Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha třetí

Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha třetí https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135477/bmid_daredevil-muz-beze-strachu-kniha-tr-BKd-135477.jpg 5 69 69

Marvel omnibus - Daredevil série

< 3. díl >

Bendis s Maleevem nás tentokrát zavedou do „zlatého věku“, do éry Kingpina před Kingpinem. Alexandera Bonta nedávno propustili z vězení a touží po jediném – získat zpět svůj trůn. A protože je Kingpin po smrti a Bonta pohání neukojitelná touha pomstít se Daredevilovi, klidně by ho mohl získat!

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Daredevil Omnibus by Brian Michael Bendis and Alex Maleev Vol. 2 , 2012


více info...

Přidat komentář

trudoš
20.02.2022 5 z 5

Zápletka s Black Widow super, jednoduchý nápad, který kombinuje moderní špionážní romány s klasickými marvelovskými komiksy. Stejně kvalitně pak Brian Michael Bendis pracuje i s dalšími postavami. Hodně se mi přitom líbily různé výtvarné styly, kdy Alex Maleev nápaditým způsobem navozuje atmosféru. Na scénáři pak obzvláště kladně hodnotím, jak aktéry polidšťuje. Psychologie sice ne vždy funguje bezchybně a občas je znát, že si autor vypomůže nějakou vlastní berličkou – přesto mě superhrdinové či superpadouši bavili desetkrát víc, než kdyby jen měli elasťáky a skákali po barácích. A to čistě proto, že jsem chápal motivace a fandil jejich cílům. Taky se zde skvěle pracuje se sociálními tématy, které by člověk v podobném komiksu nečekal, obzvláště dobrá linka je ta s White Tigerem a jeho následovnicí, nebo samozřejmě významově údernější zápletka s Boltem. Tahle éra Daredevila je zkrátka naprosto unikátní a je velká škoda, že z ní můžeme ochutnat jen výřez v podobě těchto čtyř omnibusů.

Kapis
07.12.2021 5 z 5

Tak tohle bylo zcela geniální. Použít styl kresby a tisku k definici času, v kterém se děj odehrává, jsem viděl asi poprvé. Naprosto mě to ohromilo. Labužnicky jsem si liboval v těch částech, které - nevím jak se to odborně nazývá, nazval bych to sítotiskem, ale to je určitě něco jiného, třeba mě dovzdělají místní profi tiskaři - byly tak krásně osmdesátkově tečkované - skoro jako bych listoval v prvních Spider-manech od Semicu, když mi bylo třináct. Dokonce byl ten tisk přetažený přes okraj rámečků, což si myslím bylo taky záměrně, no jednoduše dokonalé!

Děj sviští bez mezinádechu od první do poslední stránky, skvěle odvedená práce po všech stránkách. Zatím nejlepší díl omnibusové série. 100%.


Centurion.d
11.12.2019 4 z 5

Opět super.

hroubek
28.10.2019 4 z 5

Líbí se mi co Bendis s Daredevilem udělal. Bendis Murdocka/Daredevila uchopil jinak a dokázal na plno využít daný potenciál postavy a i s jeho vnitřními chyby. A i po třetí se to čte skvěle. Oči mi lítaly z jedné stránky na druhou. Text je perfektní, kresba nádherná(Black Widow je nádherně nakreslená) a příběh opět zajímavý. Dost jsem ocenil i to, že si Bendis hraje s vyprávění, nechává měnit kresbu podle doby, kdy se příběh odehrává. A celkově se místy vrací ke kořenům a nabídne i pohled jiných hrdinů na Mattovu situaci. Je toho dost, a jediný výraznější problém je v tom, že to ke konci trochu ztrácí dech. Bendis by chtěl aby to pořád gradovalo, ale to prostě nejde. Pořád jde o skvělý komiks, na který se většina konkurence nechytá, ale o proti předchozím dílům je trochu slabší.

petr9807
30.03.2019 4 z 5

Skvely pribeh.

jarynek
19.09.2018 5 z 5

Přidalo se na akci, neubralo na kvalitě. Otázka odhalené identity se stále ještě omílá, naštěstí díky padouchům jako je Jigsaw či Kingpin - Alexander Bont, nemá daredevil moc času nad tím přemýšlet. Tentokrát se v příběhu využívá více postav z Marvelu, takže vedle tradičního Spidermana hrají důležitou roli Black Widow a Nick Fury. Výborné je využití různých kreseb k odlišení různých časových pásem, úplně mne to vtáhlo do šedesátek. Opětovně musím konstatovat - podařená série.

3DD!3
29.05.2018 4 z 5

Stále se to čte velice dobře, ale Bendis už se trochu moc rochní v tom velkém odhalení. Hostování Černé vdovy je ovšem úžasné (především vizuálně) a Murdock si to bude setsakra vyčítat. Návrat původního Kingpina je hodně zajímavý ve svém úvodu, než do toho začnou motat drogy. Pak to zařadí neutrál. Jsem zvědav co nabídne poslední kniha.

Mercatino
21.05.2018 3 z 5

Na toto jsem se těšil, ale Dardevil nepřesvědčil ani jako hrdina, ani jako komiks, který by mě lákal k dalšímu čtení.

ludek.n
27.04.2018 3 z 5

Ze třetího pokračování Daredevila jsem malinko zklamaný. Přestože se atributy tvůrčí dvojice Bendis/Maleev výrazně nezměnily, poprvé mám pocit jakési stagnace. Neustálé omílání klíčového momentu příběhu, totiž odhalení identity Daredevila, jež se v podstatě objevuje v každé knize, začíná unavovat. Retrospektiva je dobrá věc, ale proč se v ní rochnit pořád dokolečka dokola, zas a znovu a ještě jednou přídavkem? Dokonce i příběhy, ten první s Black Widow a Jigsawem i ten druhý s Alexandrem Bontou, mi přišly ztracené, plytké, jakoby se nikam nevyvíjely. Nebo jsem je prostě jen nepochopil. Je mi líto, ale poprvé jsem se s Mattem Murdockem nudil a nad panely občas i usínal.

Lenka.Vílka
01.10.2016 5 z 5

Skvost u kterého mě štve jediná věc. Tohle je jediný díl série, který mají v knihovně, takže jsem nadšená o to víc a stejně i zklamaná, že nemůžu přečíst úplně všechno. Kdyby mi chtěl někdo udělat hezké Vánoce, stačí do zprávičky vyměnit emaily a nějak se domluvíme. Nebo budu do prasátka šetřit hodně dlouho...

borknagar
16.01.2015 5 z 5

Daredevil je sázka na jistotu a hlavně skvělá zábava. Třetí omnibus je více akční, objeví se zde řada nových postav a Daredevil se opět dostane až na samé dno sil. Co víc si přát, skvělá komiksová série, která si drží kvalitu. Malinko rušivá mi přijde občasná změna kreslíře a nebo styl kreslení, ale to je jen malinká kaňka na jinak bezchybném díle....

Štítky knihy

komiksy Marvel Daredevil

Autoři knihy

Brian Michael Bendis
americká, 1967
Alex Maleev
bulharská, 1971