Dívka v ohni

Dívka v ohni https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424966/bmid_divka-v-ohni-mo6-424966.jpg 4 51 51

Max Wolfe série

< 5. díl >

Když teroristé za pomoci dronu způsobí pád letadla, které se zřítí na jedno z nejrušnějších londýnských obchodních center, rozběhne se řetězec událostí, které zasáhnou jak viníky, tak i nevinné. Detektiv Max Wolfe z policejní centrály ve West Endu se náhle ocitá uprostřed zásadního konfliktu: proti sobě totiž stojí teroristická jednotka, jež se moc dobře vyzná v moderních technologiích, a pomstychtivý vrah citující bibli, který si říká Zlý Mojžíš. A když se k tomu zničehonic objeví Maxova bývalá manželka a začne usilovat o opatrovnictví jejich dcery Scout, musí se detektiv komisař Wolfe pustit do největší bitvy svého života…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Girl On Fire , 2018


více info...

Přidat komentář

Dajine
28.12.2023 5 z 5

Kniha se četla velmi dobře. Děj se možná trochu vlekl, ale nevadilo to. Nepřišlo mně to jako klasická detektivka a možná to právě bylo ku prospěchu celého příběhu.

Centurion.d
12.10.2023 2 z 5

Na knihu jsem se docela těšil, protože jsem náhodou narazil na předchozí díl série a ten jsem zhltnul jedním dechem. Tento díl mě bohužel zklamal. Příběh možná zajímavý, ale mě osobně se zdál strašně nudný, nezáživný a ukrutně zdlouhavý, takže po čase opět kniha, jejíž přečtení mi trvalo docela dlouho. Nicméně autora nezatracuji a jsem zvědav na ostatní díly série, které jsem nečetl.


MíšaS.
17.09.2022 2 z 5

Bohužel opět se potvrdilo, že toto jsou takové průměrné knihy, které nenabídnou nic nového.
Děj se celkem vlekl, a postavy v těchto knihách mi přijdou docela hloupé. Policisté hodně pracují na svou vlastní pěst, což je podle mně blbost. Ten konec si myslím, byl zbytečný.

soukroma
25.05.2022 4 z 5

(SPOILER) První kniha od autora, po počáteční totální depresi z teroristického útoku dronem na vrtulník nad obchodním centrem na okraji Londýna s několika desítkami mrtvých a následným zátahem ozbrojených složek na podezřelé, což odnesla mladá policistka, jsem váhala, zda vůbec pokračovat. Nakonec jsem se odhodlala, děj byl sice nadále depresivní (čím dál víc), ale také značně napínavý, až do závěrečné (vcelku očekávané) děsivé scény.
Autor zobrazil všechny neduhy současné (těsně před-kovidové a -ukrajinské) britské společnosti - terorismus, rasismus, neschopnost a nemožnost integrace, pozůstatky starých válek (Afghánistán), fanatismus náboženský i národnostní, ale i rodinné neshody až dramata. Depresí až přes čáru.
Hlavní hrdina mi připadal trochu jako světec, jak zvládal jako svobodný otec vychovávat malou dcerku a přitom mít takové psychicky i fyzicky náročné zaměstnání, pro nějž zase musel tvrdě udržovat fyzičku. Dcerka sedmiletá byla neskutečně a nepříjemně přemoudřelá. Zato její matka byla prvotřídní mrcha. "Těšila" jsem se na souběžné soudní drama o rodině, ale k tomu nedošlo (škoda). Zase to vyřešil hrdina hrdinně sám.
Takže suma sumarum velice čtivé, aktuální, naneštěstí uvěřitelné, proto ta velká deprese. 85%

MOBA se ovšem opět dopustila tolika hrubek, překlepů a chyb v textu, že to čtenáře jako mne až bolí...

JustWomen
26.04.2021 5 z 5

Ačkoliv sexy muži na obálkách knih série Max Wolf evokují, že půjde o romány pro ženy, opak je pravdou. Max Wolf je charizmatická postava plná pokory a jeho osobní dějová linie je zajímavější, než vyšetřování kolem. Muslimský teror jako téma moc nemusím, ale i tak to bylo super čtení.

jan37
22.04.2021 4 z 5

Aktuální témata - muslimský teror a obecně otázka zaclenovani jiných kultur do te nasi. Do toho Max Wolfe, jeho dcera a pes. Sokujici konec. Tuhle sérii z meho milovaného Londýna mam opravdu rad

VendulaB
02.03.2021 5 z 5

Výborná série pokračuje - čtivé, svižné, atraktivní, realistické - soukromá rovina života hlavního hrdiny i rovina vyšetřovaného případu. Tentokrát mi sice přišla lehce slabší zápletka a nemůžu tvrdit, že bych při čtení byla extra napnutá, kniha se ale zkrátka velmi dobře čte.

optimista55
26.02.2021

Označenie kriminálna detektívka nie je určite presné. Ide o kriminálny príbeh, ale hlavne ide o úvahu kriminalistu pred odchodom do výslužby nad životom okolo seba. Nie je je to ľahké čítanie na jednu noc. Je to skôr "filozofický" pohľad na život. Je to o uvedomovaní si hodnôt v staršom veku.

lucakuca
05.12.2020 4 z 5

Čtivé jako vždy, smutné jako nikdy. Co bude dál? Večer moudřejší rána.

jarda007
12.10.2020 1 z 5

Ta kniha me neskutecne nudila, nedalo se to precist....

jprst
07.10.2020 2 z 5

Žádný trhák, prostě šedý průměr a nadšení? Žádné a pro mě autorův konec.

rm
05.10.2020 5 z 5

Líbilo se mi to, jen ten konec jsem trochu čekal a nepotěšil :-(

konicekbily
28.09.2020 4 z 5

Moje pátá kniha této řady od tohoto autora. I když je na obálce upoutávka "krimi bestseller", tak si zdaleka nejsem jist, že tomu tak je. Autor se podle mne pustil do složité problematiky terorizmu a pomocí krimi příběhu se chce dostat na půdu sociálního románu - něco podobného jako psával Graham Greene ve své době. Klade si otázky příčiny a následku, viny-zločinu a jeho potrestání/trestu. A pochopil jsem, že se dostává k závěru, že problém není řešitelný. Protože se tímto román stává nepřehledným, nepočítám s velkým zájmem čtenářů.

Pípasek
26.09.2020 5 z 5

První kniha tohoto autora s obavou zda nebude zklamání. V žádném případě. Drsný život Maxe Wolfa co by detektiva na druhé straně citlivého muže, milujícího svou sedmiletou dceru a psa.