Malý princ v nás

Malý princ v nás https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23715/bmid_maly-princ-v-nas-7T8-23715.jpg 4 115 18

Na objevné cestě se Saint-Exupérym. Saint-Exupéryho kniha Malý princ byla v průběhu doby přeložena bezmála do osmdesáti jazyků a miliony čtenářů již provázely malého prince na jeho cestě po planetách … Německý psycholog Mathias Jung se v kratičkých kapitolách své knihy zamýšlí nad dramatickou dobou vzniku slavné knihy Antoina de Saint-Exupéry a uvažuje o strachu či úzkosti, bez nichž není lidského růstu. Věnuje se jednotlivým tématům Malého prince a nabízí je čtenářům jako možnost k setkání s tématy jeho vlastního vnitřního světa. Svá zamyšlení doprovází citacemi z ostatních Saint-Exupéryho knih či jiných literárních děl.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Kleine Prinz in uns , 2005


více info...

Přidat komentář

Emik87
23.02.2024 2 z 5

Malý princ není moje oblíbené dílo a to se táhne i k této knize. Nic pro mě.

Clea3112
26.02.2023 5 z 5

Malý princ v nás je takovou volnou filozoficko-literárně-psychoanalytickou interpretací Saint-Exuperyho slavného díla pro malé i velké čtenáře. Může pomoct těm, kterým jsou interpretace literárních děl vzdálené, nebo naopak prohloubit směr úvah, ke kterým jste sami dospěli na svém putování s Malým princem po planetách "vašeho" vesmíru.Hezké.


Mr.Moldau
18.09.2022 5 z 5

Když jsem jako dítě začínal číst knihy, začal jsem si po čase klást otázku, zda si nás knihy občas samy najdou, aby námi byly čtené. Občas jsem měl totiž pocit, že nějaká kniha se nám dostane do ruky v období, kdy si klademe existenciální otázky a hledáme na ně odpověď. Ačkoliv jsem si tuto knihu koupil zhruba již před dvěma lety, zřejmě, jako v knize zmíněný domýšlivec, jsem ji odložil a doposud ji ignoroval. A nyní, možná ve správný čas, jsem měl silné nutkání si ji přečíst. A dobře jsem udělal. Kniha je jakousi reflexí našeho jednání v prostých, přesto zásadních, aspektech našeho života. A během jejího chvilkového čtení (neboť je vskutku krátká) jsem se nevědomě podroboval síle, jež nás přesahuje a v knize je hojně popisována. Ač se může kniha zdát na počet stránek krátká, o to je bohatší svým obsahem.

Jack333
17.07.2021 5 z 5

Malý princ v mnohých našich srdcích zanechal hluboké zážitky a vyvolává v nás neustále nějaké emoce, i když jsme jej třeba četli v dětství / dospívání. Mathias Jung rozebral Exupéryho dílo a ukázal nám, co všechno v něm nás ovlivnilo / mohlo ovlivnit. Ať neustále v nás žije ta lidská jedinečnost a dětská duše :).

Marunka007
26.11.2020 5 z 5

Moc hezky rozebraný Malý princ. Spousta pohledů, která mě nikdy dřív nenapadla.

Maria404
30.10.2020 5 z 5

Pro milovníky Malého prince i pro ty, kteří v něm chtějí objevit něco, co ještě neodhalili.

adriane9
08.06.2020 4 z 5

Kniha dělaná pro moji mámu, protože ona Prince nepochopila tak jak Exupéry zamýšlel a tohle je polopaticky vysvětlené tak, že to zvládne každý. Obě knihy mám u sebe ♥️.

Zelvicka03
22.03.2020 5 z 5

Opravdu úžasná knížka. Plno moudra. Doporučuji přečíst!!

JanaOnd
15.02.2020 5 z 5

Krásná knížka k zamyšlení - o lásce, přátelství, smrti, panovačnosti z pohledu psychoteeapeuta. Jsem ráda, že se mi dostala do ruky.

Tessia
06.08.2019 5 z 5

Velká moudra v malé knížce.
Doporučuji každému, komu Malý princ ukradl srdce, ale i těm, kteří v samotném díle Saint-Exupéryho nenalezli nic jiného, než prapodivný příběh s hroznýši v klobouku.

„ Jen si vzpomeňme na chorobný konzum naší společnosti. Což nemá nic společného s marnivostí? Což nás téměř všechny dávno nepopadla? Milá čtenářko, milí čtenáři, jen si upřímně vzpomeň: Kolik párů bot, kalhot, košil, sak nebo sukní plní tvé skříně? Nezdokonalujeme se snad den co den ve svých hereckých rolích vůči ostatním lidem? Skutečně ještě dáváme najevo svou nahotu, nedokonalost a zranitelnost? “

Henry_1986
28.03.2018 1 z 5

Nelíbí se mi tato kniha, která "rozebírá" tak jasné dílo jako je MP...ale každého jiný názor.♥ Za mě 1*. :-/

punktruhlicka
27.01.2018 5 z 5

Malého prince jsem četla už několikrát s odstupem pár let. Ráda si v něm hledám moudra. A tentokrát jsme četla zroveň i Malého prince v nás. Toto spojení bylo elmi zajímavé a všem doporučuji. Moc se mi líbí, že každá sebemenší drobnost má velký význam.

Gabba99
07.08.2017 4 z 5

Krásná kniha. Malého prince mám moc ráda a tato kniha nabízí jiný pohled na myšlenky v knize, něco málo o životě autora, ale hlavně pohladí po duši.

Edith_17
04.06.2017 5 z 5

Krása, knihu "Malý princ" od Exupéryho jsem četla dříve už vícekrát a jsem moc ráda, že jsem se dostala k této knize. Ano, je to dalo by se říct takový rozbor Malého prince. Sice malá a uzoučká kniha, ale poví vám toho opravdu moc. Já sama jsem díky ní na hodně věcí přišla. Je to takový nádherný průvodce životem. Určitě všem vřele doporučuji.

Mánička178
21.02.2017 5 z 5

Chce se mi říct jenom: Ach... Útlounká knížečka, která vám řekne tolik a podobně útlé knížečce Malého prince. Řekne vám tolik, že to množství je podobné pokladu, neúměrné skromnosti formátu knihy. Poodkrývá, napovídá, vede vás a odhaluje bohatství Saint-Exupéryho příběhu hrdiny s vlásky v barvě obilí. Nepochopené se stává přirozeným, rozostřené zřetelným a uniklé objeveným .
Ač útlá, nese tolik moudrosti a hlavně lásky k lidem, ale také k té bytosti, se kterou žijeme každý den. I já ji našla, byla tam schovaná... moji Malou princeznu... :)

applause
14.08.2016 5 z 5

V knize je pojat moderním způsobem výklad knihy Malý princ, ale i život samotného autora. Říká nám, že si musíme věřit, jinak se poddáme marnotratnosti, což je i někdy pokládáno za nemoc.
" Člověk si asi musí prožít takové chvíle, aby nalezl sám sebe a mohl se stát svým vlastním přítelem."
Také nám podává, jak vychovávat děti, protože někdy se stává, že je formujeme podle sebe a tím akorát potlačujeme jejich nadání a talent.
Důležitá je pro mě myšlenka, zabývající se rozloučením/odloučením, jelikož to znám z vlastní zkušenosti.
" Schopnost rozloučení a odloučení je demarkační čárou mezi dětstvím a dospělostí. Dítě odejít nesmí. Dospělí odejít může."
Tato kniha se mi velmi líbila, v mnoha citátech jsem se našla a hned po jejím přečtením mi bylo dobře. :)

Re-Barbora
15.07.2016 5 z 5

Diky teto citlive a bystre analyze uchvatneho Exuperyho dila jsem si uvedomila, kolik toho v sobe Maly princ skutecne skryva. Skrze tento dukladny rozbor dostava ctenar ten nejlepsi navod, jak se lepe vyznat v sobe samem, jak lecit nase zranene vnitrni deti, a diky tomu vyzrat v dospele bytosti pripravene milovat.

Petrstik
31.12.2012 5 z 5

Zamyšlení nad vznikem knihy Malého prince, které by si měli přečíst všichni, kdo mají Malého prince rádi, ti, kteří knize moc neporozuměli a nakonec i ti, kterým klobouk nenaháněl strach. :-)

Štítky knihy

psychologie Malý princ

Autorovy další knížky

Mathias Jung
německá, 1941
2013  87%Malý princ v nás
2012  72%Kouzlo sebeuskutečnění - Harry Potter v nás

Kniha Malý princ v nás je v

Právě čtených6x
Přečtených176x
Čtenářské výzvě24x
Doporučených20x
Knihotéce77x
Chystám se číst77x
Chci si koupit22x