Odhalení

Odhalení https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372102/bmid_mass-effect-odhaleni-n42-372102.jpg 3 32 12

Pokračování jedné z nejúspěšnějších herních sérií! Mladý turianský voják se vydává na tajnou misi – má infiltrovat tajemné spolčení Andromeda a unést vědce, který udělal objev s možnými ničivými důsledky! Další dobrodružství přímo z pera tvůrců herního Mass Effectu!

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Mass Effect: Discovery , 2018


více info...

Přidat komentář

Radesan
02.11.2023 3 z 5

Nejsem zrovna komiksový typ, ale Mass Effect jsem si nemohl nechat ujít, jedná se přece o mé oblíbené universum. Komiks jako takový přibližuje další události před Andromedou (ano, patřím mezi skupinu lidí, kteří mají Andromedu rádi), ale dělá to takovým plochým způsobem. Víceméně zde najdete pár postav, které budete znát ze hry, ale oproti jiným komiksům (které jsou jen v anglické verzi) je to průměr. Komiks, který například popsal život Garruse na Omeze je něco, co Odhalení nedotáhne.

Pro milovníky Mass Effectu dobrý doplněk, pro lidi co mají rádi i Andromedu... Mrkněte na to, má to jen 4 díly, nezabere Vám to moc času a doplníte informace před příběhem hry samotné. V porovnání s konkurencí v podobě knih a jiných komiksů je to zlatý střed.

ArkAngel
25.08.2022 3 z 5

Velmi průměrný příběh ze světa Mass Effectu, který se snaží rozšířit minulost postav z Andromedy a trochu je propojit s původní trilogií. Líbí se mi, že je příběh z pohledu turiana a nikoliv lidí, jak je u Mass Effectu zvykem, ale bohužel komiks vlastně nic zázračného nepřináší a potěší tak akorát fandu této sci-fi série.


AuroN
05.09.2019 3 z 5

No, co k tomu říct? Jestli jsou romány z vesmíru Mass Effectu určené fanouškům (jakože jsou), tady to platí tuplem. Komiks se s ničím moc nemaže, představováním jednotlivých aspektů se nezabývá a přirozeně počítá s tím, že už za sebou máte minimálně Andromedu. A právě hráčům a fanouškům Andromedy je dle mého Odhalení určeno. Jedná se o strohý, leč velmi líbivě vypracovaný prequel z pohledu... zbytečné NPC postavy. No ano, co si budeme povídat, jméno hlavního hrdiny budete lovit v paměti celkem těžko, hráli jste-li Andromedu před delší dobou a po přečtení to jméno a vlastně i celý děj tak do dvou dnů poměrně určitě zapomenete, v čemž tkví hlavní problém tohoto počinu: je to nuda. Příběh určitě není k zahození, vnitřní pohled do politiky Turianů a do projektu Andromeda je dost fajn, ale nic zásadního se absolutně nestane, což je v přímém rozporu s tím, co si z her pamatuji. Jistě, je to prequel a ještě celkem nepřímý, ale i tak, potenciál pro něco zajímavého zde byl a zůstal nevyužit. Co se komiksu musí nechat a co bych chtěl zde rozhodně vyzdvihnout, je nádherná kresba. Někdo by ji asi označil za mainstream... s čímž asi úplně nemám problém, ale do souhlasu s takovým tvrzením asi úplně zabíhat nebudu. Mně se jednoduše líbí a přijde mi, že je přesně taková, jaká by měla být a že je v souhře s konceptem celého sešitu (sešitů, chcete-li). Takže asi tedy takhle: jste-li "žrouti" Mass Effectu jako já, dostane se vám příjemného pokoukání, ucházejícího počtení a výborného kousku do výstavky. Pokud jste casual čtenář a nevíte, která bije, vyhněte se tomu obloukem.

Daisuke
02.07.2019 3 z 5

Mass Effecty mám odehrané, tak jsem se v univerzu zase tak moc neztrácel (jinak bych ovšem měl hlavu v pejru). Kresba byla ucházející, takový lepší americký mainstream. Hodně mi ale vadily zbytečné a nemístné scénáristické skoky v ději. Kupříkladu situace, kdy se hlavní turian (ač jsem knihu dočetl včera, už jsem zapomněl, jak se jmenoval - vlastně mi v paměti utkvěl jen salarianský záporák Zeta) krátce setká s vládkyní stanice Omega Ariou, mě přinutila listovat knihou, jestli v ní nechybí stránky. Navíc v knize Aria jinak neměla žádnou roli a ocitla se v ní jen abychom se setkali i s nějakou postavou z her. Přijde mi, že komiks má fungovat jako narychlo sflikovaný oslí můstek mezi ME3 a Andromedou.

LordSnape
28.04.2019 2 z 5

V celku zajímavé, ale nijak oslnivé těžení známé značky. I kdybych byl veliký fanda MA, tak si to stejně nekoupím. Potenciál ale zde byl. Škoda.

NarcisSamec
09.04.2019 4 z 5

Super obrázky - velmi detailní.

Wojta777
10.02.2019 4 z 5

Nadprůměrný komiks z úžasného herního univerza. Komiks mi přijde až moc uspěchaný, tím pádem moc krátký. Příběh je příjemný a oddychový, ale těžce zapamatovatelný. Obávám se, že za měsíc si už nebudu pamatovat o čem komiksy byl. Ale jinak vážně příjemný a čtivý komiks s výbornou atmosférou a skvělou kresbou. Hodnotím 4 efektivními hvězdičkami.

lyriq
16.01.2019 2 z 5

Podobně jako samotná Andromeda je tenhle komiks zklamáním. Je to takové zmatené, nijaké... Velká škoda.

Lenka.Vílka
30.08.2018 5 z 5

("Bang bang! A bullet to my head." ... Bang Bang - Story of the Year)

Tápala jsem a nestydím se za to. Důvody jsou jasné. Nehraju hry a žádnou knihu z univerza jsem ještě nečetla. Ale z toho, co jsem měla před sebou mám jasné výsledky. Komiks mě bavil a určitě se zase o něco prodlouží můj seznam knih v "chystám se číst". Jenom je těžké se o těhle pár stránkách víc rozepsat, protože to byl jenom kousíček něčeho velkého. Jenom nechápu, proč vyšlo zrovna tohle, když se jedná o zatím (?) poslední kousek v sérii Mass Effect komiksů. Zvláštní...
Kresba byla nádherná a úchvacující. Tu si očička užívala.

Ajinka126
02.08.2018 2 z 5

Zklamání. Obrovské, protože jsem hráč a fanoušek her Mass effectu (dokonce i Andromedy). Tohle nemá, co nebídnout. Průměrná kresna, ničím originální, plytké dialogy a nulový děj. Ani nedokážu shrnout o čem to mělo být. Ach joo :(

Disease
03.04.2018 3 z 5

Nejsem hráč, takže asi ani cílová skupina, ale četlo se to hezky a kresba také slušná.

FuriosoR
14.03.2018 3 z 5

Přišlo mi to nějaké moc uspěchané a upřímně, bylo mi úplně jedno, co se stane s hlavní postavou a jak to celé vlastně skončí, takové mám z toho pocity... 3* aspoň za kresbu.

Autorovy další knížky

Jeremy Barlow
americká
2019  83%Darth Maul - Syn Dathomiru
2018  63%Odhalení

Kniha Odhalení je v

Právě čtených1x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x