsou dobře přenositelné i do „obyčejného“ života.

E_Lan
13.09.2023 4 z 5

Velmi poučné čtení, které je navíc napsáno velmi zábavnou (byť trochu idealisticky vyobrazenou) formou. Musím ale říct, že i když jsem četl hodně motivačních knih, tak i tato přidává hodně zajímavých poznatků o energii, motivaci a výkonu. Skvělé čtení!


hora.miloslav
11.09.2023 4 z 5

Originální pojetí, chvíli jsem si zvykal. Každopádně užitečná kniha.

Harabiš
29.01.2023 5 z 5

Knihu jsem dostal od kamaráda, který se s autorem zná osobně. Ke čtení mě namotivovalo jeho emotivní líčení zážitků z výcviku, který absolvoval v rámci firmy se svým týmem a jehož podstata měla být vylíčena také v této knize. Ačkoliv čtu minimálně (raději poslouchám audio), knihu jsem přečetl rychle. Za mě je velmi praktická, navíc celé pojetí příběhu mi přijde originální, takže i bavila. Doporučuji.

Radsra
27.10.2022 5 z 5

Po dočtení knihy jsem cítila obrovskou vděčnost za to, že mi byla doporučena. Bylo zásadní vydržet čtení až do konce. Kniha je plná mnoha podnětů k zamyšlení a uvědomění. Vše je perfektně vysvětleno na příkladech z praxe a tím snadno pochopitelné. Za mě jednoznačně jedna z nejvíce inspirativních knih z hlediska osobního rozvoje, protože není pouhou teoretickou příručkou, ale je plná podnětů ke změnám v každodenním životě. Rozhodně doporučuji přečíst všem, kteří se chtějí ve svém vnímání posunout zase o kus dál.

JanaValinka
27.10.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila (včetně zajímavého grafického zpracování) i mě bavila, oceňuji zajímavý a pro mě nový úhel pohledu na téma mentální odolnost. Díky dialogům a praktickým ukázkám se kniha dobře čte. Teoretické části je tam tak akorát, aby to vše dohromady dávalo smysl, krátké shrnutí kapitol a připomenutí klíčové myšlenky pomáhá udržet přehled a v knize se tak dobře orientuje. K některým částem jsem se po čase i vracela, za mě jedna z těch přínosných rozvojových knih, co pomáhá k většímu uvědomnění.

stanislava5037
25.10.2022 5 z 5

Kniha pro mě měla hlavní přínos způsobem přístupu k cílové skupině, která se téměř výhradně pohybuje ve světě racionality a výkonu. Nejedná se o klasickou popisnou literaturu, kde se učíte, jak co funguje, ale v překvapivě velmi čtivém příběhu z prostředí výcviku vrcholových manažerů je možné sledovat, jak nezbytné je postupné otevírání více abstraktních detailů spojených primárně s naší pozorností a energetickým nastavením, abychom mohli ovlivňovat primárně svůj výkon a tím přispět k nastavení a výkonu kolektivu. Z mého pohledu je tento směr zajímavá myšlenka, jak přistoupit k lidem, kteří se podílí na odpovědnosti za prosperitu společnosti jako celku.

Coucouha
21.09.2022 1 z 5

Odkud bere tato kniha všude tak kladná hodnocení?!
Prvních 100 stran - čisté utrpení. Hecla jsem ještě dalších 44, ale to se prostě nedá. Trpím jako kůň. Být na takovém školení, tak mě klepne :))

Psáno stylem: “Rozumíte, co vám říkám?” “Ne, Roberte, prosím o vysvětlení.” “Jistě, Evo, děkuji za reakci. Rád vysvětlím.” “Děkuji, Roberte, již tomu rozumím.” :)))

Letnínoc
26.01.2022 5 z 5

Četla jsem spoustu příběhů z osobního a duchovního rozvoje, kniha Radima Valigury se však naprosto vymyká. Je to vlastně reportáž z jeho vlastního víkendového semináře. Takže dostáváme tři v jednom :-) Je to zčásti příběh, zčásti příručka se spoustou inspirativních myšlenek a zčásti jakobychom se při čtení ocitli přímo na autorově kurzu. Oceňuji velmi tuto originalitu. A samotné téma nemůže být zajímavější a pro dnešní dobu zásadnější: mentální odolnost potřebuje podle mě každý...

uzivatel04362
26.01.2022 5 z 5

Knihu Mentální odolnost - Klíč k budoucnosti doporučuji opravdu všem, koho téma oslovuje. Přestože se nepohybuji ve vrcholovém sportu či top managementu, v knize jsem našla několik zásadních aha momentů a nových poznatků, které jsou mi nyní cennými nástroji v každodenním fungování. Mé osobně nejsilnější uvědomnění z knihy bylo v pochopení základního principu, že: “Rovnováha se nedá udržet, jen znovu získávat”. Také oceňuji konkrétní příklady a čtivý příběh, podařené propojení teorie a praxe.

Autorovy knížky

Radim Valigura
česká, 1981
2021  82%Mentální odolnost - Klíč k budoucnosti