Margaret Thatcherová a její politika

Margaret Thatcherová a její politika https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51286/mid_margaret-thatcherova-a-jeji-politik-Xfd-51286.jpg 4 5 3

Kniha poslance Evropského parlamentu Hynka Fajmona Margaret Thatcherová a její politika vychází při příležitosti osmdesátých pátých narozenin bývalé premiérky. V této politické biografii se autorovi (jenž původně vystudoval historii) podařilo skvěle skloubit důkladnou práci historika s rozhledem a zkušenostmi aktivního politika hájícího pravicové hodnoty. Druhé vydání knihy, jež poprvé vyšla v roce 1999, autor podstaně rozšířil a doplnil o kapitolu věnovanou působení a rozsáhlé spisovatelské činnosti Margaret Thatcherové po roce 1990, kdy odešla z aktivní politiky. Podstaně jsou rozšířeny i závěrečná chronologická příloha a slovníček nejvýznamnějšídch představitelů thatcherismu. K českéhmu čtenáři ase tak dostaává první kompletní biografie političky, jejíž odkaz je stále živý a inspirativní.... celý text

Přidat komentář

burilltomas
27.08.2017 4 z 5

Knihu jsem využil především pro psaní své bakalářské práce a musím říci, že se jedná o opravdu kvalitní (sice místy nedetailní) průřez thatcherismu a periody Železné lady. Mnoho zajímavostí, které jsem nikde jinde neobjevil.

hellena1523
04.02.2017 4 z 5

Poměrně čtivě představená takřka celá politická kariéra jedné z největších osobností! MT je mojí velkou oblíbenkyní, a tak jsem o ní měla možnost číst více publikací, tuhle považuji za jednu ze zásadních.


LordBexr
03.04.2014 4 z 5

Zajímavý průřez celou politickou kariérou jedné z největších a nejdůležitějších politických osobností všech dob. Téma je zpracováno objektivně a s nadhledem neřku-li až učebnicovou formou, což bych ale zároveň hodnotil i jako zápor celé knihy. Ocenil bych, kdyby kniha obsahovala více citací slavné političky z nějakých proslulejších projevů či politických debat, abych si udělal lepší obrázek o tom, jakým způsobem politička přemýšlela a jak argumentovala. I přesto ale dokáže kniha čtivým způsobem popsat celou politickou kariéru Margareth Thacherové včetně všech doplňujících faktů, jmen a čísel a jedná se na české poměry o nejlepší zdroj informací pro toho, kdo se chce o této osobnosti dozvědět více.