Medvědí román

Medvědí román https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22970/medvedi-roman-22970.jpg 4 29 29

Román, napsaný s velkou fantazií a propracovaným smyslem pro absurditu, evokuje atmosféru bytí v policejním státě. Působivě je zde znázorněno sídlištní prostředí a jeho neblahý vliv na mezilidské vztahy i lidskou existenci všeobecně.

Přidat komentář

AlLois
29.12.2023 3 z 5

...ale vždycky bylo mi obtížné uvěřit jakýmkoli konstrukcím nebo příběhům, a má nedůvěra k příběhům a konstrukcím ve mně sedí pevně a hluboko a nezaplaším ji ani křikem, tleskáním a dupáním, takže román jako otevřený systém, román jako živý organismus - roste, žij a pohybuje se před očima čtenáře - a jeho výrazovými prostředky jsou například příběhové varianty a jakési, no jak to pojmenovat, cizelované improvizace? a tedy jako by jen za chůze náčrty, kdykoliv opravitelné, nehotové a posunovatelné, a dále hry s pořád obměňovanými a obnažovanými pravidly...

on to přiznává - blbec!

Lu_books
25.07.2021 4 z 5

V průběhu čtení jsem si říkala, že tahle knížka, to je něco mezi Fuksem, Ajvazem, Kunderou a nakonec i Janem Němcem. Ale ne. Je to prostě Kratochvil. A jako vždy - nezklamal.


EmiClare
03.05.2020 5 z 5

Někdy jsem si myslela, že u té knihy zešílím, ale dočítala jsem ji s láskou.

Belbo
22.03.2015 4 z 5

Kniha o psaní... radost číst a odkrývat tvůrčí proces psaní jako jeden z atributů narativního světa. ... Kniha pro pomalé a vnímavé čtení o vypravěči stvořiteli. Napsal ybch víc, ale nemůžu (zatím).