Vládce hurikánů

Vládce hurikánů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17766/mark-stone-vladce-hurikanu-17766.jpg 3 9 2

Mark Stone a jeho přítel android Ray jsou vysláni na planetu, která je nejen daleko od Země, ale i vzdálená v čase. Jejich mise má zachránit Zemi a zabránit mezirasové válce. Na misi je s nimi vyslána, navíc jako velící důstojník, slečna Wilderová od Vesmírné policie, jejíž „příjemnost" jim zpříjemňuje misi hned od začátku. Ale nic není takové, jak to vypadá na první pohled.... celý text

Přidat komentář

Senza Jenka
14.07.2022 odpad!

Pane Bože, to je ale blábol!!!
Původní autor série nebyl sice žádný velký spisovatel, ale jednotlivé díly měly alespoň schematický řád, logiku a podobnou úroveň. Otevření série dalším autorům má bohužel kromě kladů také zápory. A jedním z nich je tohle dílko.
Nepostrádá to nápady, ale to je také asi všechno, co se dá pochválit. Styl psaní je plochý, školácky toporný, místy až patetický. Charaktery postav jsou načrtnuté s bravurou batolete hrajícího si s plechovkou barvy. U Meghan Wilderové se přece jen trochu snažil, leč výsledkem je labilní megera s minimálně roztrojenou osobností.
Když už začal docházet limit stránek, autor si vzpomněl, že mu tam chybí ještě zabití padoucha, nějaký ten sex a střílečka na oběžné dráze, tak je tam honem pár větami nacpal.
Pak už ho to asi přestalo definitivně bavit a vydavatel tlačil, takže příběh zcela pozbyl logiky.
SPOILER:
Nepřítel je přepadl cestou k astronefu na oběžné dráze, byli tedy ještě v modulu. Nicméně vzápětí střílí a manévrují s Neptunem...
Nejsem sice odborník na kosmonautiku, ale jak může něco ve vzduchoprázdnu jen tak hořet, když tam není kyslík?
A to, že změnili celému vesmíru historii, a po návratu do přítomnosti to Khov i Vesmírná policie ví, jako by to celé sledovali v televizi nevysvětluje ani Velká Matka Garuánců.
Bojím se číst cokoliv dalšího...

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Kniha Vládce hurikánů je v

Přečtených25x
Knihotéce20x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x