Made in Korea

Made in Korea https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379378/bmid_made-in-korea-uA8-379378.jpg 5 7 2

Made in Korea série

1. díl >

Co je to Made in Korea? Někomu se vybaví kimčchi, K-pop, tradiční oděv hanbok, hospodářský zázrak na řece Han či severokorejská ideologie čučche. Jiný se bude chtít dozvědět více o písmu hangul, specifických kategoriích emocí, tradiční medicíně, architektuře a umění nebo odhalit některá z korejských prvenství. Tak či onak, první díl knihy Made in Korea je určen zájemcům o Koreu z řad laické veřejnosti i poučeným čtenářům. Publikace je dílem studentů a vyučujících oboru koreanistika Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, kteří v jednotlivých studiích představují široké spektrum témat blízkých jejich srdci i odbornosti. Poučenou a zároveň čtivou formou se pokoušejí o co nejobjektivnější náhled na to co je, popřípadě by mělo být, považováno za typicky korejské.... celý text

Přidat komentář

-Endy-
06.12.2018 5 z 5

Úžasná publikace.
Obzvlášť bych vyzdvihla závěrečné kapitoly Niny Špitálníkové (pod články zkratka "nš") týkající se Severní Koreje - její ledově nestranný minimalismus mě fascinoval. Provedla skvělé a zcela neutrální shrnutí vzniku, historie a principů fungování nejuzavřenější země světa. Určitě si dám další knihy od této koreanistky, třeba zjistím, že zas tak nestranná není :)

Každopádně celá kniha přináší trochu od všeho korejského. Po přečtení je už jen na vás, kterým směrem se vydáte dál a na co zaměříte svou pozornost.

KlaraMouchova
15.10.2018

????????????????????????????