Osudná zima

Osudná zima https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307563/bmid_osudna-zima-LQB-307563.jpg 4 15 5

Max Tudor série

< 2. díl

Druhý případ Maxe Tudora Bývalý agent MI5 a nyní anglikánský kněz si dokázal získat celou vesnici Nether Monkslip, především místní dámy. Nyní ho ale okolnosti přivádějí do úplně nového prostředí – na hrad Chedrow. Starý lord Footrustle pozval na Vánoce celou rodinu. Tajemná zákoutí starého hradu jsou najednou plná chamtivých příbuzných, kteří se nemohou dočkat, až ten starý protiva umře a oni zjistí, komu z nich odkázal svůj majetek. Když starého lorda najdou usmrceného několika bodnými ranami, je jasné, že někdo byl až příliš netrpělivý. A pak začnou umírat další…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Fatal Winter , 2012


více info...

Přidat komentář

Eicherik
29.10.2023 4 z 5

Hrad plný potencionálních dědiců, kteří se navíc díky svému aristokratickému původu cítí nadřazeni nad zbytkem populace, to je výborné prostředí pro anglickou detektivku. Román je plný pohody anglického venkova a předvánoční atmosféry, ale vyskytují se vněm i hlušší místa. Co se týká detektivní linky, tak je tu drobná překombinovanost, ale i tak mohu knihu, přes její drobné nedostatky, doporučit.
Citace: Pečlivě si prostudoval výběr jídel, aby našel něco s alespoň trochu vyšší nutriční hodnotou, ale zrovna tento konkrétní stánek britské železniční společnosti nabízel pouze takový druh sendvičů po jejichž konzumaci jste se začali strachovat, jestli si sanitka dokáže včas prorazit cestu ucpanými londýnskými ulicemi, aby vám zachránila život.

zazvorka
14.04.2019 2 z 5

Nenaplnila očekávání, je to nuda. Vypuštění vaty by příběhu prospělo.
Popisné pasáže mi obvykle nevadí, k poklidným detektivkám patří. Nicméně - 4 strany věnovány tomu, že komorník zavede Maxe do pokoje? A následně si Max pokoj dlouho prohlíží, přičemž - dojat atmosférou hradu "téměř sám sebe objal".
Snesitelné při rychločtení, jinak nedoporučuji.


anna2328
10.11.2017 2 z 5

No po těch severských detektivkách trochu klidu, možná až příliš, britská konverzační detektivka s velmi rozvláčně popisovaným dějem. Nenadchne ani neurazí, mohla být o polovinu kratší. Odpočinková četba (uspí dokonale). Jediným velkým plus je samotná postava velmi sympatického detektiva.

intelektuálka
29.05.2017 4 z 5

Jak jde o dědictví, jde i o život. Kniha se dala číst, ale na200 stranách by snad vyzněla lépe.

bagel
09.03.2017 4 z 5

Líbila se mně více než první kniha, jen děj byl trochu moc rozvláčný.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

G.M. Malliet
americká, 1951
2015  62%Zlověstný podzim
2016  71%Osudná zima
2011  52%Smrť a ružové lodičky