Maminko, není mi dobře

Maminko, není mi dobře https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423227/maminko-neni-mi-dobreBXZkSy-Nzd-.jpeg 5 15 6

Dítě, to je pro rodiče především veliká radost – a také veliká starost. Zvlášť, když se objeví nemoc či neduh. A ty ostatně patří ke každému dětskému věku. Aby starosti o zdraví dítěte byly co nejmenší, přináší tato kniha osvědčené rady a postupy, co dělat, když doma zazní: „Maminko, tatínku, mně není dobře.“ Kniha naučí rodiče poradit si v základních situacích a vyvrátí i některé zakořeněné mýty v domácím léčení dětí. Kromě přehledu typických infekčních nemocí v ní rodiče najdou i odpovědi na otázky týkající se vývoje, výchovy a běžných problémů dětského věku – od angíny a bradavic přes chrapot a kašel až po rýmu a zácpu. Rodiče nemusejí umět nemoc diagnostikovat a vyléčit, ale s pomocí této knihy se mohou naučit rozhodnout, kdy je možné dítě léčit doma a kdy už je potřeba navštívit lékaře či dokonce lékařskou pohotovost. MUDr. Ladislav Hanousek je zkušený pediatr s mnohaletou praxí z dětské ambulance i práce v nemocnici. Právě zkušenosti z ordinace dětského lékaře a každodenní konzultace s rodiči ho přiměly k napsání této knihy, která se má stát spolehlivým pomocníkem v rodinách s dětmi.... celý text

Přidat komentář

madem
21.08.2022 4 z 5

Krásná přehledná knížka, obzvlášť co se týče nemocí.
Při některých pokynech při péči o kojence se mi však ježí vlasy.

Adelen
09.03.2021 5 z 5

Moc pěkně zpracovaná kniha o dětských nemocech. Vždy všechno srozumitelně vysvětleno. Velmi rychle v ní najdu radu a často je uvedeno vícero možností, jak problém řešit. Už mě nejednou pomohla a uklidnila. Jsem ráda, že ji mám a určitě rodičům doporučuji.


kotatkoz
28.10.2020 5 z 5

Skvělá knížka a jsem ráda, že ji mám. Velmi pěkně napsaná, tak aby zůstala přehledná a během chvilky jste našli co zrovna potřebujete, ale zároveň to není jen strohé sdělení co dělat, ale i pochopitelné vysvětlení jak daný problém vzniká a čím pomoci nebo čím by se naopak mohlo ještě více uškodit - včetně potrvzení či vyvracení "babských" rad. Jako velmi přínosné vidím i to, že se na knize podílel kolektiv autorů, a tedy to není jen názor nebo náhled jednoho lékaře, ale i jak to vidí či dělají jiní odborníci.

Verrrunka
03.07.2020 4 z 5

Myslím, že tohle je "must-have" každého rodiče. Oceňuji tipy na přírodní léčbu. Publikace je moc hezky zpracovaná. S pár věcmi nesouhlasím, ale co se týče řešení dětských nemocí, tak mi kniha přijde jako opravdu přínosná.

Hanaluna
02.03.2020 5 z 5

Doporučuji, obsáhlá, přitom stručná. Užitečné informace, je dobré mít kam sáhnout v prvních chvílích. Určitě ocení jak čerstvé maminky tak i ty zkušenější.

Daenerys.Tar
11.01.2020 5 z 5

Skvělá knížka, každý rodič by ji měl mít v knihovně. Přehledně rozdělená, takže když je nějaký zdravotní problém stačí jen nakouknout.