Mentální bulimie a záchvatovité přejídání

Mentální bulimie a záchvatovité přejídání https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155639/mentalni-bulimie-a-zachvatove-prejidani-155639.jpg 3 1 1

Stále roste počet žen, které mají nepříjemnou zkušenost s nekontrolovatelnými záchvaty přejídání. Některé z nich jejich starost o postavu a tělesnou váhu dohání k držení dlouhodobých půstů, zvracení a užívání laxativ. Trpí mentální bulimií. Tato kniha je nepostradatelným pomocníkem pro nemocné bulimií, jejich přátele a rodiny, a také pro všechny, kteří se snaží nemoci lépe porozumět. Obsahuje popis poruch příjmu potravy a psychických a sociálních problémů s nimi spojených, informace o možných zdravotních komplikacích a výčet dostupných způsobů léčby. Největším přínosem a nejdůležitější částí knihy je svépomocný program určený všem, kdo se chtějí pokusit zvládnout své problémy s bulimií vlastními silami. Podle něho mohou krok za krokem postupovat k uzdravení.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Votobia
Originální název:

Bulimia Nervosa and Binge-Eating: A Guide to Recovery , 1993


více info...

Přidat komentář

anita27
13.12.2015 3 z 5

Kniha se skládá z dvou částí. Ta první je určena pro ty, co si nejsou jisti, zda opravdu bulímií trpí.
Je zde psáno i o jiných ppp, ale opravdu jen okrajově. Ta druhá je určena pro pomoc bulimičkám v podobě jako jakási příručka.
No v té první části je jednoduchý výklad. Je zde uvedeno, že dodržování jakýhkoliv diet vede k bulimii, což tak být nemusí.
V druhé části knihy je kladen důraz na to aby bulimičky jedly normálně, na což se jde v knize postupně (první je jen zaznamenávání užívání laxativ, zvracení, druh jídla, čas a místo, v tom druhém jde o pět jídel denně).
Mé zhodnocení knihy je kladné, i když s některými výroky úplně nesouhlasím. Knihu bych doporučovala lidem, co jsou ochotni udělat razantní změny v stravování, i když pro ty, co potřebují někoho, kdo je vede, bych volila spíše odbornější pomoc. Knihuu bych rozhodně nedoporučovala lidem trpícím AN, protože jim to může být na škodu, vzhledem k návodu "jak potlačit chutě". Pro lidi trpícími pouze záchvatovým přejídáním může být druhá část knihy užitečná, ale spíše bych volila knihu zabývající se pouze danou problematikou.

Autorovy další knížky

Peter J. Cooper
anglická, 1951
1995  60%Mentální bulimie a záchvatovité přejídání
2014  92%Bulimie a záchvatovité přejídání