Max a hledání vyšší pravdy

Max a hledání vyšší pravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356965/bmid_max-a-hledani-vyssi-pravdy-qA3-356965.jpg 4 17 6

Příběh o cestách mladých lidí ze Západu do Indie a jejich fyzické, duševní i emoční zkoušce Max Pzoras je dítkem amerického snu. Syn řeckých přistěhovalců, který vyrostl v nebezpečné čtvrti New Yorku, uspěl – a stal se úspěšným analytikem na Wall Street. Jedné mrazivé prosincové noci se však zaplete do pouliční rvačky a začne přemýšlet na otázkami utrpení a smrtelnosti. Jeho hledání ho zavede do nejvzdálenějších koutů Indie, téměř umrzne při výletu do Himálaje a ocitne se v ašrámu v jižní Indii, v obci, kterou sužuje dlouhodobé sucho. Max hledá odpovědi na komplikované otázky – jak to, že mohou jogíni chodit po vodě a žít 200 let, aniž by stárli? Může člověk z masa a krve dosáhnout nirvány? Max se snaží překonat svou skepsi a nátlak rodiny, aby se vrátil domů. Ve snaze dopátrat se odpovědí se sám vydává na nebezpečnou meditující cestu do himálajské jeskyně, kde jeho fyzická a duchovní výdrž projde nejextrémnějším testem. Napínavý dobrodružný příběh o cestě a vnitřní transformaci, józe a nespokojenosti současné mladé západní generace s domácími poměry... celý text

Literatura světová Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Yoga of Max's Discontent: A Novel , 2017


více info...

Přidat komentář

Daniela
19.04.2023 5 z 5

Mě kniha zaujala, taky hledám vyšší pravdu a smysl života, čtu duchovní literaturu a klidně bych se vydala na cestu jako on, kdybych měla peníze.

crazyslunicko
07.12.2020 4 z 5

Kniha ve mně zanechala veliký dojem. Max celý život žije život, který mu předurčili jiní. Pracuje tam, kde po něm rodina chce. Vystudoval školu, kterou jeho rodina chtěla, aby byl úspěšný a neměl problémy s penězi. Vše se, ale změní, když mu zemře matka, která ho neustále vedla k dalšímu vývoji. Najednou se nemůže tvářit, že se nic neděje a nedokáže pracovat. A v podstatě se zhroutí a odletí do Indie poznat vyšší pravdu... A jeho dobrodružství začíná..


kuti
20.02.2020 5 z 5

Kniha, kterou čtenář buď odloží po 50 stránkách a ohodnotí jednou hvězdičkou, nebo ji zhltne jedním dechem a ohodnotí pěti. Bohužel, těch prvních bude výrazně víc. Není to obyčejná beletrie pro obyčejné čtenáře. Je to kniha pro ty, jenž se zajímají o jógu, východní učení, hledání sebe sama a vyšší pravdy. Je to náročné téma, které vede k zamyšlení, motivaci... ale zároveň je zpracováno jako poutavý příběh. Mne kniha hodně oslovila, a věřím, že mě posunula dál v mé cestě. Děkuji za ni!!!

Adelaki
29.07.2019 3 z 5

Kniha opravdu nebude pro každého, ale spíše pro někoho, kdo se zajímá o jógu a trochu o duchovno, nějaké osvícení, hledání smyslu života....
Kniha se mi zpočátku líbila, četla se sama, bavila mě..ale asi tak do poloviny. Pak už to na mě bylo trochu moc, kdy *SPOILER* hlavní hrdina měl skoro až nadpřirozené schopnosti a ten konec už jsem dočetla bez zaujetí, protože mi bylo jasné, že to skončí nějakým osvícením a koncem cesty za smyslem života. Pro mě prostě moc duchovní a abstraktní, ale věřím, že někomu se kniha určitě může líbit.

Arkagas
18.03.2019 5 z 5

Skvělá kniha, která mne velmi mile překvapila. Nehledejte tady žádný návod na jógu nebo podobné věci, jedná se o velmi filosofickou knihu na téma hledání svého smyslu života. Je to poklad mezi knihami, to si troufám říct a rozhodně není pro každého.

Mou obsáhlejší recenzi najdete na instagramu nebo facebooku pod stránkami knižní svět Lu :)

michaela2338
05.09.2018 2 z 5

Opravdu, opravdu jsem se snažila dát této knížce šanci, ale nevyšlo to. Snad potěší "pokročilejší" milovníky jógy.

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy knížky

Karan Bajaj
indická, 1979
2017  80%Max a hledání vyšší pravdy

Kniha Max a hledání vyšší pravdy je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce9x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x