Chrám větrů 2: Proroctví císaře Jaganga

Chrám větrů 2: Proroctví císaře Jaganga https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18501/mec-pravdy-chram-vetru-proroctvi-cisare-jaganga-18501.jpg 5 101 5

Meč pravdy série

< 4. díl >

Richard Rahl s Mečem pravdy v ruce bojoval se samotnou smrtí. Přichází bránit lid D'Hary. Ale tentokrát mocí posedlý císař Jagang staví proti Richardovi rychlého a neúprosného nepřítele – mystickou smrtelnou nákazu, která jakoby vražedným seknutím kosy zabíjí tisíce nevinných obětí po celé zemi. V boji proti Jagangovi Richard se svou milovanou Kahlan Amnellovou musí riskovat všechno, aby odhalili zdroj strašlivé nákazy – kouzlo zapečetěné po tři tisíciletí v Chrámu větrů. Ale když proroctví vrhne stín zrady na jejich poslání a hrozí, že je zničí, musí Richard přijmout Pravdu a najít způsob, jak zaplatit cenu, kterou větry požadují… jinak on i jeho svět navždy zmizí.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Temple of the Winds , 1997


více info...

Přidat komentář

Mantikocka
14.10.2020 5 z 5

Jenkie - ty už to radši nečti a vem si radši nějakou červenou knihovnu!!!
Evidentně nejsi na tyto knihy stavěná!!!
U každé knihy píšeš že stojí za prd, tak proč to vlastně čteš???

Jennkie
26.07.2015 3 z 5

Tato série mě deptá čím dál tím více. Námět má velký potenciál a za jiných okolností by z toho vznikl velmi dobrý román, ale nejvíc mi vadí styl, jakým je to psané. Již u předchozích dílů jsem se rozčilovala, že by celá série mohla být poloviční, protože každý pozdější díl je alespoň ze čtvrtiny rekapitulací těch předchozích. Autor tam pořád dokola omílá minulé události, protože si myslí, že by bez tohoto připomenutí čtenář nepochopil pohnutky hrdinů. Přijde mi, že tak dělá ze čtenářů blbečky a to je dehonestující.
Také mě drásá stále se neměnící styl psaní, kdy je tam minimum přímé řeči, nebo pokud tam je, tak není na správném místě a tam, kde by se hodila, je pouhé shrnutí současné scény.
Kvůli oběma výše zmíněným nešvarům mě čtení nebavilo tak moc a neustále jsem se zasekávala na neobratném stylu nebo jsem přeskakovala dlouhé popisné pasáže.
Navzdory tomu má příběh stále potenciál, a i když se musím trošku přemáhat, abych se vrhla do toho nedokonalého slohu a neobratných formulací, stále jsem zvědavá, co se stane dál...


Richie1
18.01.2015 4 z 5

Goodkind příběh hezky zamotává, aby v závěru vše opět rozmotal:-) Příběh je nicméně napínavý až do konce a neztrácí na kvalitě. Richard Rahl i jeho milovaná Kahlan musí přinést obrovské oběti, aby zachránili svůj lid. Děj je rozložen do více rovin, neboť hrozba zničení od armád císaře Jaganga vyžaduje úsilí všech přátel Richarda. Nic není uzavřeno, boj bude pokračovat i v dalších dílech příběhu. Jsem zvědav, zda autor udrží dosavadní úroveň kvality.

mysticblueriver
19.05.2014 5 z 5

Tak tohle bylo úžasné, neočekávané a plné zvratů jako zakončení čtvrtého dílu!!! Perfektní!

Thanyss
17.06.2013 5 z 5

Meč pravdy jsem na chvíli odložila a nějak mě ostatní četba ukolébala. takže když jsem četla Proroctví císaře Jaganga, tak mě to doslova zarazilo do sedačky :)

V příběhu je hned několik nečekaných zvratů a v polovině ve mně příběh vyvolal takový vztek. že jsem myslela, že nebudu číst dál. A pak, že knížky nevyvolávají tak silné emoce :) Každopádně ten vztek byl vyvolán vcítěním se do děje, ne tím, že by kniha stála za prd.

Za ten adrenalin, nemožnost odtrhnout se od čtení a za tu dávku emocí, nemůžu jinak než dát 5 hvězdiček.

Kniha Chrám větrů 2: Proroctví císaře Jaganga je v

Přečtených190x
Doporučených6x
Knihotéce81x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x