Mapy mých pocitů

Mapy mých pocitů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468436/bmid_mapy-mych-pocitu-Yk8-468436.jpg 5 24 4

Dítě se vypravuje na cestu, která do vede ke zkoumání míst v jeho nitru. Jedinými slovy této jinak tiché knihy jsou označení míst na mapách tajemných krajin, které překvapivě a nápaditě popisují různé lidské pocity. Kouzelná kniha představuje množství odstínů jednotlivých emocí od radosti, studu, údivu a strachu až k lásce. Výtvarně výrazná kniha je určena pro děti od 4 let.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Pro děti a mládež
Vydáno: , Portál
Originální název:

Mappe delle mie emozioni


více info...

Přidat komentář

stoceska
07.03.2024 5 z 5

Krásně zpracovaná kniha (nejen) pro děti, která seznamuje se základními emocemi. Oceňuji, že při práci s knihou se probouzí fantazie a kreativita. Vše je otevřené a záleží především na pohledu čtenáře, který si zde může volit svou cestu ke svým pocitům. Nádherné ilustrace. Terapeutický potenciál. Zkrátka pěkný počin.

MilackovaN
11.12.2021 5 z 5

Moc hezká kniha, určitě někdy ráda použiji při práci s dětmi, když bude potřeba vysvětlit nějakou emoci.


muchomurka
23.05.2021 4 z 5

Nejdřív jsem z ní moc nadšená nebyla, nevěděla jsem si s ní rady. Žádný doprovodný text zde není, tak co si s ní mám počít. Ale pak mi to tak nějak došlo.
Krásně zpracovaná knížka, líbí se mi i český překlad, je vidět, že překladatel si s tím vyhrál a našel mnoho různých zajímavých slov pro popsání map emocí. A ilustrace, nejsou pro malé děti - naši bambulku knížka absolutně nebrala, ale věřím, že větší děti je ocení.

JeduvKnize
18.04.2021 5 z 5

Komiks/grafická pouť chlapce po Zemi naděje (se starodávným hradem Možná nebo pohořím Budoucnost), Zemi strachu (se zděšeně křičícími duby, Velkým ostrovem bušícího srdce a Mlčícím vězením), Zemi radosti (s cestou spokojeného života nebo továrnou na štěstí) ... přes Zemi žárlivosti, Zemi smutku (s bránou Zklamání, cestou Žalů a Smůly, vesnicí Sklíčenost) až na Ostrov lásky (s jezery Souznění, Velkorysosti a Oddanosti).
V každé zemi je mapa ukazující prožitky asociované s danou emocí a několik stripů s chlapcovým putováním a neverbální komunikací.
Mladší dítě učí pojmenovat emoce a stavy s nimi spojenými, starší může vymyslet příběh o putování. Kromě názvů zemí, ostrovů, řek a cest není v knize žádný text. Vše je na dítěti/rodičích. Fantazii se meze nekladou. Hodně povedené

Štítky knihy

psychologie emoce, pocity pro děti od 4 let pro rodiče fantazie

Autorovy knížky

Bimba Landmann
italská, 1968
2021  92%Mapy mých pocitů

Kniha Mapy mých pocitů je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst28x
Chci si koupit17x
dalších seznamech8x