Mámou

Mámou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473014/bmid_mamou-uKr-473014.jpg 3 9 9

Mámou je autobiografická prvotina mámy novicky. Šárka vypráví o tom, jak se za lehké vůně Španělska, s knížkou v ruce a tvrdou hlavou snažila dojít mateřského osvícení. K manuálu pro nastávající rodiče to má daleko. K příběhu o tom všem, který by mohl poradit, inspirovat a pobavit, to má blíž. Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě. Cukr? Mléko?... celý text

Přidat komentář

MamaKnihomolka
28.01.2022 4 z 5

Tato kniha je pro mámy, ale i ty, které se mámou chtějí stát nebo jsou v očekávání. Přiznám se, že od knihy jsem nic neočekávala, a proto mě už samotný prolog velmi mile překvapil svou upřímností i vtipem, který není nucený a přes sílu a nemá potřebu abyste se chytali za břicho.
•••
Jako porodní asistentka jsem se vážně culila a kývala hlavou, když autorka popisovala porodní plán a to jak je k prdu. Ženy v očekávání určitě ocení určité části o přípravě a výbavičce pro miminko, nošení miminka v šátku nebo kojení.
•••
Moc se mi líbila upřímnost autorky. To jak vše psala bez přikrášlování a tak jak to opravdu bývá.
Mámy si u knihy odpočinou a s autorkou mohou i souhlasit nebo zavzpomínat na své těhotenství a porod (můj případ). Děkuji autorce za příjemnou odpočinkovou knihu.

veriszv
15.01.2022 2 z 5

Mámou je autobiografická knížka, kterou tvoří zápisky jedné mámy o tom, jaké je to být máma. Nejedná se o nic odborného, ani to není návod, jak to mateřství pojmout správně. Jedná se zkrátka spíš o názory a postoje jedné mámy, takže od toho neočekávat nějaký úplně nový přístup k mateřství.
Co od knihy čekat opravdu nejvíc shrnuje věta z anotace: “Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě.”
Ideální tak knížka je pro nějakou nastávající mámu, nebo mámu, která kolem sebe nemá žádnou jinou kamarádku mámu a chce znát pohled na mateřství někoho jiného.
Je to takové oddechové fajn čtení v trochu blogovém stylu, takže pokud myslíte, že je to něco pro vás, klidně zkuste. Je to útlá knížečka, kterou slupnete u toho jednoho kafe.


Romanka89
31.12.2021 4 z 5

Skvělá jednohubka ke konci roku o jednom mateřství. Šárky názory a cesta mateřství mi jsou blízké, tak se mi kniha příjemně četla a zavzpomínala jsem si na to své. A hlavně i mého manžela děsila představa, že mi v těhotenství vyleze pupík, u mě se tak nestalo, uf :D

Čtenářská výzva 2021: Kniha poprvé vydaná v roce 2021 (nová kniha).

veronika9761
22.11.2021 3 z 5

Vlastne ani nevim, jak hodnotit. Knizku sem precetla behem jednoho vecera a obavam se, ze ve nezanechala prilis silnou stopu. Ac mame s autorkou spoustu pohledu nastavenych podobne (anebo spis prave proto), mi prisla velmi povsechna. Ani ryba ani rak. Ani roman, ani naucna, kolem vseho jen tak prolitla, obcas jsem si pripadala, ze ctu status na facebooku. Ale potesilo me, ze knizka ukazuje normalni přístup k detem, coz je dneska stale neobykle.

Elai
27.10.2021 4 z 5

Knížka jednohuba na jedno posezení. Jsem sice zatím nemáma, ale kolem dětí se pohybují neustále a tak poskrovnu pomáhám s objevováním světa jednomu překrásnému batolátku. Takže zážitky popisované v knize mi nejsou cizí. Pěkně napsáno. Ztotožnuji se s názory a postojem autorky. Takže suma sumárum pěkné počtečníčko o tom, jak být pro sebe i svůj poklad co nejlepší mámou! :)

Autorovy knížky

2021  64%Mámou