Mapy měst

Mapy měst https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358033/bmid_mapy-mest-wUe-358033.jpg 5 18 4

Tato knížka vás prostřednictvím více než 70 nádherně ilustrovaných městských plánů a map seznámí s hlavními centry lidské civilizace – od starověké metropole Říma po současný městský kolos, jakým je New York. Vybrané detaily podrobně představují nejvýznamnější místa a stavby v každém městě. Díky důkladné analýze vystupují do popředí velmi zajímavé příběhy spojené s tvůrci map, jejich prací i s městy samotnými.... celý text

Literatura naučná Mapy a atlasy
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Great City Maps , 2016


více info...

Přidat komentář

Shashlick
23.12.2021 5 z 5

Zajímavé mapy a jejich historie. Jen mě zarazilo, u kolika je uvedena neznámá velikost. Navíc, když je mapa v knize reprodukována a je známo i místo jejího uložení.

bejan
26.12.2019 5 z 5

Krásná kniha. Nejen o mapách a jejich přesnosti, ale i o tom jak my lidé vnímáme svět a své představy přenášíme třeba i do map.

Perfektní grafické zpracování, jak už je u britského Dorling&Kindersley zvykem. Doprovodné informace jsou stručné, avšak pro laika dostatečně zajímavé a leckdy objevné. Kniha na jedničku!


Iki1
10.03.2018 5 z 5

Tohle je kniha spíš k prohlížení. Texty slouží spíš k poučení o době vzniku, autorovi. Mapy (plány) měst jsou do ní perfektně graficky převedené a je fakt příjemné se po večerech do nich zadívat a objevovat. Hned se mi vybavil okamžik za hlubokého bolševika, kdy se mi do ruky bůhví odkud dostal plánek New Yorku a já se nábožně v duchu procházel po jeho ulicích.

puml
15.02.2018 5 z 5

Naprosto úžasná kniha obsahující skvostné reprodukce od historických map až po současnost. Především ty starší mapy, ručně kreslené s množstvím detailů a s citem pro příběh, jsou skvělé. Doporučuji.