Ľúbostné listy z Montmartre

Ľúbostné listy z Montmartre https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451232/bmid_lubostne-listy-z-montmartre-w3u-451232.jpg 5 6 3

Julien Azoulay žije spolu so svojím synčekom v Paríži a živí sa písaním romantických komédií. Po smrti milovanej manželky Hélene stráca jeho život zmysel a pomaly, ale isto sa prepadáva do hlbokej depresie. Len proti svojej vôli splní Hélenino posledné želanie. Píše jej na druhý svet listy. 33 ľúbostných listov, za každý rok jej neúplného života jeden, nosí Julien do tajnej schránky na jej hrobe v nádeji, že raz na ne dostane odpoveď. A tá jedného dňa naozaj príde. A s ňou i hádanka: kto mu posiela tajuplné odkazy a symbolické predmety, ktoré vnášajú do jeho navonok prázdneho života novú nádej a dokonca aj lásku?... celý text

Přidat komentář

Hanulka
17.05.2021 5 z 5

Když jsem viděla obálku této knihy poprvé a zahlédla se do názvu a anotace, řekla jsem si, to bude příběh, který mě bude zajímat a popravdě, měla jsem pravdu. Hned od prvních stránek jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Príbeh Juliena, který po smrti ženy upadl do depresi, nic ho nebavilo a jediné co ho celkem drželo nad vodou byl jeho syn Artur, mě hodně zaujal. Bavilo mě číst, jak to nakonec se spisovatelem Azoulay dopadne.

Je to román plný emocí a záhady, kdo vlastně dává Julienovi do tajné schránky odkazy, a kdo čte jeho listy, které píše své zesnulé manželce? To byly otázky, které mě provázely počas čtení a já si vytvářela vlastní teorie a spekulace, které většinou nesouhlasily s teoriemi Julienova kamaráda Alexandra.
Byla jsem celá napjatá, jak tento příběh skončí. Zda jsou to vážně odkazy od jeho ženy nebo v tom měl prsty někdo jiný.

Při čtení této knihy jsem se přistihla, že jsem se úplně vzila do situace hlavního hrdiny. Chvílemi jsem nedychala a někdy měla slzy v očích. Celý tento příběh byl krásné napsaný a postava Artura byla vážně rozkošná.

Kdyby se mé někdo zeptal, jaká postava mi v této knize vadila, asi bych řekla žádná. Opravdu žádná. Každá postava měla něco do sebe, měla své klady a zápory, které se k nim hodily.

Jediné co bych vytkla, ale nijak to můj názor na knihu nemění, jsou menší chybky.
Když Julien psal dopisy své ženě, v knize byl text znázorněn kurzívou, ale někdy se stalo, že najednou byl text normální a přitom to bylo pořád součástí dopisu.
A pak ještě pár maličkosti, které se dají přehlédnout.

SknihouVrukách
21.12.2020 3 z 5

Od tejto knižky som očakávala príjemnú trošku smutnú romantickú oddychovku. A musím povedať, že z tohto hľadiska kniha splnila moje očakávania.

Veľmi sa mi páčilo, že sme dej mohli pozorovať z hľadiska dospelého človeka a zároveň aj z pohľadu dieťaťa. Postavy mi boli v knihe sympatické a vpodstate som si ich aj obľúbila. Dej bol za mňa veľmi oddychový a nenáročný na čítanie. Tu sa však dostávam k veci, ktorá mi vadila. Hlavná zápletka sa začala riešiť až v polovici knihy a kvôli tomu bola strašne urýchlená, čo má veľmi mrzelo. Romantická linka sa nemala čas vyvinúť a keď už to s ňou vyzeralo sľubne, dostali sme sa na koniec príbehu. Veľmi sa mi však páčil námet ľúbostných listov a tie ma na knihe bavili asi najviac.

Strašne sa mi páčilo prostredie, v ktorom sa kniha odohrávala. Prostredie Paríža bolo niečo iné, ake Amerika a strašne som si užívala, tú francúzku atmosféru.
Pokiaľ hľadáte oddychovku, ktorá sa bude vďaka štýlu písaniu rýchlo čítať a chcete niečo nenáročné na zimný večer, táto kniha je pre vás ako stvorená. 3/5✨
Za poskytnutie knižky na recenziu ďakujem @zelenykocur.sk


Majka1979
07.09.2020 5 z 5

Veľmi silný príbeh, určite nie veľmi ľahký na čítanie, no určite s množstvom myšlienok.
Mladý muž prichádza a ženu a zostáva s malým 4 ročným synom sám. Svojej žene sľúbi, že jej napíše 33 listov a svoj sľub chce dodržať. No s listami je toho spo jedného oveľa viac.
Či dokáže prežiť a opäť nájsť zmysel života, či stretne lásku alebo sa oddá životu v samote a žiali.... To všetko sa ukrýva v tomto nádhernom príbehu.
Som neskutočne rada, že som si knihu kúpila a hneď ako sa mi dostala do rúk, tak aj prečítala. Vrelo odporúčam.