Mateřství a setkání ženy s vlastním stínem

Mateřství a setkání ženy s vlastním stínem https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163453/materstvi-a-setkani-zeny-s-vlastnim-stinem-163453.jpg 4 66 14

Tato kniha je napsána pro ženy. Je to pozvání, aby se na chvíli zastavily a přemýšlely o roli matky se všemi jejími světly i stíny, které z ní vyvěrají v podobě emocionálních sopek. Mnoho skrytých aspektů ženské psýché se probouzí k životu právě s příchodem dětí. Je-li žena ochotna to prožít a najde-li pomoc a oporu, aby se tomu vystavila, mohou to pro ni být okamžiky prozření a mystických zkušeností. Je to také příležitost přehodnotit některé předem dané představy a předsudky, které o mateřství, péči o děti, výchově a vztazích s dětmi v naší společnosti panují. Autorka mluví otevřeně o tématech, jež se až dosud zdála neuchopitelná: popisuje stavy změněného vědomí během měsíců následujících po porodu, odkrývá emoční pole, která si ženy vytvářejí s miminkem, i pocity neustálého šílenství, když samy sebe nepoznávají… Cílem knihy je vytvořit prostor upřímného setkávání mezi ženami a usnadnit jim vzájemné sdílení, komunikaci i solidaritu. ... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Maitrea
Originální název:

La Maternidad y el encuentro con la propioa sombra


více info...

Přidat komentář

PetraKysova
05.07.2022 5 z 5

Veľmi krásna a podporujúca knižka. Určite by si ju mala prečítať každá čerstvá maminka. Autorka vás podporuje podstate vo všetkom. Cítiš to tak ? Tak to tak rob a vykašli sa na "dobré" rady okolia. Mne ako čerstvej mamine to veľmi pomohlo utriediť si myšlienky. Rozhodla som sa že maličký bude s nami v posteli lebo to tak citim a mne aj manželovi to tak vyhovuje. Bez knižky by som asi silou mocou pchala malého do postieľky. Tiež mi nevadí že ho mam stále na rukách. Páči sa mi myšlienka z knihy že dieťatko vyžaduje len to čo potrebuje.

Guepp
10.11.2021 5 z 5

Mejte sva miminka porad u sebe. I kdyz spi, i kdyz bdi. :)
Knihu by mela precist kazda premysliva maminka, ktera chce od veci vic - posunout je na jinou rovinu premysleni.
Velke plus je v tom, ze v knize najdete informace, ktere jsem jeste nikde jinde necetla. Minus zase v obcasnych zbytecnych nic nerikajicich pasazich, ktere toho chteji rict moc, ale volbou slov to konci v pseudoesoterickem balastu.
Vyborne jsou zde i velmi uprimne sepsane informace o realnych vecech. Napr. uloha otce, problemy v intimni a sexualni sfere pri prichodu ditete a plno dalsiho.


martinakovarova
25.03.2021 5 z 5

Naaaadherna kniha, kterou by si mela kazda maminka precist.

sheldon8410
06.07.2020 4 z 5

Na tuhle knihu jsem asi moc málo "alternativní" :) ale pár zajímavých myšlenek jsem tam určitě objevila (hlavně kapitoly 8. Děti a jejich právo na pravdu a 9. Vymezení hranic a komunikace). Na druhou stranu pasáže o porodu v nemocnici se mi zdály příliš negativní (i když těžko říct, třeba to mají v Argentině opravdu horší). No a na časté zmínky o "maskulinní společnosti" jsem asi zase moc málo feministka :)
Ale jinak je to zajímavá kniha a jsem ráda, že jsem na ni narazila.

kaka
02.02.2020 5 z 5

Skvěle napsaná kniha o výchově, přístupu k sobě samým a společnému potomkovi. Ideální přečíst v očekávání...

Cageyy
09.01.2020 5 z 5

Kniha popisující poporodní deprese. Jak a proč vznikají, co k nim přispívá a co může pomoci je zvládnout. Moc hezky popsané, i úloha rodiny a partnera

Turmee
12.11.2019 4 z 5

Knížka, která pohlíží na výchovu a vztah matka-dítě (matka-dítě-otec) z trochu jiného úhlu pohledu. Pracuje hodně s psychikou rodiče (matky) a vztahu k vlastní osobě. Jestliže si matka nepřipouští nebo potlačuje jakékoli vzpomínky/pocity/myšlenky, mohou se tyto fyzicky projevit na dítěti.
Pro někoho mohou být zmíněné myšlenky až příliš metafyzické (ezo), nicméně jde snad o jedinou knihu, která se tématu věnuje dost do hloubky a přesto zůstává čtivá. Každá kapitola je doplněna reálnými příběhy a návrhy na zlepšení komunikace.

kayla8
01.10.2019 5 z 5

za mě zatím nejlepší z knih o výchově a přístupu k dětem a sobě. Rozhodně mám o čem přemýšlet :)

amenufus
21.05.2019 4 z 5

Četla jsem abych si udělala v hlavě inventuru a posloužila, jak jsem potřebovala.

lilienn
11.04.2019 5 z 5

Doporučuji každé mamince :) Problém u dítěte = problém rodiče nebo vztahů v rodině... Děti jen vše reflektují a dávají najevo.
Je to všechno o práci na sobě... Člověku docházejí někdy kruté souvislosti. Kniha je skvělá, autorka umí.

lagina
17.07.2018 5 z 5

Skvělá kniha, rozhodně doporučuji, k některým pasážím jsem se vracela. Myslím, že mi dala ze všech nejvíc.

stana8739
30.01.2017 5 z 5

Přiznám se, že jsem čekala, že bude psáno čtivější formou. Nicméně už po prolistování a přečtení první kapitoly jsem měla dojem, že bych si knihu (a možná i další dítě k tomu :-), měla pořídit ke sdílení a občasnému nahlédnutí. Rozhodně se vyplatí přečíst v každé fázi mateřství (ideálně asi v těhotenství).

Jelitovna
27.02.2015

Autorka vypráví, jak radila rodičům, aby každý den zkusili 15 minut věnovat svému malému dítěti třeba tím, že si k němu sednou na zem a budou se na něj dívat. Po týdnu se vždycky ukázalo, že se oněch 15 minut nepovedlo rodičům ani jednou realizovat, vždycky jim do toho něco vlezlo. Laura Gutman pak shrnuje některé ze svých zkušeností v jedné větě: ""Hrozné“ děti jsou totiž potomky rodičů, kteří svůj pohled odvracejí jinam."

Kat123
29.09.2014 5 z 5

Uzasna kniha, vysvetlila mi spoustu veci. Doporucuji precist jeste pred pocetim, i otci, aby vedel co ho ceka a v cem zena potrebuje podporit. Krasna, dojemna a citlive napsana kniha.

Štítky knihy

mateřství

Autorovy knížky

Laura Gutman
argentinská, 1958
2013  87%Mateřství a setkání ženy s vlastním stínem

Kniha Mateřství a setkání ženy s vlastním stínem je v

Právě čtených14x
Přečtených101x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce34x
Chystám se číst75x
Chci si koupit27x
dalších seznamech1x