Doupě démonovo

Doupě démonovo https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12211/bmid_doupe-demonovo-9Fm-12211.jpg 4 32 4

Mark Stone a jeho přítelkyně Elsa Swensonová jsou během jednoho večírku uneseni a octnou se na jiné planetě mezi oběťmi gangu dodavatelů orgánů pro transplantace. Podaří se jim uprchnout, ale čeká je nesnadná cesta divokým porostem plným nebezpečných tvorů. Tentokrát však s nimi není věrný Markův android Ray, který by jim pomohl…

Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

L'antre du démon , 1998


více info...

Přidat komentář

Terva
06.02.2024 5 z 5

„A já ti slibuju,
že jestli mě Elsa zase někdy
zatáhne na nějaký večírek,
tak se tam dostavím v maskáčích
a po zuby ozbrojený.“

Mark Stone 41 Doupě démonovo je dosti brutální příběh. Ačkoliv se v anotaci na zadní straně knížečky píše, že Ray, věrný robot a přítel Marka Stonea tu tentokrát není, opak je pravdou. Ten robot je všude a řádí jak černá ruka. Dokonce řeže lidské hlavy. A tím „řeže“ myslím opravdu, že odděluje hlavy od lidských těl. Navíc se spolčí s Miškou. Miška s měkkým í by se mohla zdát slaboučkou myšičkou, ale další opak je pravdou. Miška s měkkým í je spíš potkan s nadváhou. (Kdy už vám konečně dojde, že nejsem tlustá, ale svalnatá?) Zabíjí malíkovou hranou na potkání. A neptejte se mě, já nevím, jak vypadá zabíjení malíkovou hranou. (Miška mu drtila varle mezi palcem a ukazovákem) Mrtvol za sebou tito dva nechávají požehnaně.

Citát: Když není tělo, není zločin. Takový je zákon.

Tak že bych spíše mohl konstatovat, že naopak Mark Stone a Elsa Swensonová, kteří jsou uneseni jedním velkým finančním magnátem, tu zas tolik prostoru nemají. Mohou se tak akorát obávat o své tělní orgány a čekat, až si k nim Ray proseká cestu. A vlastně je to tak půl na půl. Až se tyto dvojice sejdou, začnou řádit obě dvě. Tak že další akční, brutální a napínavý příběh z pera pseudonyma Jean-Pierre Garena. A co se týče toho démona, to je taky trošku nadnesený význam. Víc nechci prozrazovat, aby jste nepřišli o tu tajemnou část příběhu. Jinak v příběhu je naprosto úžasný gruppensex.

Citát: Muži jsou hnusná surová zvířata, jen ženy si zaslouží existovat.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


BroDan
02.01.2019 1 z 5

Nie som si istý, ako knihu zhrnúť. Aj keď si častokrát prečítam aj brak, táto kniha bola už aj na mňa priveľa. Asi nebudem cieľovkou. Veľmi lacná záležitosť s prostoduchou formou rozprávania. Túto časť "okorenili" aj veľmi nesympatické postavy, pri každom či už verbálnom, alebo neverbálnom prejave Mišky vo mne vrela krv :D Nechcem však urážať, povedzme že to nie je moja šálka kávy. 1*

jukka3
18.12.2012 5 z 5

je to sice trosku prehnane (soulozici zeny se stromem :D ) ale jinak fajn cteni jako mnoho dalsich dilu :-)

Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král