Mé vzpomínky

Mé vzpomínky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154253/me-vzpominky-154253.jpg 4 28 5

Vzpomínky na vznik Lucerny i Barrandova, na okolnosti, za nichž vznikaly první české filmy, ale především na dobu, kterou autor nazval "doba podnikatelská" - na první republiku. Úvod: Zdeněk Urbánek. Doslov: Václav a Ivan Havlovi. Ediční poznámka: Karel Palek. Ilustrace: fotografie z archivu rodiny Havlů

Přidat komentář

Svatka63
14.04.2023 4 z 5

Celkově hodnotím knihu jako přínosnou v informacích o historii Lucerny a Teras Barrandov a rodině Havlových. Některé technické věci byly pro mne jako laika velmi zajímavé, jiné naopak příliš obsáhlé .V návaznosti na tuto knihu doporučuji knihu Miloš Havel "Český filmový magnát" - neméně zajímavá.

Abroš
06.06.2021 5 z 5

Skvělá kniha,od pracovitého muže,která odkrývá historii jeho rodiny.Mnoho jsem se dozvěděl o stavbě Lucerny,Barandovských teras,Barandova o fungování za mocnářství,i za První Republiky,po válce a za komunismu v Čechách,a vzniku předválečného filmu.Paměti pracovitého člověka,který nezatrpkl ikdyž mu všechno vzali.Kniha ve stylu pamětí Vladimíra Vondráčka,ve které se mihne snad každý,kdo něco v dané době znamenal.Je skvělé,že jsou takové knihy,které popisují dobu ,co se nikdy nevrátí..


pravnik
16.05.2019 5 z 5

Je skvělé, že život rodu Havlů je zachycen očima Václava M. Havla. Kniha zasluhuje pozornost, protože díky se dozvídáme mnohé o historii Prahy ale i dějinných událostech. Díky této knize si člověk uvědomí řadu souvislostí. Zjistí, že Havlové byli velcí vlastenci, což nepochybně formovalo i prezidenta Václava Havla.

hanzel
28.03.2018 5 z 5

Skvělá kniha.

whitelilith
12.08.2013 5 z 5

Krásná kniha. ˇ
Bylo zajímavé číst myšlenky, tvorbu, důvody a nesnáze při vytváření barandovských teras, Lucerny a ateliérů. Opravdu otec Václava Havla byl zajímavý a schopný člověk. Snad se barandovským terasám někdy vrátí jejich původní sláva.