Matka zrůd a jiné povídky

Matka zrůd a jiné povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59665/bmid_matka-zrud-a-jine-povidky-Wuj-59665.jpg 5 21 21

Souborné vydání tří povídkových sbírek: Ďábel a jiné povídky, Milostná schůzka a jiné povídky a V rodině a jiné povídky obsahující desítky Maupassantových povídek.

Přidat komentář

kratochwilova
23.09.2017 5 z 5

Četla jsem a moc se mi líbila....Jediný problém je, že když ji přečtete a pak budete číst další výběr z povídek, budou se tam některé opakovat, protože na těchto 746 stránkách je jich fakt hodně.

Peleus
26.08.2015 5 z 5

Pochválen budiž den, kdy jsem utahaný jak pes šel večer z jedné z těch nekonečných, několika hodinových ubíjejících přednášek na vysoké a rozhodl se, jen tak na kuk, na spravení nálady, zajít do Levných knih.

Odcházel jsem s tímto kouskem, který se postaral o nejeden kvalitní literární zážitek. Jednoznačně doporučuji.

P.S. Výborně zvolený průřez autorovou povídkovou tvorbou.


eraserhead
21.08.2011 5 z 5

V našich luzích a hájích asi neexistuje lepší možnost, jak se seznámit s Maupassantovou povídkovou tvorbou, než je toto. Obsáhlé, rozmanité, zvláštní, děsivé, realistické, mrazivě realistické, romantické. Tato kniha obsahuje prostě všechno, od nejbizarnějších horrorů (jak jsem byl mile překvapen), přes nepříjemný realismus až po břitký humor.