Zajatci z pravěkého moře

Zajatci z pravěkého moře https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46847/mid_zajatci-z-pravekeho-more-pFW-46847.png 4 50 8

Meg série

< 4. díl

Pod Filipínskou tektonickou deskou leží pravěké moře Panthalassa s původními obyvateli – ohromnými predátory. Megalodon, jeden z nich, je chován v zajetí v mořském akváriu v Monterey, jeho mláďata v akváriu v Dubaji. Sledujme hrůzné epizody spojené s chovem nebezpečného dravce, a napínavou cestu ponorky do hlubin Panthalassy s úkolem objevit a chytat další dosud neznámé exempláře z „pradávných vod".... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Meg: Hell´s Aquarium , 2010


více info...

Přidat komentář

Merlin_CZ
30.08.2023 5 z 5

dovolená skončila, tak dočtení trvalo trošku déle, nicméně asi nejlepší díl celé serie :)

denib
09.12.2022 4 z 5

Přiznávám, že třetí díl o megalodonovi už mě moc nebavil a tak jsem se do čtvrtého musela trochu přinutit. Ale ejhle. Kniha nabrala grády a já se opět vezla na vlně příjemného strachu a napětí. Možná díky tomu, že nejde jen o megalodona. Nebo byl autor prostě v lepší formě. Těžko říct. Ale na knížce jsem si vážně "pochutnala" :-)


Keiko.L.
16.12.2021 5 z 5

Tuhle knihu jsem měla už pěkně dlouho doma a ač jsem během čtení zjistila, že už je to díl čtvrtý vůbec ničemu to nevadilo. Knihu jsem si užila. Byla napínavá a moc dobře napsaná. Jestli si rádi občas přečtete něco o prehistorických tvorech rozhodně můžu doporučit.

danny_21
17.08.2018 3 z 5

Další pokračování osudů přerostlých, hladových paryb a taky nesmrtelné rodiny Taylorovy. Tentokrát je v hlavní roli synátor David, který se nechá zlákat vidinou vlastního prosazení a intimních prožitků s lepou děvou a kam jinam se potopit než do oblíbeného okolí Mariánského příkopu, kde se to předpotopními tvory jen hemží. Alten už se opakuje a používá stejné vzory, nicméně žralounci jsou prostě atraktivní a rozhodně tento díl překonává předchozí, uvidíme o čem budou v další díly, které jsou ještě nepřeložené - 70 %

Marry123
18.08.2016 5 z 5

Série MEG mě pohltila a bavila od prvního do posledního dílu. Škoda že je konec ale asi by toho už bylo zároveň moc. Od Steve Altena mám přečtené i V hlubinách Loch Ness taky moc suprová knížka a věřím že se k nějakým dalším knížkám od autora dostanu :)

lampernaqui
07.04.2015 4 z 5

Nakonec se Steve Alten polepšil a po nudném třetím dílu naservíroval možná nejlepší z celé série. A nacpal do něj úplně všechno, co mohl, a kupodivu to drželo pohromadě a já to shltnul rychle jako Meg pomalého plavce. Jeden megalodon vám nestačí? Co takhle jeden a spousty dalších? Málo? Tak přidáme hromadu nebezpečného potápění a desítky dalších obřích mořských potvor, proti kterým je Meg jen prcek. O zábavu bude hned postaráno.

michimuller
27.11.2014 5 z 5

Další vynikající knížka série o Meg. Pan Alten na skvělém příběhu staví další zápletku, aniž by začal čtenáře nudit. Dalo se předpokládat, že v gradaci děje by mohli přijít megalodoní miminka. Děj zasazený zčásti do mořského parku v Dubaji, kam byli malé megalodoní slečny převezeny a ústřední postavou je Taylorův syn. Další ponory do Mariánského příkopu, hlubinné ponorky a objevení dalších prehistorických tvorů okořeněné první láskou hlavního hrdiny. Skvělá kniha i bez návaznosti na předchozí díly série. Doporučuji všem milovníkům oceánografických románů.

Kreatorka
06.06.2013 5 z 5

Výborná kniha, úžasně popsaná použitá technika a samotný megalodon. Jde vidět, že Stev Alten staví svoje knihy na tom co sám má obkoukané. Úžasný autor a jeden z mých nejoblibenějších !! Doporučuji všem co mají rádi, když se setkává minulost s přítomností. :-)