Maximy a úvahy morální

Maximy a úvahy morální https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56165/bmid_maximy-a-uvahy-moralni-1cj-56165.jpg 4 10 3

Přidat komentář

rutto45
18.06.2022 5 z 5

Na túto zbierku som narazil úplnou náhodou v antikvariáte kvôli jej "chlpatému prebalu". Neľutujem, že som ju kúpil. Mnoho pekných myšlienok...

dominga
30.11.2021

V útlej knižočke nájdeme presne 528 úvah, myšlienok a drobných poznámok o živote. Mnohé zasiahnu na pravom mieste a nestrácajú na platnosti ani v súčasnosti. Čítanie na osvieženie svojich každodenných dní.
-Činy lidské jsou jako rýmy, které každý si přispůsobí, jak mu libo-
-Jsou lidé, Kterým sluší chyby, a jsou jiní, kteří znetvoření jsou svými dobrými vlastnostmi-


Mimir
26.10.2018

Myšlienky výborné, ale...ktosi raz povedal (myslím, že Kant): "Ľahko nadobudnutú múdrosť si nevážime!" V tejto knižke nachádzame krátke aforizmy rovno na podnose, ale práve to môže byť pre niekoho, kto rád loví v úvahách, esejách, dlhých filozofických rozpravách či prameňoch, kameň úrazu. Snáď ani nie je možné prečítať knihu jedným dychom, či za krátky čas, pretože každá strana veľmi rýchlo nasýti duševný apetít a človek by sa následne len prejedal. To by bolo obžerstvo! Ťažko je teda aj túto knihu hodnotiť, pretože myšlienky sú výborné, duch Rochefoucaulda nepochybne prítomný, ale krčia a tlačia sa na malom rozsahu tesne jedna na druhej ako sardinky v konzerve.