Mateřství je přirozená věc a další nebezpečné lži o rodičovství

Mateřství je přirozená věc a další nebezpečné lži o rodičovství https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222009/bmid_materstvi-je-prirozena-vec-a-dalsi--QPb-222009.jpg 4 22 14

S narozením dítěte se prý v každé ženě probudí přirozené mateřské instinkty. Je tomu skutečně tak? Jill Smoklerová vám ve své knize vtipně až ironicky přiblíží, jaké radosti přináší role matky. Bez obalu vám přizná, jak mizerně a poníženě se někdy cítí každá matka. Jak lehce se stane otrokem svého malého uzlíčku štěstí. Autorka není odborník na výchovu, ani nepíše psychologické příručky, jak zvládnout své děti. Svým čtenářům nabízí otevřenou zpověď o skutečném životě matky, která měla ideální představy o manželství a rodičovství, stejně jako každá žena. Až do chvíle, kdy tyto představy rozbořily její milované děti. Můžete se jejím zkušenostem smát nebo nad nimi nevěřícně kroutit hlavou. Dokonce i odmítnout některé její názory, ale aspoň budete mít jasný obraz o tom, co vás může čekat. Všechny utajované nástrahy a věci, o kterých se vám ani nezdálo, jsou doplněné o zážitky mnoha dalších žen. Ale ani ten nejděsivější z nich nic nezmění na tom, že mateřství je krásné a úžasné.... celý text

Přidat komentář

madem
05.05.2022 5 z 5

Pro mě jedna z nejlepších knížek na toto téma. Bohužel, když vidím obálku, tak mě neláká. Nakonec jsem se přinutila začít ji číst a dobře jsem udělala. Kniha je jiná, než na první pohled vypadá: umí pochválit a povzbudit. Přitom je autorčin smysl pro humor laskavý a plný něhy. Občas to přežene, ale i přesto z knížky cítíte hodně lásky k dětem.
A nejlepší jsou zpovědi ostatních matek.

Guepp
26.10.2021

Humor si myslím nesedne úplně každému. Některé postřehy jsou zajímavé, něco šlo ale úplně mimo mě. Mám zřejmě jiné zkušenosti a pohled na věc. :)


Alena_S
07.10.2021

Asi jsem tu paní nepochopila: Má tři děti. Dělá, jak když z donucení. Takže sepíše a neguje každou pozitivní věc nebo radu, kterou slyšela; takže kniha zní jako seznam důvodů, proč se nerozmnožovat. A pak jako by jí v nakladatelství (nebo snad doma?) pohrozili, že kniha nevyjde, dokud ona na konec nedopíše: "...ale stojí to za to." Věřím tomu, že šílené matky musejí být úžasná podpůrná skupina. Zvlášť ve světě, kde vám za zády obdarují dítě rybičkou. Jen tohle podání mi teda nesedne.

Souteska
16.04.2021 5 z 5

Parádní! Pro šílené rodiče (takže pro všechny rodiče) nezbytné čtivo. Nerodič to nepochopí.
Všude je to stejné, s drobnými odchylkami, stručně řečeno, děti jsou absolutně skvělý dar, ale také ta největší dřina, občas zoufalství, bezradnosti, to nejhlubší dno, co můžete zažít:-) A proto není třeba si vyčítat, že jsme ti nejhorší rodiče, a že nám to nejde. Nikomu to nejde hned. Nikdy to nejde dokonale. Není to přirozenost - kde bychom to vzali, když jsme nevyrůstali s malými dětmi, generace jsou v dnešní společnosti dost oddělené a v porodnici ani nevíme, jak máem uchopit vlastní dítě (aspoň poprvé jsem tedy nevěděla:-/). Není to cvak a všechno bude dokonalé, obrázky v reklamách - učesané maminky a dokonalé čisté děti - jsou totální nesmysl a realita je až na výjimečné výjimky úplně jiná, obzvlášť, když máte dvě a více dětí. Tato kniha o této realitě hovoří trefně a výstižně. Já jsem se pobavila a docela mi to ulevilo.

gudaska
28.09.2020 4 z 5

Myslím, že každá maminka se tam v něčem pozná. Holt my matky, to nemáme někdy jednoduché. Pohodové čtení pro zasmání ;)

Worbitka89
25.05.2020 5 z 5

Koupila jsem ji za 39,- na cestu vlakem a dlouho jsem se tak nezasmála. Bylo štěstí, že se mnou v kupé tehdy nikdo nebyl....

martinkaLLL
18.02.2018 3 z 5

Tak úplně jsem se nezasmála, ale v některých pasážích jsem se dost viděla. Maminky přečtěte si to, mně se v některých věcech ulevilo, že v tom nejsem sama a jediná, kdo má takové myšlenky.

bramborik4
14.02.2018 4 z 5

Kniha pro uklidnění novopečených matek a pro zasmání těch zasloužilých...nebo naopak ;-)?

NikolkaKolka
18.10.2017 4 z 5

Parádní! Velmi jsem se u toho nasmála. Některé věci jsou dost po "americku" co se výchovy a pohledu týče, ale i tak jsem se u toho chechtala.

LadyD
06.10.2017 5 z 5

Tak takhle už jsem se dlouho nezasmála. :) ... ve většině případů, jako bych viděla sebe.

sarkabla
05.09.2017 5 z 5

Dokonalé!

monika6766
23.09.2016 5 z 5

Super, vtipné.
knihu jistě ocení každá matka se smyslem pro humor

2368
14.07.2016 5 z 5

Jednim slovem,senzacni.Celou dobu jsem se skvele bavila je tam opravdu mnoho humornych pasazi.Doporucuji vsem nelituji ani minuty nad touto knihou.

danuska
09.05.2014 3 z 5

Oddychovka pre mamy, ktore neberu materstvo strasne vazne.

Autorovy další knížky

Jill Smokler
americká
2014  83%Mateřství je přirozená věc a další nebezpečné lži o rodičovství
2012  73%Spoveď šialenej matky