Magické obrození

Magické obrození https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204180/mid_magicke-obrozeni-204180.jpg 4 12 12

První svazek tří trilogií zabývajících se analýzou okultních tradic, které oživili adepti jako Crowley. Je zde pojednána ve vztahu ke svým starobylým zdrojům a porovnána s vývojovými etapami současného okultismu, které pomalu vyvíjejí novou gnózi, aby nahradily směšné a sterilní pověry, vzniklé z letitého nepochopení starých nauk. Magické obrození je cenným příspěvkem k okultní tradici a zásadním spisem, který je ve svém speciálním oboru pokládán za klasickou pramennou literaturu.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná
Vydáno: , Vodnář
Originální název:

The Magical Revival , 2010


více info...

Přidat komentář

desert.fox
25.12.2018 5 z 5

Základní četba pro každého, kdo se chce orientovat v moderním přístupu k magii. Pravda, autor není pokaždé úplně pochopitelný.
Chválím překlad!

LordSnape
19.08.2017 4 z 5

Je to takový hezký úvod do tématiky moderního okultismu. Mým problémem při čtení bylo, že jsem již měl za sebou druhý díl trilogie Aleister Crowley a skrytý Bůh, což ve výsledku byla kniha o něco zábavnější, páč se v ní člověk dozví hodně o samotném Crowleym. V Magickém obrození se hodně řeší směry, vliv nového aeonu a samozřejmě všudypřítomný Aiwaz. Na druhou stranu tu není tolik numerologie i když se jí stejně čtenář dočká plnými doušky. Tahle kniha má však pořádný drive až kolem 112. stránky (bez záruky - pardon, ale poznámky se mi mezitím ztratily), kdy se rozebírá život známé persóny jména Dion Fortune. Mimo jiné se i Grant zmíní o její vlivné knize Psychická sebeobrana. Jako dalším tahákem je pak kapitola o životě a díla Austina Osmana Sparea a jeho kultu Zos Kia. To mě hodně bavilo. Ve svém žánru je Magické obrození ryze ojedinělá kniha. Nečte se lehce, ale pro zájemce o historii, ale i současnou podobu okultismu, je to povinná četba. Komu se zalíbí, měl by pokračovat dalším dílem, kde se rozebírá přímý vliv i Crowleyho odkaz.


Štítky knihy

magie okultismus

Autorovy další knížky

Kenneth Grant
anglická, 1924 - 2011
2016  84%Aleister Crowley a skrytý Bůh
2014  82%Magické obrození
2018  94%Kulty stínu