Lži

Lži https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350967/mid_lzi-zHy-350967.jpg 4 264 89

Dramatický thriller o podezření, intrikách, zradě a zklamání. Joe Lynch má šťastný život; je spokojený ve své práci učitele, zbožňuje svého malého synka a i po deseti letech manželství je až po uši zamilovaný do své ženy. Nikdy neměl problémy s policií, neplatil ještě ani jedinou pokutu a nikdy nemusel lhát manželce. Avšak jednou jeho čtyřletý syn spatří něco, co Joeovi od základu změní život. Při cestě domů ze školy uvidí malý William auto Joeovy ženy vjíždět na parkoviště jednoho hotelu. Jak je to možné? Má přece na opačném konci města hrát tenis… Joeovo rozhodnutí vůz sledovat uvede do pohybu sled zcela nepředvídatelných událostí. Jeho život se hroutí pod tíhou klamu a zrady a Joe je vtažen do hry bez pravidel proti chytrému a rafinovanému soupeři, který, zdá se, je vždy o krok před ním. Joe si velmi brzy uvědomí, že přijde o všechno, pokud se mu nepodaří zjistit, kde je pravda.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Lies , 2017


více info...

Přidat komentář

Mabie
06.03.2024 4 z 5

Název knihy je výstižný - nelze věřit nikomu, lži jsou všude. Hlavní hrdina je spolehlivý a slušný, a třebaže jeho rozhodnutí jsou občas značně naivní, byl mi sympatický. Ostatní postavy jsou trochu ploché, ale to podstatné v tomto příběhu je - všudypřítomná manipulace, která je v dnešní době tak snadná díky informačnim technologiím a sociálním sítím. Zničit někomu pověst pár fotografiemi, upravenými ve Fotoshopu je snadné a po vlastní zkušenosti s ukradeným účtem a e-mailem mám pro toto téma velké pochopení. Nejlepší na celé knize bylo ale opravdu překvapivé rozuzlení.
Poslouchala jsem jako audioknihu a výkon Martina Preisse byl jako vždy výborný.

uzivatel6305
06.02.2024 4 z 5

Tak tohle mě úplně neskutečně bavilo! Poslouchala jsem jako audioknihu čtenou skvělým Martinem Preissem a doslova jsem si kradla každou chvilku, abych mohla poslouchat. Moc nechápu to slabé hodnocení, protože je to thriller se vším všudy a název je naprosto výstižný. Po chvilce zjistíte, že už nemůžete věřit naprosto nikomu a uvědomíte si, čeho jsou lidé schopni, když jdou za svým cílem. Navíc se děj odehrává převážně v Londýně (má láska) a hlavní postava je učitel (jako já), takže i problémy ve škole a s puberťáky, s vedením a s kolegy naprosto sedí. Zásada tří N - tedy Nikdy Nikomu Nevěř tady platí na 100 %. Ke všemu přemýšlím, že se odhlásím ze všech sociálních sítí.

Pokud se chcete pobavit, poslouchat/číst v podstatě v jednom kuse a ještě se u toho bát a trochu si zanadávat, tak vřele doporučuji. (PS: Fakt je ta knížka podhodnocená.)


KnihoSny
28.09.2023 5 z 5

Lži byla kniha která mě opravdu zaměstnala hlavu už od začátku jako vůbec by mě nenapadlo rozuzlení na konci ten byl pro mě fakt dobrej nečekala jsem konec proste co slovo to lež dobře zamotaní moc se mi to líbilo je tam i vidět jaký lidi umí být...

Eddemi
14.06.2023 2 z 5

Slaba nuda

JaniMa
18.04.2023 4 z 5

Příběh je přitažený za vlasy, ale má pointu. Ústřední myšlenka možnosti lidské manipulace dostupné díky moderním technologiím, to je perfektní základ pro thriller. Učitel Joe Lynch byl netradiční hlavní postavou (jdu proti proudu nemohu říci, že by mi byl vysloveně nesympatický, ani jako 100 % trouba mi nepřišel, jen mi trochu překáželo množství postřehů o jeho synovi). Největším bolístkem té knihy je, že není nic víc než jen napínavá a pokud toužíte po komplikovaném příběhu nebo technických detailech, tak váz zřejmě zklame. Je to oddechovka, kterou jsem prokládala čtením knih se spletitější zápletkou.

Jeegles
29.12.2022

Poslouchala jsem audioknihu a musím říct, že od začátku jsem měla na hlavního hrdinu alergii. Je to prostě hloupý trouba, kterému se dá nabulíkovat vlastně cokoli. Zakončení zajímavé, ale znova bych se do toho asi nepustila.

Metla
13.12.2022 3 z 5

Další z thrillerů ve škále hodnocení "neurazí, nenadchne", na půjčku z knihovny dobrý. Začátek byl ucházející, bohužel se hlavní postava brzy začne chovat jako naprosto zabržděný trouba a to se potom těžko hledají sympatie. Značnou část zápletky zde obstarává šmírování v mobilech a surfování na internetu. Jsem stará konzerva, preferuji romány, kde se chodí pro informace do knihoven, případně vyptávat se lidí, ajfouny a mekbůky mě moc nebaví.
Docela mě zaujalo, jak v případě zdravotních problémů (kolabující dítě, zraněný člověk) asi na Západě není první volbou volat záchranku. Vlastně ta možnost vůbec nebyla nadnesena, jako by v zemích historicky nepostižených komunismem museli vše řešit sami, vlastními silami. Ale co já vím, jak to funguje v USA či Velké Británii...
S odstupem zhruba dvou měsíců si podstatu románu kupodivu stále pamatuji, takže se přikláním k mírnému nadprůměru.

playada
10.12.2022 5 z 5

Když si někdo aspoň trochu šikovný usmyslí, že vás zničí, tak se mu to pravděpodobně podaří. Pozměnit vaši digitální stopu není zřejmě zas až takový oříšek. Najednou zjistíte, že jste se podle policie pohyboval na místech, kde jste nikdy nebyl. Telefonoval jste lidem, o jejichž existenci jste nikdy neslyšel. Nakupoval jste v obchodech, které jste nikdy nenavštívil. Prohlížel jste internetové stránky, které byste nikdy dobrovolně neotevřel. Nevěříte, že je to možné ? Čtěte.

Timkim
21.11.2022 5 z 5

Tak tuhle audioknihu jsem musel přerušit, nějak me to nenadchlo, ale dal jsem tomu ještě šanci a po týdnu poslouchal dál. Od poloviny to začalo mít ten správný náboj. Závěr byl naprosto šílený a nikdy bych nevěřil, že to dopadne takhle. Jako fakt hustý. Byl to prostě takový moula, který stále věřil lžím ze všech stran....Jak se to říká...100x opakovaná lež se stane pravdou? Na jednu stranu až dost realistické. Chtěl jsem dát průměr, ale ten závěr s jeho hledání pravdy to nakonec vygradovalo na plný počet. Super.

Allena24
05.10.2022 3 z 5

Názor na knihu mám podobný jako PetkaS. Také se mi hodně těžko hodnotí. Námět byl zajímavý, ale z nějakého důvodu jsem se nedokázala do příběhu ponořit a začíst.

Hakate
23.09.2022 4 z 5

Poslechnuto jako Audiokniha.
Skvěle namluvený thriler v podání Martina Preisse, který jsem měla v plánu na pár večerů po kouskách, jak jsem se zmýlila. ;)
Po pár kapitolách, kdy jsem si říkala, ještě si dám jednu kapilotu, volně přešlo do, ještě si dám jeden den a následně už mi bylo jasné, že audioknihu zfouknu celou po dobu jednoho večera.
Ihned se mi zalíbila myšlenka, vyprávění z pohledu může, a kdy muž je obětí.
Strůjce tohoto pekla, které hlavní hrdina zažívá, jsem odhadla poměrně brzo a tak se žádné wau na konci pro mě nekonalo, přesto však kniha nabízí skvělý čtenářský zážitek.
Thriller plný lží, intrik a zvratů. Jak se život změní, pokud se ocitneme ve špatnou dobu na špatném místě a jak se život převrátí naruby, pokud učiníme jedno špatné rozhodnutí.
Kniha bude velmi dobře čitelná a Martinovi podání bylo už jen třešničkou na dortu.
Dalším případným autorovým knihám se rozhodně nebráním.

Čmeláček
10.09.2022 5 z 5

Vynikající thriller, konečně taky něco z pohledu chlapa :). Mně se líbila, dávám suverénních pět stars! :)

Belanna
28.08.2022 4 z 5

První setkání s autorem a rozhodně ne poslední.
Knížka se velmi dobře čte, je plná napětí a zvratů a tím, že je hodně reálná, působila mi místy slušné mražení v zádech.
Stále se ujišťuji v tom, že sociální sítě jsou více či méně zlo :)

smardice
01.08.2022 5 z 5

Výborná detektivka plná intrik a nečekaných zvratů a pro mě opravdu s překvapivým závěrem.

PetkaS.
07.02.2022 3 z 5

Musela jsem se hodně přemáhat abych tuhle knížku dočetla, v podstatě mě chytlo až posledních cca 25 stránek. Za rozuzlení přidávám jednu hvězdičku, ale jinak se mi knížka hodně těžko hodnotí. Námět to byl zajímavý a ve výsledku jsem ráda že jsem dočetla až do konce, ale z nějakého důvodu jsem se nedokázala do příběhu ponořit a začíst.

mimi55
29.01.2022 3 z 5

Asi třetina nic moc, rozhodovala jsem se, jestli mám vůbec pokračovat. Pak se to trochu rozběhlo, posledních pár stránek hodnocení přece jen vylepšilo.

Kubajzz
29.11.2021 4 z 5

Tak tohle bylo hodně zajímavé :-) Napínavé, čtivé, plné zvratů. Určitě doporučuji.

Iki1
24.10.2021 4 z 5

Zdařilá kniha s dobře zpracovaným dějem, kterému se dá věřit, že se mohl udát. Skvěle vyjádřené emoce hlavního hrdiny. Ano, takhle nějak by se zachoval zamilovaný chlap. Ve střední části mi to přišlo trochu rozvleklé, ale konec stál za to.

reza
13.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Jedno spontánní rozhodnutí a celý život se otočí o 180°. Neřekl bych, že byl Joe hloupý, spíše to dost podcenil. Bral to příliš na lehkou váhu a ten vlak, co mu na začátku ujel, už mu ujížděl celou knihu a teprve až na konci ho začal mít trochu na dohled. Líbilo se mi to, konec byl pro mne náročný. Pořád si myslím, že ho Mel stále milovala a bylo mi to líto i vůči Williamovi, i když asi jsem stejný naiva jako Joe, kterému to alespoň na konci došlo.

Ráčkajda
12.08.2021 4 z 5

No chvilku mi trvalo se začíst,ale pak to bylo celkem napínavé,tak jsem byla zvědavá,co z toho vyleze a konec byl celkem překvapivý.

Štítky knihy

nevěra thrillery sociální sítě

Autorovy další knížky

T. M. Logan
anglická, 1975
2017  76%Lži
2021  80%Skvělá známost
2018  69%29 vteřin
2020  70%Nedívej se dolů
2022  63%Věř mi