Melouch

Melouch https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68945/bmid_melouch-65c5f13ba612b.jpg 4 27 27

Nový román známého písničkáře, prozaika a malíře je situován do autorova rodného Karlína. V knize jsou konfrontovány dvě časové roviny: druhá polovina 60. let, kdy parta karlínských kluků zakládá bigbítovou kapelu, a současnost, kdy se dávní kamarádi ze 60. let pokoušejí objasnit historii téměř detektivní, jejíž pramínky se začaly sbírat již za války, aby pak v 60. letech vyústily v tragédii. Důraz je v knize kladen na kritické vidění současnosti, zejména odporných lidských typů z prostředí současného - i nedávného - českého šoubyznysu. (převzato z http://kosmas.cz)... celý text

Přidat komentář

Kochy84
05.09.2023 4 z 5

Zajímavé, jako kdyby se Šabach rozhodl napsat něco až absurdně spisovnou češtinou.
Škoda podivného konce.

Crimble
11.12.2020 4 z 5

Dostal jsem prakticky přesně to, co jsem očekával. Autentická spíše smutná, ale i trochu veselá zpráva o oné tragikomické době. Chvílemi snad zbytečně natahované, ale celkově velmi přesvědčivé a nemilosrdné.


iz67
29.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Zajimava kniha, sikovne vyuzivajici opakovani, spousta vtipu a horkosti. SPOILER: Hlavnim mym problemem s touto knihou je tema revanse (pro ktery v knize vlastne neni duvod) nebo pomerne samoucelne fasounske linky. Takze kdyby clovek netusil, ze Tresnak je na vsechno tady pekne nasranej, tak spousta veci pusobi dost samoucelne.

bekule
22.04.2017 5 z 5

Opravdu skvělá knížka,chvíli mi trvalo než jsem se začetla ale pak to byla jízda.Dost podobně na mě působila kniha od Rudiše Konec punku v Helsinkách.Tam se taky prolínají dvě časové osy i podobná období , i téma začínajících kapel.Určitě jedna z těch knih na které nezapomenu.S čistým svědomím plný počet .

pawla.sevcikova
28.10.2016 5 z 5

Skvělá kniha! Zezačátku mi dělalo problém prolínání dvou světů (mládí a "stáří"), ale jakmile jsem si zvykla, začala se knížka číst sama. Často jsem se při čtení smála, často jsem pocítila odpor k režimu, který panoval, a k mnoha postavám. Pro mě jasně 5 hvězdiček :)