Máte neklidné dítě?

Máte neklidné dítě? https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127018/mate-neklidne-dite-127018.jpg 4 8 2

Rodiče, u jejichž dětí se projevují poruchy chování, si kladou důležitou otázku, zda se jedná o přechodné problémy chování jejich dětí, nebo jestli jde o nějakou psychickou poruchu, kterou je třeba léčit. Jak to rozeznat a co dělat? Autorka představuje čtenářům názory odborníků a vysvětluje problematiku chování dětí. Nabízí také test ke zjištění typu poruchy chování dítěte a podrobně popisuje strategie jednání v určitých situacích. Pomocí příkladů a popsaných postupů jednáníj předkládá rodičům rady a podněty, jak jednat s neklidnými a nezvladatelnými dětmi a jak jim pomáhat. Vede čtenáře k poznání a zkušenosti, jak předcházet obtížným situacím, jak je překonávat a jak se nenechat vyvést z míry. Publikace je praktickým a užitečným průvodcem a rádcem pro rodiče dětí, které jsou ve věku od 2 do 8 let.... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Portál
Originální název:

Bambini irrequieti e genitori disperati , 2002


více info...

Přidat komentář

Prske
29.01.2023 4 z 5

Tohle mi teda hodně sedlo, krásný příklad respektující výchovy u divokých dětí. Hvězdičku dolů dávám za kapitolu o uspávání, která hraničí se spánkovým tréninkem a to je opravdu no go. Jinak doporučuji přečíst i rodičům s klidnými dětmi :) je to velmi inspirující a poučné.

mila.vesela
04.02.2016 5 z 5

Výborná kniha. Popisuje konkrétní situace a konkrétní možnosti jejich řešení na příkladech. Opravdu se mi moc líbí, ujistila mě ve spoustě otázkách a určitě využiji mnoho podnětů. Opravdu každý, kdo hledá rady, jak zvládat běžné situace s temperamentním dítětem, najde v této knize spousty odpovědí na své otázky.


Štítky knihy

speciální pedagogika poruchy pozornosti, ADD, ADHD

Autorovy další knížky

2004  78%Máte neklidné dítě?
2004  80%Jak odmalička rozvíjet inteligenci dětí
2002  67%Děti a peníze