Mayové a Sirény 2. - Královnino ztracené dětství

Mayové a Sirény 2. - Královnino ztracené dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507070/bmid_mayove-a-sireny-2-kralovnino-ztrace-638e3faa0c17f.jpg 4 1 1

Druhý díl knihy Mayové a Sirény, "Královnino ztracené dětství", nám představuje Ellen po jednom roce, kdy se opět celá parta sešla k dalším prázdninovým dobrodružstvím. Byl to pro ně šok, když zjistili, že jejich vůdkyně, neohrožená "Královna rozbouřených moří", se během jednoho roku stala předčasně dospělou mladou ženou a maminkou malé holčičky. Jejich parta je rozšířená o "lodního mazlíčka" a dospělého přítele, kterého se loni snažili mezi sebe vmanipulovat. Ellen musí svůj čas spravedlivě rozdělit mezi své mateřské povinnosti a společně trávené chvíle při prázdninových dobrodružstvích. Samozřejmě, že letos se nemůže s nimi na ostrově utábořit.... celý text

Přidat komentář

Rose-Mary
14.12.2022 4 z 5

Druhý díl dětské knihy Mayové a Sirény se odehrává o rok později, kdy se o příštích prázdninách sešly obě party dětí a teenagerů k dalším prázdninovým dobrodružstvím.
Ellen měla pro ně nachystáno velké překvapení a tajemství, kterým byla její, před dvěma měsíci narozená holčička Bridget. Pro sourozence Lawrencovy to byl šok, když s ní přijela první den jejich pobytu na ostrov, aby jim představila jejich lodního mazlíčka. Nikdo netušil, co se jí stalo koncem loňských prázdnin, poté, co oni odjeli domů.
Do jejich party přibyl i dospělý přítel, kterého si loni tak moc přáli získat za kapitána Flinta. Sami mu dali jméno "Černý Jake," protože byl černovlasý, černooký, a oblékal se většinou do černého.
Prázdninová dobrodružství a plány museli řešit s ohledem na miminko, které měla Ellen na starosti a nemohla se s nimi letos na ostrově utábořit. Přesto zažili mnoho hezkého, podnikali výpravy, plachtili po jezeře, závodili v plavání kolem ostrova, dokonce navštívili pár mil vzdálené jezero Coniston, kde se daly najít stopy po jejich milovaných Vlaštovkách a Amazonkách a spisovateli, který o nich psal. Na některých cestách za dobrodružstvím je doprovázely i jejich maminky.
Obě dětské knihy jsem si ráda přečetla. Je to dětská verze románu pro dospělé "Královna rozbouřených moří" . V těchto knížkách je popisováno hodně her a zábav, kterých se mladí hrdinové zúčastnili, a které spisovatelka v knize pro dospělé vynechala.