Malenčí

Malenčí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432318/bmid_malenci-eBu-432318.JPG 4 55 19

Hra se Smrtí se nikdy nevyplácí… Ale co dělat, když už je situace zoufalá? Reginald vlastní malou usedlost, na které hospodaří se svou rodinou. Jednoho večera se však začnou dít podivné věci. Samotu v noci obchází podivná bytost, která škrábe na dveře a ťuká na okenní skla. Její stopy ve sněhu vedou odnikud a končí neznámo kde. Situace začne být vážná, když za sebou tvor začne nechávat krvavou spoušť ve chlévech a stájích… Ba co víc – zdá se, že se nastěhoval přímo do domu a začal ohrožovat i jeho obyvatele. Všude, kde se objevil, zanechal děs, strach a také pichlavou větvičku malenčí. Co se děje? Co vlastně chce? To ví pouze Reginald. Kdysi slíbil ledově krásné dívce život jedné ze svých dcer za narození mužského potomka. Syna dostal, svůj dluh však nesplatil. Přichází si teď smrt pro svou odměnu? V tom případě je jasné, že s jedním životem se teď už nespokojí.... celý text

Přidat komentář

marky2558
23.09.2023 2 z 5

Vlastně nevím, co si o celé knize mám myslet. Některé chvíle jsem opravdu měla husí kůži, což se mi už moc často nestává ale i tak jsem buď některé věci nepochopila nebo si nespojila, zkrátka mi to přišlo trošku zmatené. Nicméně samotná podstata příběhu si mi líbí.

Datr1
18.09.2023 2 z 5

Chaos, zmatek, styl vyjádření také nic moc, příběh vcelku ujde, snad to bude příště lepší. Vůbec jsem nedokázala odhadnout věk těch dětí, hlavně Edgara, pokud měl zvládnout popisovanou práci, musel by být nejstarší, ale asi mi je tak 5let? Nevím...


petra3597
12.09.2023 2 z 5

Tak na to,aby mne narazilo v zádech bych zase musela mít krásných 15. Tehdy jsem "ujizdela" na titulech Stopy hrůzy a často jsem měla potom problém jít v noci po tmě na záchod.
Bohužel náct už mi není a proto mne knížka nijak neoslovila.

de6978
29.08.2023 5 z 5

Je to spíš pohádka. Otec uzavře dohodu, když mu stařena z lesa zajistí syna, vzdá se své prvorozené dcery. Bere to jako vtip, ale ono to byla skutečnost. A když se člověk zaplete s tajemnými zlými bytostmi, nedopadá to dobře. A postupně začnou umírat v domě zvířata a i lidi :-(


A ještě citát z knihy : Zlo je tak silné, jak moc v něj věříš a živíš ho svým strachem !!!

666Jitka
12.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si koupila úplnou náhodou a nelituji. Strašidelný příběh s prvky hororu je napsaný velmi čtivě. Tento druh knih mám moc ráda - tajemno, děsivé elementy, které vás sem tam dost vystraší. Postupně se začínají dít podivné věci, posléze atmosféra houstne a odhalují se různá mrazivá tajemství. Kniha vyústí k neočekávanému konci, který příběh zajímavě ukončí. Jediné, co bych knize vytkla, je fakt, že vydavatel na zadní straně obálky vyzradí hlavní zápletku, která začne v knize pomalu vyvstávat až zhruba po 2/3 textu. To je velice hrubá chyba !!! Mám ve zvyku si vždy přečíst přebaly a obálku. Nevím, co mě nyní vedlo k tomu, že jsem to neudělala a přečetla si jí asi až po 3/4 - ještě, že tak, byla bych fakt naštvaná ze zkaženého požitku ze čtení.

Arkagas
26.05.2023 4 z 5

thriller s hororovými prvky z pera mladé české autorky, který přečtete na jeden zátah a u kterého Vás místy bude opravdu mrazit v zádech, to přesně je Malenčí.
Mnoho knih ze světové produkce označované jako horor by se mohlo jít klouzat, protože tohle je opravdu skvělé.
Ano, je to spíše novela, než plnohodnotný román, ale i tak na 200 stranách dokázala Hana Kavurová vystavět příběh, který by se mi sakra líbil jako film :)
Do dočtení knihy jsem nečetla anotaci a možná i proto se u mě dostavil waw efekt ve větší míře, nic to ale nemění na tom, že tahle knížka bude čestně obývat mou knihovnu a nepůjde do světa.
Pokud máte rádi příběhy založené na lásce, beznaději, nevadí Vám lesy a stvoření žijící v nich, krvavé a nadpřirozené prvky a smrt, běžte do ní, bude se Vám líbit.

Moje hodnocení: 9/10

Allla9
16.04.2023 5 z 5

Kniha je prodávaná jako thriller. Musím doplnit s nadpřirozenem a hororovými prvky. Chvílemi jsem nechápala jednání otce, ale vše postupně dostává smysl a vám nezbývá nic jiného, než se bát, jak to všechno dopadne.

DomYell
19.12.2021 2 z 5

Za me autorka musi jeste spisovatelsky dospet. Slovni obraty, zasoba, pouzivani slov, ale i tucnost deje a jeho navaznost...

Napad je dobry, ukonceni tragicke. Byt kniha v duchu prvnich stran, rikam vam, lide dobri, nespali by jste mesic.. Ale takhle, bohuzel...

IvetKl
15.07.2021 5 z 5

Já tleskám a jsem ráda, že se jedná o českou autorku. Opravdu ponurý příběh, který postupně graduje a na konci přijde excelentní vyvrcholení, kdy jsem jen četla s otevřenou pusou.

XenasChakram
03.06.2021 5 z 5

Jsem ráda, že i v českých vodách se da narazit na autory, co píši skvělé hororové knihy. Konečně po dlouhé době kniha u které jsem se bála. Doporučuji

Krchnaida
29.03.2021 5 z 5

Během dne přečteno. Dobré to bylo!

kasavubu
07.03.2021 4 z 5

Příběh s velmi zajímavou zápletkou, který se parádně četl a místy jsem se opravdu dost bála. Našlo by se zde pár nelogičností, ale nic zásadního, co by zkazilo celkový dojem. Jen jsem tedy trochu nepochopila postoj matky, když se stejné věci začaly dít i u mladší dcery, proč prostě neutekla i s dětmi z domu (a od manžela) pryč. Ale asi už na tom byla psychicky tak špatně, že už toho nebyla schopná.

KikaTeeBee
04.03.2021 5 z 5

Parádní horor s prvky mystiky a tajemna. Skvěle napsané, parádně gradující, knížku nejde jen tak odložit, musíte prostě vědět, jak to dopadne.

kolacky
11.01.2021 4 z 5

Nečekala jsem, že to bude až tak hrůzné. Dokonalý tip do Výzvy ke knize, v jejímž světě bych se ani náhodou nechtěla ocitnout.

Ophelie
02.01.2021 5 z 5

Tato kniha pro mě byla milým překvapením, přečteno na jeden zátah. Gradující, někdy hodně strašidelná, atmosféra a napínavá zápletka. Celkem děsivý příběh. Super kniha, kterou lze jen doporučit.

mauglie
12.11.2020 5 z 5

Takhle povedený horor jsem dlouho nečetla! Líbí se mi povidkovy styl celé knížky, temná atmosféra, takové zvláštní bezčasí, no a v neposlední řadě je to vážně strašidelný... Jako že fakt jo!

lacinq
30.10.2020 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Knížka mě zaujala svým přebalem, názvem a anotací. Slibuje temnou atmosféru, ale takhle hororovou jsem teda nečekala. Rozjede se zhruba už od 20 stránky a stupňuje se to závratnou rychlostí. Minulost se prolíná se současností, intervaly mezi hrůznými událostmi se zkracují a vy jen bez dechu čekáte, co se bude dít dál. V tomhle případě bych neřekla, že vše graduje do finále na posledních pár stránkách jak to často bývá, ale události vrcholí defacto v celé poslední čtvrtině knihy a vysvětlení událostí se tou poslední čtvrtinou prolíná. Nedoporučuji číst lidem, kteří bydlí u lesa, natož na samotě u lesa, za tu atmosféru by se nemusel stydět ani King. Já jsem si tuhle knížku půjčila v knihovně, ale koupím si ji, protože jako jedna z mála (v té záplavě knih posledních let) stojí za to. Nemohla jsem se odtrhnout a přečetla ji za dva dny.

Nikol117
31.07.2020 4 z 5

České autory moc nemusím. Ale tato kniha, trochu hororová mě opravdu zaujala. Napínavý děj a četla jsem ji jedním dechem.

S.dubna
01.04.2020 5 z 5

Wow, úplně jsem se pak doma sama bála :D

Autorovy další knížky

Hana Kavurová
česká, 1990
2020  82%Malenčí
2018  68%Toxický squat
2010  65%Pekelný spasitel
2018  71%Mariánské léto

Kniha Malenčí je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce85x
Chystám se číst34x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x